ابراهیم حافظی با اعلام این خبر به آستان نیوز گفت: همچنین در شش ماهه نخست امسال، ۲۱ هزار و ۲۳۰ درخواست منبع مطبوعاتی توسط اهل علم و پژوهش به این اداره اعلام شد که دراینراستا، با ارائه ۲۸۵ هزار نسخه چاپی و دیجیتال از منابع مطبوعاتی به متقاضیان خدماترسانی شد.
وی افزود: همچنین کارشناسان اداره مطبوعات آستان قدس رضوی در این مدت، به بیش از ۷۵۰ درخواست غیرحضوری در قالب مشاوره اطلاعاتی یا ارائه محدود منابع مطبوعاتی، پاسخ دادند.
حافظی ادامه داد: در شش ماهه ابتدای سال جاری، اداره مطبوعات آستان قدس رضوی موفق شد حدود یک میلیون نسخه نشریه را به مخازن جدید و استاندارد کتابخانه مرکزی این آستان مقدس منتقل کند. این اقدام با مشارکت حدود ۴۵ نفر از کارکنان سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی در مدت دو و نیم ماه با تلاش افزون بر ۱۵۰۰ نفر ساعت نیرو، انجام شده است.
رئیس اداره مطبوعات آستان قدس رضوی اضافه کرد: انتقال پایگاه نشریات این آستان مقدس با بیش از ۲ میلیون داده از نرمافزار قبلی اداره به نرمافزار آذرسا، از دیگر اقدامات مهم این اداره در نیمه نخست امسال بود که توسط کارشناسان در طول ۵۵۰ نفر ساعت نیرو، مستندسازی و به سرانجام رسید.
وی بیان کرد: از دیگر اقدامات ارزشمند این اداره، چاپ فاکسیمیله قدیمیترین روزنامه مشهد، با عنوان «ادب» بود که توسط سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی و با مشارکت شهرداری مشهد انجام و در اردیبهشتماه به مناسبت روز جهانی مطبوعات، در تالار شهر مشهد رونمایی شد. این اولین چاپ همانندسازی روزنامهها توسط این سازمان بوده است.
حافظی گفت: اداره مطبوعات آستان قدس رضوی در این مدت، با برقراری ارتباط با دانشگاههای فردوسی و امام رضا (ع) مشهد زمینه تبادل فعالیتهای علمی و برگزاری نشستهای تخصصی را فراهم کرد که حاصل آن برگزاری یک نشست مشترک بود.
وی افزود: همچنین این اداره در شش ماهه ابتدای سال جاری، با برپایی نشستهای علمی و مشارکت در برگزاری برنامه سهشنبههای علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی، به بررسی نشریات نظامی، معرفی قدیمیترین نشریه اسلامی مشهد و معرفی روزنامه خراسان، قدیمیترین روزنامه در حال انتشار ایران و همچنین خوانش و معرفی ۳ نشریه نفیس و قدیمی دیگر اقدام کرد.
رئیس اداره مطبوعات آستان قدس رضوی تصریح کرد: مشارکت در برپایی سه نمایشگاه تخصصی، در زمینه معرفی نفایس آرشیو، مطبوعات تخصصی و مطبوعات محرم در کتابخانه مرکزی این آستان مقدس با ارائه و نمایش بیش از ۹۰ عنوان نشریه، از دیگر اقدامات مهم این اداره در نیمه نخست امسال بود.
وی خاطرنشان کرد: این اداره توجه خاصی نیز به ارتقای سطح دانش کارشناسان خود و همچنین استفاده از تکنولوژیهای روز دنیا داشته چنانکه در زمینه آشنایی با هوش مصنوعی و بهرهگیری از آن در تحلیل و مستندسازی آرشیو مطبوعات، یک کارگاه آموزشی و دو نشست تخصصی در این مدت برگزار کرد و کارشناسان با زمینههای بهرهگیری از این امکانات ارزشمند برای تحلیل مطبوعات آشنا شدند.
گفتنی است، اداره مطبوعات آستان قدس رضوی، یکی از سه مرکز مهم مطبوعاتی کشور به شمار میآید که با جذب منابع مطبوعاتی به صورت چاپی و الکترونیکی، در قالب اهدا، مبادله و خرید، برای حفظ منابع فرهنگی کشور اقدام میکند.
۲۱ مهر ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۹
کد خبر: 1019325
رئیس اداره مطبوعات آستان قدس رضوی از جذب بیش از ۲۸ هزار نسخه نشریه آرشیوی در نیمه نخست سال ۱۴۰۳ خبر داد که حدود ۱۸ هزار نسخه آن، از طریق اهدا و نذر فرهنگی گردآوری شده است.
منبع: آستان نیوز
نظر شما