به دنبال شناسایی ۲۷ بیمار مبتلا به ویروس بسیار مسری و کشنده ماربورگ (Marburg) در رواندا، سازمان جهانی بهداشت نسبت به خطر شیوع بالای این بیماری در سطح جهان هشدار داد.
ویروس ماربورگ چیست؟
ویروس ماربورگ عامل بیماری تب خونریزیدهنده شدید و با مرگومیر بالای ۸۸ درصد است. البته این بیماری نادر است و معمولا از طریق خفاشهای میوهخوار به انسان منتقل میشوند و سپس اگر افراد با پوست و ترشحات بدن فرد آلوده تماس مستقیم داشته باشند یا از وسایل او که به خون یا بافتهای عفونی آلوده شدهاند استفاده کنند به این بیماری مبتلا خواهند شد.
بیشترین شیوع این بیماری در سراسر جنوب صحرای آفریقا، از جمله آنگولا، کنگو، آفریقای جنوبی و اوگاندا بوده است. اما نخستین موارد آن در آلمان و صربستان (یوگسلاوی سابق) در سال ۱۹۶۷ ثبت شده بود. این بیماری در این دو کشور منجر به ابتلای ۳۱ نفر و مرگ ۷ نفر شد. بعدها ویروس ماربورگ به آمریکا هم رسید. درضمن سال ۲۰۰۵ در آنگولا، حداقل ۳۲۹ نفر، جان خود را بر اثر ابتلا به این بیماری از دست دادند.
رواندا در حال حاضر با شیوع این ویروس مواجه شده و تاکنون ۱۰ نفر فوت کردهاند.
علایم ماربورگ
از علایم اولیه این بیماری که در روزهای اول و دوم رخ میدهند باید به تب بسیار بالا، سردرد شدید، بیحالی کلی همراه با درد عضلانی و خستگی مفرط اشاره کرد.
علایم بعدی که معمولا روز سوم رخ میدهند، اسهال آبکی و درد و پیچش شکم است.
وقتی بیماری گسترش پیدا کرد و شدیدتر شد، علایمی چون خونریزی از بینی، لثهها، واژن، مقعد یا بخشهای دیگر بدن بروز میکند. وقتی همزمان بیشتر اندامهای بدن به خونریزی میافتند، احتمال مرگ بیمار شدت میگیرد.
این بیماری درمان میشود؟
متاسفانه این بیماری هنوز درمان یا واکسن مشخصی ندارد و البته برای تولید واکسن ماربورگ تحقیق و تلاشهایی در حال انجام است. سازمان جهانی بهداشت در حال تولید نوعی ویروس است که فعلا در مراحل اولیه آن قرار دارد.
در حال حاضر بهترین روش در امان بودن از این بیماری، پیشگیری است و نباید با افراد مبتلا تماس مستقیم داشت.
اگرچه شیوع این بیماری هنوز آنقدر شدید نیست که سراسر جهان را نگران کند، باید موارد بهداشتی را کاملا رعایت کرد و درصورت مشاهده بیمار مبتلا به ویروس ماربورگ، با حفظ بهداشت، او را بهسرعت به مراکز بهداشتی رساند.
منابع:
newsweek
latinamericanpost
نظر شما