اینکه بعد از دو هفته از انتصاب به عنوان استاندارخراسان رضوی جمعی از موسپیدان اهالی ورزش به دفتر کار استاندارجدید دعوت شدند خود نشان از این دارد که غلامحسین مظفری به عنوان نفر اول اجرایی این استان دغدغه ورزش دارد. دغدغهای که شاید تا به امروز کمتر استانداری به جد آن را در پیش گرفته است. با این حال دیروز مظفری از مشورت با استخوان خورد کردههای میادین ورزش برای تصمیمسازی در ورزش گفت. این نکتهای قابل تامل بود که پیشینیان استاندارفعلی کمتر به آن توجه کرده و بهره بردند.
در مجمع دیروز ورزشیها با استاندارجدید خراسان رضوی بسیاری از پیشکسوتان 40-30 سال اخیر ورزش استان را میتوانستی ببینی. فرصت برای همه نبود که از تجربیات و شرایط فعلی ورزش صحبت کنند اما در همین فرصت کوتاه چند نفری حرف دلشان را با مظفری در میان گذاشتند. دغدغه مشترکشان البته چارهاندیشی برای خروج از بحران فعلی ورزش خراسان رضوی بود. بحرانی که به نزول سوالبرانگیز رشتههای ورزشی در سطوح مختلف کشوری و بینالمللی انجامیده است.
حال ورزش خوب نیست
محمدرضا خوشباطن یکی از مدیران باسابقه ورزش خراسان رضوی در این جلسه از آرزویی که برای ورزش خراسان دارد، گفت و اینکه تغییراتی میتوان ایجاد کرد تا اتفاقی بیفتد که هیاتهای ورزشی با حضور قهرمانان و پیشکسوتان مطرح هر رشته ورزشی اداره شوند.
کاظم مستحقی راد، پیشکسوت و از بازیکنان مطرح سابق تیم ملی پینگپنگ نیز برگزاری چنین جلسهای را برای اولین بار در تاریخ ورزش استان، نوید رسیدن روزهای خوب دانست و گفت: امیدواریم که این خود باعث خروج ورزش خراسان رضوی از وضعیت بدی که به آن گرفتار شده شود. استان ما دارای افراد کارآمد و باتجربه در ورزش و سرآمد در کشور است و اکنون به این افراد با تواناییهایی که دارند پستهای مهمی در استانهای دیگر داده می شود اما در استان خودمان شاهد بودیم که مدیر از بیرون آوردند.
محسن قهرمان، داور باسابقه فوتبال و پیشکسوت ورزش خراسان رضوی نیز با اعلام این موضوع که ورزش خراسان رضوی شرایط خوبی ندارد، بیان کرد: برخی از هیاتهای ورزشی در راس آنها افرادی هستند که به هیچ عنوان سابقه ورزشی ندارند و متاسفانه برای ورزش تصمیمگیری می کنند و هر زمان که انتخابات برگزار شده در بسیاری ازهمین هیاتها انتخابات با تک کاندیدا برگزار شده است . در موضوع انتخاب مدیرکل نیز شنیدم 30 نفربرای این پست رزومه ارائه کردند، سوالم این است که اگر 30 نفر توانمند در این حوزه داریم چرا شرایط ورزش این است؟ خواهش من این است که این 30 نفر را به 5 نفر برسانید و از بین آنها افرادی برای مدیرکلی مطرح شوند که ارتباط خوب و موثری با صنعتیها دارند.
همدلی نیاز ورزش
علی عرفانیان، رئیس سابق هیات زورخانهای و ورزشهای باستانی خراسان رضوی از دیگر پیشکسوتانی بود که به تجربه حاضر در جلسه اشاره کرد و گفت: 1000 سال تجربه مجموع فعالیت عزیزانی است که در این جلسه حاضرند که هر کدامشان عمر و جوانی خود را در ورزش سپری کردند. هیچ حرفهای را نمیتوان یافت که بدون ادعا و درآمد پا پیش بگذارند و خالصانه مثل همه این افراد که در ورزش زحمت کشیدند تلاش کنند. حال ورزش همانطور که بقیه گفتند خوب نیست، بیان این نکته نیز از سر غرضورزی نیست. ما در سالهای گذشته 2 تیم در لیگ برتر فوتبال داشتیم الان حتی لیگ دسته اول و دوم نداریم در کشتی و رشته های دیگر هم شرایط بدتر از فوتبال است.
