حمید گلناری افزود: عوامل مرگ و میر افراد در کشور و همچنین استان قزوین میتواند بیماریهای مرتبط با قلب و عروق و سرطانها باشد اما این ۲ عامل علت مهمی در مرگ و میر کودکان، نوجوانان و جوانان نیست، بلکه حوادث نخستین و مهمترین عامل مرگ و میر این گروههای سنی را تشکیل میدهد.
وی ادامه داد: این حوادث شامل اتفاقات عمدی، غیرعمدی، شغلی، ترافیکی، مسمومیتها و سوختگیها میشود که گروه کودکان، نوجوانان و جوانان ما را از بین میبرد و عامل انسانی در بروز آن نقش پررنگی دارد و عدم شناخت و درک ما از این حوادث میتواند صدمات جبران ناپذیری همانند مرگ و میر به بار بیاورد.
گلناری با بیان اینکه بیشترین و بالاترین آمار مرگ حوادث ترافیکی در قزوین مربوط به راکبان موتورهای سیکلت و دوچرخه سواران است، گفت: این موضوع نشان میدهد که مردم هنوز نحوه درست و اصولی استفاده از موتورسیکلت و دوچرخه را نمیدانند چراکه والدین بدون آنکه فرزندشان دارای گواهینامه باشد برای نوجوان خود موتورسیکلت تهیه میکنند و در استفاده از کلاه ایمنی نیز سهل انگاریهایی صورت میگیرد.
این مسئول ادامه داد: حوادث مربوط به موتورسیکلتها در بین نوجوانان و جوانان اتفاقاتی نظیر مرگ مغزی، قطع نخاع و تروماهای پس از تصادف را به همراه داشته که سالهای بعد بخشی از آنها نیز عمر خود را با معلولیت طی میکنند.
کارشناس مسوول کاهش خطر بلایا و حوادث دانشگاه علوم پزشکی قزوین افزود: مسئولان بدون همکاری مردم نمیتوانند در کاهش حوادث تاثیرگذار باشند و ضرورت دارد شهروندان در معابر درون و برون شهری با دقت هر چه بیشتر رانندگی کنند تا عامل خطر کاهش یابد.
گلناری خاطرنشان کرد: قزوین نسبت به سایر استان ها رشد ۳.۲ درصدی در مصدومان حوادث ترافیکی داشته است و این نشان میدهد که باید برنامهریزیهایی در این زمینه صورت گیرد تا حوادث ترافیکی در این استان کاهش یابد.
نظر شما