مهدی شیردل روز سه شنبه افزود: با توجه به حجم بالای رفت و آمد مسافران ایرانی و خارجی از طریق این معبر رسمی بین ۲ کشور ایران و افغانستان، فضاهای موجود بهداشتی و درمانی در این گذرگاه بین المللی به منظور کنترل انواع بیماری ها چندان مناسب نیست که می طلبد مسوولان استانی و کشوری نگاه ویژه ای به این حوزه داشته باشند.
وی اظهار کرد: مرز دوغارون یکی از مهمترین معبرهای ورود و خروج مسافران در شرق کشور است، نیاز می رود مسوولان و دستگاه های متولی برای شناسایی و رفع مشکلات این منطقه در بخش های مختلف اهتمام و تلاش مضاعفی داشته باشند.
فرماندار تایباد ادامه داد: با فراهم کردن امکانات و تجهیزات مورد نیاز بخش بهداشت و درمان در مرز دوغارون می توان قبل از ورود اتباع افغانستانی به ایران، آنان را از نظر احتمال ابتلا به بیماری های مختلف شناسایی کرده و در صورت اطمینان از سلامت به آنان اجازه ورود به کشور داد، که این اقدامات باید تقویت شود.
وی با اشاره به اینکه مرز دوغارون و تایباد در همجواری افغانستان قرار گرفته است، بیان کرد: باتوجه به اینکه گذرگاه زمینی دوغارون از مهمترین معبرهای خروج اتباع غیر مجاز افغانستان به کشور خود است، ایجاد اردوگاه اتباع و مهاجران خارجی در این مرز ضرورت دارد.
شیردل با بیان اینکه ایجاد خدمات توریست درمانی در مرز دوغارون نقش زیادی در تحول و توسعه حوزه درمان این شهرستان دارد، اضافه کرد: فراهم شدن بستر حوزه توریست درمانی در مرز دوغارون می تواند کمک شایانی به افزایش خدمات درمانی این شهرستان و استان خراسان رضوی داشته باشد که باید در این زمینه نیز از همه ظرفیت های موجود به ویژه توان بخش خصوصی استفاده کرد.
سالانه افزون بر یک میلیون مسافر با روادید قانونی از طریق مرز زمینی دوغارون بین ایران و افغانستان تردد می کنند.
مرز دوغارون در فاصله ۱۸ کیلومتری شهر تایباد قرار دارد.
شهرستان ۱۴۵ هزار نفری تایباد متشکل از ۲ بخش مرکزی و میان ولایت در ۲۲۵ کیلومتری جنوب شرقی مشهد قرار دارد.
نظر شما