تحولات منطقه

قرار گرفتن در معرض دود آتش‌سوزی‌های جنگلی، خطر ابتلا به بیماری‌های روانی در جوانان را افزایش می‌دهد. این مطالعه که بر روی ۱۰،۰۰۰ جوان صورت گرفته یکی از اولین مطالعاتی است که بررسی می‌کند چگونه آلودگی ذرات بر مغز نوجوان تأثیر می‌گذارد.

خطر ابتلا به بیماری‌های روانی با آتش‌سوزی‌های جنگلی/ آتش‌سوزی جنگل‌ها بر سلامت روان موثر است؟
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

مطالعات جدید نشان می‌دهد که قرار گرفتن در معرض دود آتش‌سوزی‌های جنگلی می‌تواند تأثیر منفی بر سلامت روان جوانان داشته باشد. این مطالعات که در دانشگاه «کلرادو بولدراناجم» بر روی ۱۰،۰۰۰ کودک ۹ تا ۱۱ ساله انجام شده است، نشان می‌دهد که قرار گرفتن در معرض دود آتش‌سوزی‌های جنگلی و سایر اشکال شدید هوای آلوده، خطر ابتلا به بیماری‌های روانی در جوانان را کمی افزایش می‌دهد.

هری اسمولکر، پژوهشگر در موسسه علوم شناختی UC می‌گوید: ما دریافتیم روزهایی که سطح آلودگی ذرات ریز هوا، بالاتر از استانداردهای EPA بود، با افزایش علائم بیماری‌های روانی، مرتبط بوده است.

این مطالعه که در Environmental Health Perspectives منتشر شد، در حالی انجام شده است که دود آتش‌سوزی‌های جنوب کالیفرنیا بخش زیادی از غرب را پوشانده بود و آسمان را تا دورترین نقاط مانند لاس وگاس و بخش‌هایی از کلرادو ضخیم کرده بود. در حالی که کیفیت متوسط سالانه هوا در دهه‌های اخیر به دلیل محدودیت‌های انتشار از موتورهای احتراق به طور کلی بهبود یافته است، آتش‌سوزی‌های مکرر مشکل جدیدی را ایجاد کرده‌اند.

اسمولکر گفت: ما وارد عصر جدیدی شده‌ایم که در آن چندین بار در سال شاهد سطوح بی‌سابقه‌ای از قرار گرفتن در معرض ذرات هستیم و باید درک کنیم که این رویدادهای شدید چه تأثیری بر جوانان، مغز آنها و رفتار آنها دارند.

ارتباط آلودگی و سلامت روان

در حالی که دانشمندان سال‌هاست می‌دانند که آلودگی هوا می‌تواند به سلامت ریه‌ها و قلب آسیب برساند، آن‌ها اخیراً شروع به بررسی تأثیر آن بر شناخت و رفتار کرده‌اند.

برخی مطالعات نشان می‌دهند که ذرات معلق با قطر کمتر از ۲.۵ میکرون، به اندازه کافی کوچک هستند تا از سد خونی-مغزی عبور کنند، بافت را ملتهب کنند، سلول‌ها را آسیب برسانند و یک پاسخ ایمنی را ایجاد کنند که می‌تواند هم تغییرات حاد و هم بلند مدت مغز را تحریک کند.

ثابت شده است که پذیرش در بیمارستان‌ها به دلیل افسردگی، تلاش‌های خودکشی و قسمت‌های روان‌پریشی در بزرگسالان در روزهای آلودگی بالا افزایش می‌یابد. همچنین مطالعات نشان می‌دهند که زمانی که زنان باردار در معرض سطوح بالای ذرات معلق قرار می‌گیرند، فرزندان آن‌ها بیشتر احتمال دارد که بعداً در زندگی دچار کمبودهای حرکتی و شناختی شوند.

این مطالعات اسمولکر یکی از اولین مطالعاتی است که به تأثیرات بالقوه بر نوجوانان، که مغز آن‌ها هنوز در حال رشد است، نگاه می‌کند.

این تیم داده‌های ۱۰،۰۰۰ ‌نوجوان شرکت‌کننده در مطالعه در حال انجام توسعه شناختی مغز نوجوان (ABCD) را که بزرگترین مطالعه بلندمدت در مورد توسعه مغز و سلامت کودک که تاکنون در ایالات متحده انجام شده است را تجزیه و تحلیل کرد. آن‌ها آدرس شرکت‌کنندگان و داده‌های تاریخی کیفیت هوا را بررسی کردند تا تعیین کنند که جوانان در سال ۲۰۱۶ چند روز در معرض سطحی که آژانس حفاظت از محیط زیست آن را ناامن می‌داند قرار گرفته اند.

هنگام بررسی پرسشنامه‌های والدین در چهار نقطه زمانی در طول سه سال، محققان دریافتند که در هر دو جنس، با هر روز قرار گرفتن در معرض سطوح ناامن، احتمال داشتن علائم افسردگی، اضطراب و سایر "علائم داخلی‌سازی" را تا یک سال بعد افزایش داده بود.

این پس از حساب کردن برای طیف گسترده‌ای از عوامل بالقوه، از جمله نژاد، وضعیت اقتصادی اجتماعی و، به ویژه، سلامت روان والدین بود. حتی زمانی که والدین علائمی گزارش نمی‌دادند، فرزندان آن‌ها اغلب این کار را می‌کردند.

اسمولکر گفت: این مطالعات نشان می‌دهد که قرار گرفتن در معرض آلودگی ناشی از آتش سوزی، ممکن است تأثیرات خاصی بر جوانان داشته باشد که متفاوت از تأثیرات بر والدین آن‌ها است.

وی خاطرنشان می‌کند که برخی از جوانان ممکن است از نظر ژنتیکی مستعد آسیب‌پذیری بیشتر نسبت به تأثیرات شناختی و رفتاری آلودگی هوا باشند.

در حالی که ذرات معلق می‌توانند از منابع بسیاری مانند ترافیک و صنعت سرچشمه بگیرند، کالین رید، همکار نویسنده این مطالعه و جغرافی‌دان در موسسه علوم رفتاری دانشگاه کلرادو بولدر، معتقد است که بیشتر قرار گرفتن در معرض این مطالعه حداقل تا حدی به دلیل دود آتش‌سوزی‌های جنگلی بوده است و می‌گوید: رویدادهای دود آتش‌سوزی‌های جنگلی بیشتر و بیشتر رایج می‌شوند و این مطالعه به مجموعه رو به رشدی از شواهد اضافه می‌کند که نشان می‌دهد آن‌ها می‌توانند بر سلامت ما تأثیر بگذارند.

منبع: sciencedaily

نیایش احمدی _ خبرنگار تحریریه جوان قدس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.