تحولات لبنان و فلسطین

یاسوج با تمام زیبایی‌های طبیعی و ظرفیت‌های گردشگری، در دل خود چالش‌های اجتماعی و زیرساختی جدی را پنهان کرده است. یکی از مهم‌ترین این چالش‌ها، بی‌توجهی به مشکلات مناطق حاشیه‌ای این شهر است که به طور فزاینده‌ای در حال گسترش می باشد.

انبوه‌سازان شهروندان را با انبوهی از مطالبات رها کردند/ بی‌مهری پیمانکاران «مسکن مهر» در یاسوج
​​​​​​​مشکلات زیرساختی این مناطق بیشتر به نیمه‌تمام ماندن پروژه‌های مسکن و عدم ارائه خدمات شهری کافی بازمی‌گردد. به عنوان مثال پروژه‌های مسکن مهر در نجف‌آباد و سایر مناطق حاشیه‌ای با مشکلاتی همچون نبود فاضلاب، سیستم‌های لوله‌کشی ناکارآمد و نبود فضای سبز مواجه هستند. این مسائل به دلیل عدم پایبندی پیمانکاران به تعهداتشان و نبود نظارت کافی بر عملکرد آن‌ها تشدید شده است.

کم‌کاری غیر قابل توجیه
کم‌کاری در حوزه مسکن مهر سبب شده نماینده ولی فقیه در استان کهگیلویه و بویراحمد نیز به انتقاد از عدم توجه به این مناطق بپردازد و بی‌توجهی متولیان امر به تأمین زیرساخت‌ها در مناطق حاشیه‌نشین شهر یاسوج از جمله فضای سبز، زیرساخت‌های فرهنگی و ورزشی را غیر قابل توجیه عنوان کند. 
آیت‌الله سیدنصیر حسینی می‌افزاید: با توجه به اینکه بیشتر جمعیت شهرستان بویراحمد در حاشیه شهر یاسوج مستقر هستند ضرورت دارد بحث نظم، امنیت،  فضای سبز، فضای فرهنگی، ورزشی و زیرساخت‌ها در حاشیه مرکز استان مورد توجه ویژه قرار گیرد.
وی با اشاره به اینکه این موضوع بارها به مسئولان گوشزد شده است، تصریح می‌کند: انتظار می‌رود فرمانداری شهرستان و دیگر مسئولان تدابیر ویژه‌ای در زمینه توجه به حاشیه‌نشینی و بحث زیرساخت‌ها در این مناطق را در دستور کار داشته باشند.

عمل نکردن پیمانکاران به تعهدات 
دبیر قرارگاه اجتماعی استان نیز علت اصلی مشکلات مسکن مهر منطقه نجف‌آباد را عمل نکردن پیمانکاران این پروژه به تعهدات خود عنوان کرده است. 
اصغر فضیلت با اشاره به مشکلاتی نظیر فاضلاب نیمه‌کاره، نبود فضای سبز، مسائل بهداشتی و مشکلات لوله‌کشی آب، اظهار می‌کند: زیرساخت‌ها در این مناطق ناقص و غیرکارشناسی است و پاسگاه نیروی انتظامی و مسجد نیز نیمه‌کاره رها شده‌اند. این در حالی است که در این مناطق جمعیت زیادی سکونت پیدا کرده‌اند و ادامه این مسائل آسیب‌های اجتماعی زیادی را به وجود خواهد آورد. محمد راستا، مدیرکل راه و شهرسازی استان نیز تراکم بالای جمعیت در حاشیه یاسوج و پیش‌بینی نکردن سرانه‌های مختلف برای این مناطق را علت رخ دادن مسائل این منطقه عنوان می‌کند. 

شناسایی ۱۷محله حاشیه‌ ‌ نشین 
مدیرکل دفتر امور اجتماعی استانداری کهگیلویه و بویراحمد از شناسایی ۱۷ محله حاشیه‌نشین در سطح استان خبر داده و اظهار می‌کند: وظایف دستگاه‌های اجرایی در قبال این محله‌ها به آن‌ها ابلاغ شده است.
مسعود نوری در نشست کارگروه حاشیه‌نشینی با اشاره به تدوین آیین‌نامه اجرایی کارگروه حاشیه‌نشینی در استان، تصریح می‌کند: وضعیت و ظرفیت این محلات بررسی و با شناسایی مسائل اولویت‌دار محلات با همکاری مردم و گروه‌های جهادی نسبت به رفع آن اقدام می‌شود.
وی با اعتراف به اینکه در زمره استان‌های اول در حاشیه‌نشینی هستیم و بیشترین جمعیت حاشیه‌نشین استان هم در شهر یاسوج ساکن هستند که باید اقدام اساسی برای معضل حاشیه‌نشینی در این مناطق صورت بگیرد، ادامه می‌دهد: در آیین‌نامه اجرای حاشیه‌نشینی، دولت به دنبال واگذاری کارها و خدمات به مردم است و در این میان گروه‌های جهادی در حاشیه شهرها اقدام‌های ماندگاری برای کاهش معضلات و آسیب‌ها در این مناطق انجام دهند.
نوری با بیان اینکه حلقه میان دولت و مردم تشکل‌های مردم‌نهاد هستند، عنوان می‌کند: با وجود اقدام‌های شبانه‌روزی صورت گرفته در حوزه آسیب‌های اجتماعی اما رضایتبخش نیست زیرا کاهش آسیب‌ها در نقاط حاشیه‌نشین نیازمند پای کار بودن همه دستگاه‌های اجرایی است.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی استانداری کهگیلویه و بویراحمد می‌افزاید: برخی از مشکلات و آسیب‌ها نیاز به پیگیری در سطح ملی دارد اما برخی از آن‌ها مانند جمع‌آوری کودکان کار همت و تلاش مسئولان خود استان را می‌طلبد.
نوری ادامه می‌دهد: اعتباراتی برای رفع حاشیه‌نشینی ابلاغ می‌شود که دستگاه‌ها باید نسبت به جذب آن‌ها اقدام کنند و مدیری که نتواند اعتبارات را جذب کند باید پاسخگو باشد.وی تصریح می‌کند: جلسات کارگروه حاشیه‌نشینی با ابلاغ آیین‌نامه اجرایی کارگروه حاشیه‌نشینی و مشخص شدن دبیر کارگروه با حساسیت خاصی دنبال می‌شود تا آسیب‌هایی که در این نقاط احصا شده را رفع کنیم.

ورود دادستانی به حاشیه شهر 
دادستان یاسوج نیز بر ضرورت تشکیل کارگروهی برای بررسی مشکلات مناطق حاشیه‌نشین و پیگیری مطالبات مردم تأکید کرده و می‌افزاید: حدود ۳۰ هزار انشعاب غیرمجاز در استان وجود دارد که به مشکلات آب و برق دامن می‌زند و نیازمند همکاری مردم و مسئولان برای رفع آن است.
سیدوحید موسویان ادامه می‌دهد: تشکیل کارگروهی برای بررسی مشکلات مناطق حاشیه‌نشین، گامی مثبت در راستای حل این مشکلات است. با این حال، موفقیت این کارگروه به عزم جدی مسئولان و همکاری دستگاه‌های مختلف بستگی دارد.

 

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.