تحولات منطقه

۲۲ مهر ۱۴۰۳ - ۰۸:۴۴
کد خبر: ۱۰۱۹۵۰۷

دانشجوی مخترع دانشگاه آزاد اسلامی تربت‌ حیدریه با اختراع دستگاه تولید آب از انرژی خورشیدی، موفق به کسب مدال طلا از فدراسیون مخترعان برتر اروپا شد. اختراعی که به مقدار زیادی کم‌آبی در کشور را رفع می‌ کند.

اختراع جوان خراسانی که در اروپا طلایی شد
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به گزارش قدس خراسان، مصطفی شفیق‌زاده نخبه و مخترع جهانی، دانشجو و عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد تربت‌حیدریه با همراهی تیم اعزامی دانشجویان فاطمه شفیق‌زاده، سینا احمدنژاد و پویا پاپوش دوزان در رقابت‌های جهانی فدراسیون مخترعان برتر اروپا موفق به کسب مدال طلا شد.

مصطفی شفیق‌زاده، اظهارکرد: متولد ۱۳۷۸ و اکنون ترم دو رشته مهندسی پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی تربت حیدریه هستم.

وی ۱۲ سال است در زمینه اختراعات و نوآوری در صنعت‌های مختلفی ازجمله الکترونیک، برق، مکانیک، هوافضا، موشک سازی، پزشکی و کشاورزی کار می‌کند و تاکنون ۲مدال طلای جهانی نوآوری و اختراعات، یک مدال نقره فستیوال جهانی و اختراعات ۲۰۲۴، مقام سوم جشنواره خوارزمی و مدال طلای فدراسیون مخترعان برتر اروپا ۲۰۲۴ را کسب کرده است.

عضو انجمن ملی نخبگان کشور موفق به کسب مقام برتر اختراعات دانشگاهی کشوری در ۱۳۹۶ شده و با عضویت در انجمن مخترعین برتر ایران موفق به کسب مقام‌ برتر مسابقات قطبی پژوهشگر برتر شهرستان در سال‌های اخیر شده است.

شفیق‌زاده که با اختراع «دستگاه تولید آب از انرژی خورشیدی» موفق به کسب مدال طلای رقابت‌های جهانی فدراسیون مخترعان برتر اروپا شده است درباره جزئیاتی از این اختراع تاکید کرد: نخستین جرقه در پیدایش اختراعات، یافتن استعداد درونی خودم در ۱۳سالگی بود و این زمان دستگاهی طراحی کردم به نام «دزدگیر سطحی» که دزدها را گیر می‌انداخت و برای نخستین بار در مسابقات خوارزمی مقام سوم را کسب کردم.

وی با بیان اینکه هدفم از اختراع، خدمت به بشریت و همنوعان است تا بتوانم از مشکلات‌شان کم کنم تا به آسودگی کارها را انجام دهند، اظهار کرد: اختراع «دستگاه تولید آب از انرژی خورشیدی» نمونه خارجی ندارد و هزینه ساخت نخستین نمونه دستگاه حدود ۳۰ میلیون تومان شده است.

دانشجوی نخبه و مخترع دانشگاه آزاد اسلامی تربت حیدریه بیان کرد: دستگاه تولید آب از طریق نور خورشید در ابعاد مختلف قابل ساخت است و ساخت دستگاه برای نمونه اولیه در ابعاد یک متر طول، ۵۰ سانتیمتر عرض و ۷۰ سانتیمتر ارتفاع بوده که روزانه (از طلوع تا غروب خورشید) توانایی تولید ۱۵۰ لیتر آب را دارد.

این مخترع جوان بیان کرد: اختراع دستگاه تولید آب از انرژی خورشیدی، به دلیل مشکلات مالی زیاد به تولید انبوه نرسیده است و این دستگاه نیاز کم‌آبی کشور را قطع می‌کند و دقیقاً شبیه یک چاه با موتور آب عمل می‌کند و برای بهترو بالابودن کیفیت آب، دستگاه باید در مناطق کویری و خشک استفاده شود.

شفیق‌زاده در پاسخ به این سوال که در راه ساخت این دستگاه، آیا از کمک نهاد، ارگان یا دانشگاه برخوردار بوده است، عنوان کرد: خیر، تنها ارگانی که برای ساخت این اختراع کمک مالی کرده است، کمیته امداد امام خمینی (ره) بود که رئیس اداره کل کمیته امداد سال ۱۴۰۱ به صورت حضوری در منزل از نزدیک دستگاه را مشاهده کرد.

عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان افزود : با اختراع دیگرم در صنعت کشاورزی قرار است امسال بهره‌وری و ساخت کارخانه را در شهرستان آغاز کنیم و با اتحادیه اروپا همکاری‌هایی داشته باشیم.

منبع: خبرگزاری فارس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.