پردیس سینمایی قوچان با ظرفیت بیش از ۵۰۰ صندلی است که مرحله نخست آن با هزینه ۱۱۰ میلیارد ریال امروز به بهرهبرداری رسید.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی در این آیین گفت: به مدد تلاش دستگاه ها و مجموعههای مختلف در قوچان، این شهرستان دارای مجموعه پردیس پارک سینمایی شده است.
محمدحسین حسینزاده افزود: امروز خراسان رضوی به خاطر تعداد قابل توجهی از سینماگران در رشتههای مختلف از جایگاه بالایی برخوردار است و حرف اول را در حوزه انیمیشن، آثار سینمایی و مباحث فنی میزند.
وی ادامه داد: با جشن مهر سینمای ایران فصل جشنواره های سینمایی در کشور آغاز می شود، امروز زیرساخت خوبی در حوزه نیروهای انسانی سینمایی داریم و هنرمندان ارزشمند و حرفه ای که مانند گنج میمانند در استان فعال هستند.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی با بیان اینکه جذب منابع مالی جزو برنامههای این نهاد در اجرای پروژه های سینمایی است، بیان کرد: برای حل این موضوع راهکارهایی پیشنهاد میشود که امید است مسوولان در حوزه قانونگذاری و سازمانهای اقتصادی کشور وزارت ارشاد را کمک و حمایت کنند.
وی یکی از این راهکارها را در حوزه مالیات دانست و گفت: امروز اصناف بزرگ در حوزه صنعت و تجارت به دولت مالیات پرداخت می کنند، اگر سرمایه گذاران در حوزه صنعت و معدن علاقمند به سرمایه گذاری در حوزه سینما هستند به گونهای باشد که این مبلغ به عنوان مالیات برای آنها ثبت شود.
حضور ۲ مستندساز خراسانی در ضاحیه بیروت
حسین زاده در بخش دیگری از سخنانش بیان کرد: فیلمسازان و مستندسازان در خط مقدم روایت تاریخ قرار دارند که این موضوع در حوزه دفاع مقدس و امروزه در حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی به لبنان دیده میشود و تعدادی از هنرمندان خراسان امروز در این معرکه حضور دارند.
وی به جنایات رژیم صهیونیستی در لبنان و تلاش هنرمندان به ویژه مستندسازان برای روایت درست از این وقایع اشاره کرد و گفت: امروز قرار است به عنوان جشن مهر سینما از فعالان این حوزه تقدیر شود، اکنون دو نفر از اهالی خوب سینمای خراسان به بیروت سفر کردند تا قاب دوربین شان از نزدیکترین مکان و زندهترین زمان که در ضاحیه اتفاق می افتد، بچرخانند و مستند بسازند.
مدیر کل فرهنگ ارشاد اسلامی خراسان رضوی مستندساز و فیلمساز را پیشران حوادث و اتفاقات دانست و افزود: فیلمسازان به ویژه مستندسازان در خط مقدم روایت تاریخ قرار دارند که این موضوع را به خوبی در حوزه دفاع مقدس تجربه کردیم. مستندسازان در حوزه دفاع از مرزهای بشریت به لبنان رفتند که روزانه توسط رژیم صهیونیستی مورد حمله قرار می گیرد، این هنرمندان جان خود را در دست گرفتهاند تا آنچه اتفاق میافتد را روایت کنند.
وی بیان کرد: بیش از یکسال است جهان چشمش را بر روی جنایات رژیم صهیونیستی بسته است و امروز هنرمندانی که نماینده انسانهای آزاده هستند به دل حادثه زده و جان خود را در دست گرفته و چشم بینای این حوادث شده و آنها را روایت می کنند.
حسین زاده افزود: افرادی که از خراسان برای روایت صحیح و درست از مظلومیت مردم به لبنان رفتند، جایشان در جشن سینمای مهر ایران خالی است. امیدوارم این هنرمندان به زودی خبر ظفر و پیروزی جبهه اسلام را مخابره کنند.
