فاطمه محمدبیگی ضمن ابراز همدردی با خانوادههای داغدار این حادثه، بر لزوم حمایت ویژه از زنان آسیبدیده از این حادثه تأکید کرد.
وی با اشاره به نقش محوری زنان در خانوادهها، گفت: زنان پس از اینگونه حوادث، بار سنگینی را بر دوش میکشند. آنها همزمان با سوگ از دست دادن عزیزانشان، باید به عنوان سرپرست خانواده به ایفای نقش بپردازند و از نظر اقتصادی و عاطفی خانواده را حمایت کنند.
نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی همچنین بر اهمیت پیشگیری از چنین حوادثی تأکید کرد و گفت: حادثه معدن طبس، زنگ خطری جدی برای ما است. باید دلایل وقوع چنین حوادثی چندگانه و پیچیده مورد بررسی قرار بگیرد. از جمله این عوامل میتوان به فرسودگی تجهیزات، عدم رعایت استانداردهای ایمنی، نبود نظارت کافی بر فعالیت معادن، آموزش ناکافی کارگران، وجود معضلات مدیریتی و حتی برخی عوامل انسانی مانند خستگی و بیاحتیاطی اشاره کرد. اما مهمتر از همه، ریشه این مشکلات را میتوان در نبود یک فرهنگ ایمنی قوی در سطح جامعه و صنایع جستجو کرد.
نماینده مردم قزوین، آبیک و البرز در مجلس شورای اسلامی، عنوان کرد: برای پیشگیری از تکرار چنین حوادثی، نیازمند اقدامات اساسی و بنیادین از جمله تغییر رویکرد به ایمنی هستیم. در این راستا باید ایمنی از یک الزام صرفا قانونی به یک ارزش تبدیل شود. تمام ذینفعان از جمله کارفرمایان، کارگران، دولت و جامعه باید به ایمنی به عنوان یک اولویت نگاه کنند. همچنین سرمایهگذاری در زیرساختها و فناوریهای ایمنی، تجهیزات ایمنی بهروز و مناسب، آموزش جامع و مستمر و استفاده از فناوریهای نوین برای نظارت و کنترل خطرات یک ضرورت است.
رئیس فراکسیون زنان و خانواده مجلس شورای اسلامی اعلام کرد: ما در فراکسیون زنان و خانواده، طرحها و لوایح مختلفی را برای حمایت از زنان آسیبدیده از حوادث در دست بررسی داریم. این طرحها شامل حمایتهای حقوقی، اقتصادی و روانشناختی از زنان آسیبدیده، افزایش آگاهی زنان در مورد حقوق خود، و تقویت نقش زنان در تصمیمگیریهای مرتبط با ایمنی و سلامت است.
محمدبیگی در پایان با بیان اینکه هیچ چیزی نمیتواند جای خالی عزیزان این خانوادههای داغدار را پر کند، تاکید کرد: امیدوارم با حمایت همه جانبه مسئولان، این خانواده ها بتوانند این دوران سخت را پشت سر بگذارند .ما تمام تلاشمان را برای خدمت به خانواده های داغدار بکار میگیریم./
نظر شما