بیشتر این پستانداران پرنده، هار نیستند. اما از آنجا که بیماری هاری تنها با تستهای آزمایشگاهی قابل تشخیص است، نگرانی در مورد قرار گرفتن در معرض خطر احتمالی در پی تماس با خفاشها وجود دارد.
از این رو کارشناسان آمریکایی هشدار میدهند که خطرناکترین تهدید هاری در ایالات متحده، خفاشها هستند.
دکتر «گرگوری پولند»، مدیر گروه تحقیقاتی واکسن مایو کلینیک، میگوید: قبلاً تصور میشد این موارد هاری ناشی از سگ است اما اکنون میدانیم که معمولترین راه ابتلا به هاری در ایالات متحده «خفاش مو نقرهای» است.
این ویروس کشنده معمولاً از طریق گاز گرفتن از بزاق حیوانات آلوده به انسان منتقل میشود. با این حال خفاشها همیشه گاز نمیگیرند.
دکتر پولند میگوید: گاهی اوقات بزاق دهان خفاش پس از ترشح به سمت شما پرتاب میشود و ممکن است از طریق یک بریدگی جزیی باز در بدن و روی پوست به شما منتقل شود. یا گاهی اوقات خفاش روی پوست شما را لیس میزند و دوباره ویروس را از این طریق منتقل میکند.
دکتر پولند میگوید به همین دلیل است که اگر از خواب بیدار شدید و خفاشی را در اتاق خود پیدا کردید، باید واکسن هاری بزنید.
او میگوید: مردم در نواحی که این پستانداران اغلب زندگی میکنند شاید موضوع را چندان جدی نگیرند. آن ها فکر میکنند: «خُب، خفاش در خانه است. ما با آن از خواب بیدار شدیم و به نظر نمیرسد کسی را گاز گرفته باشد!»
افرادی که علاقهمند به طبیعتگردی هستند اگر به مناطقی میروند که این حیوانات در آن نواحی زندگی میکنند حتما باید نکات ایمنی را رعایت کرده و از خود در برابر تماس احتمالی با آن ها مراقبت کنند.
خفاشها به عنوان منشاء مهمی برای انتقال هاری به انسان در نظر گرفته میشوند. تماس انسان و حیوانات اهلی با خفاشها باید کاهش یابد و خفاشها نباید در دسترس افراد آموزش ندیده و غیرواکسینه قرار گیرند یا تحت عنوان حیوان خانگی نگهداری شوند. هر گونه تماس با خفاش نیاز به انجام اقدامات درمانی پس ازمواجهه دارد.
به گزارش نشریه تخصصی «مدیکال اکسپرس»، هاری آنقدر بیماری شدیدی است که هیچ درمانی برای آن وجود ندارد و راه مطمئنتر، تزریق واکسن هاری است.
بنابر اعلام سازمان جهانی بهداشت (WHO)، بیماری هاری تهدیدی جدی در ۱۵۰ کشور و منطقه در سراسر جهان به ویژه در آسیا و آفریقاست. سالانه ۶۰ هزار نفر بر اثر این بیماری جان خود را از دست میدهند. همچنین ۹۹ درصد از موارد بر اثر گازگرفتگی سگها بوده است.
هرچند برای هاری واکسنی وجود دارد که پس از گازگرفتگی مؤثر است اما اگر گازگرفتگی در صورت یا نزدیک به عصب باشد واکسن همیشه مؤثر نیست.
نظر شما