پردیس قوچان یکی از سینماهای مدرن کشور
مدیر و بهرهبردار پردیس سینمایی قوچان نیز در این مراسم بر اهمیت اولویتهای فرهنگی این پردیس اشاره کرد و گفت: ساخت این پردیس سینمایی با هدف کاهش آسیبهای اجتماعی در قوچان انجام گرفته است.
محمدعلی عباسزادگان افزود: قوچان پیش از این سینما نداشت و با نگاه مدرسهسازی و توجه به نیازهای فرهنگی، این پردیس ساخته شد تا اقدامی در شأن مردم این شهرستان انجام گرفته باشد.
وی اظهار کرد: پردیس سینمایی قوچان با ظرفیت ۵۲۲ صندلی در ۲ مرحله ساخته می شود که برای بهرهبرداری از فاز نخست آن ۱۱۰ میلیارد ریال هزینه و با امکانات مدرن تجهیز شده است.
مدیر پردیس سینمایی قوچان اضافه کرد: از جمله ویژگیهای این پردیس، سیستم صوتی «دالبی» و استفاده از پروژکتورهای لیزری است، همچنین صندلیهای سینما به صورت مدرن طراحی شدهاند.
وی بیان کرد: پردیس سینمایی قوچان به عنوان یکی از سینماهای مدرن کشور با چهار سالن در ۲ مرحله اجرایی شده است، سالن اصلی این سینما ظرفیت ۳۵۸ نفر را دارد، سه سالن دیگر با ظرفیتهای ۸۹، ۴۵ و ۳۰ نفره به اجرای فیلم خواهند پرداخت.
برگزیدگان خراسانی در سومین جشن مهر سینمای ایران
در پایان این مراسم از ۲۹ نفر از فعالان عرصه سینما در خراسان رضوی که تولیدات سینمایی مطلوبی داشتند و در جشنواره ها یا اکران های عمومی حائز رتبه شده و موفق عمل کرده بودند، با اعطای لوح سومین جشن مهر سینمای ایران قدردانی شد.
محمدابراهیم غفاریان زوارزاده در رشته کارگردانی، مصطفی رجب زاده در فیلمنامه نویسی، صادق دهقان پور در رشته تدوین، هاشم عطار در فیلمبرداری، احمد محمدی و سلمات ابوذر به ترتیب در رشته های صدابرداری و صداگذاری و حسین ایجادی در رشته گریم شایسته تقدیر شناخته شدند.
همچنین در رشتههای انیمیشن سیدعلی موسوی نژاد، جلوه های ویژه علیرضا سوزن چی کاشانی، پژوهشگر سینما سید محمد مداح حسینی، حسین پژمان فر به عنوان مدیر سینما، محمدرضا رفائی زوارزاده و احمد علی شجریان پیشکسوت سینما، محمدعلی عابدی به عنوان ایثارگر از شهرستان نیشابور تقدیر شد.
بر این اساس از محمدمهدی نخعی راد به عنوان مدیر موسسه سینمایی، سید محمدحسین علمدار به عنوان تهیه کننده، امیررضا چهارراهی به عنوان مستندساز، علی میرقطبی به عنوان مدیر آموزشگاه از شهرستان سبزوار، نعمت الله سرگلزایی به عنوان فیلمساز کوتاه، علی سلمانی به عنوان برگزیده جشنواره ها قدردانی شد.
در نهایت محمدعلی عباس زادگان به عنوان فعال در عرصه زیرساخت سینمایی، علی حسنعلیزاده به عنوان پیشکسوت سینمایی قوچان، ناصر خاکشور ترنیک، روح الله محمودی دوغایی، رضا سیدالموسوی به عنوان سینماگر قوچان، علی حسین پزشک به عنوان مدیر سینما دانش قوچان، عباسعلی فخرالدینی آپاراتچی به عنوان مدیر سینما دانش قوچان و محمد احسان نوروزی به عنوان خدماتی بلیت فروشی در سینما دانش قوچان مورد تقدیر قرار گرفتند.
سینما دانش نخستین و تنها سینما در شهر قوچان بود که تعطیل شد.
نظر شما