اعلمی، رئیس سابق تربیت بدنی آموزش و پرورش خراسان رضوی به شرایط سرمایه انسانی موجود در آموزش و پرورش استان و سایر نهادها در حوزه ورزش اشاره کرد و از آن به عنوان فرصتی استثنائی یاد کرد که توانایی تغییر شرایط فعلی ورزش استان را دارند.
اسماعیل شجیع از دیگر پیشکسوتان ورزش و رسانه گفت: همه از حال بد ورزش گفتند من میخواهم از حال بد فوتبال بگویم، فوتبال خراسان رضوی در حال حاضر در بدترین وضعیت ممکن قراردارد که مشکل اصلی آن حتی در جریان برگزاری انتخابات هیات لابیبازی یا مهندسی جریانات است که فاتحه ورزش و فوتبال را خوانده و اوضاع خراب فعلی را به وجود آورده است. ورزش ما فردی را میخواهد که بتواند همه را جذب کند تا بلکه این همه عقب ماندگی را جبران نماید.
هادی رضایی، پیشکسوت والیبال و سرمربی تیم ملی والیبال نشسته کشورمان از تجربه افراد حاضردر جلسه گفت و اینکه حلقه مفقوده فعلی ورزش خراسان رضوی همدلی است. او بیان کرد: همدلی باید برای ایجاد این طور کارگروههایی با حضور پیشکسوتان حوزه ورزش تشکیل شود، تصمیمسازی شود و کار اجرایی را به جوانان بسپاریم. چرا باید 30 نفر رزومه برای مدیرکلی بدهند و آخر یک نفر از خارج استان انتخاب شود در حالی که هم شرایط و هم تجربه کامل را در استان خودمان داریم.
قاسم زردکانلو، مربی و پیشکسوت فوتبال استان به مقوله آسیب های اجتماعی که متوجه جوانان است پرداخت و گفت: اگر شرایط برای جوانان فراهم شود و مدیریت درستی بر ورزش حاکم باشد جوانان ما به بیراهه نمی روند. مشکل بعدی دوری اهالی صنعت از ورزش است که اگر هماهنگی این قشر با ورزش ایجاد شود بسیاری از مشکلات به سامان خواهد رسید.
دبیرجلسه هم اندیشی پیشکسوتان و اهالی ورزش با استاندارخراسان رضوی نیز گفت: با توجه به همزمانی شروع به کارآقای استاندار و هفته تربیت بدنی تصمیم گرفتیم تا در جلسه ای با حضور اهالی ورزش و پیشکسوتان ورزشی ضمن تقدیر از آن ها پای درد دل و مسائل مطرح شده از جانب این عزیزان بنشینم و شورای بزرگان ورزش استان تشکیل شود. طبق برنامه ای که قرار است اجرا شود جلسات منظمی در آینده تشکیل خواهد شد تا در جهت استفاده از خرد جمعی و برنامه ریزی بهتر برای ورزش خراسان رضوی اقدام شود.
امیرحسین آیت اللهی در خصوص غیبت بانوان ورزشکار در این جلسه نیز بیان کرد: بانوان ورزشکار نیز جزو انکارناپذیر ورزش استان هستند اما به دلیل اینکه آقای استاندار دوست داشتند جلسه با اهالی ورزش در دفترخودشان برگزار شود به دلیل نبود مکان کافی برای حضورافراد بیشتر قرار براین شد تا جلسه ای جداگانه با حضور ورزشکاران بانوی استان برگزارشود.
توجه به نشاط مردم از طریق ورزش
استاندار خراسان رضوی در حاشیه این جلسه با اشاره به شرایط خوبی که جلسه با اهالی ورزش داشت، بیان کرد: بدون تعارف در این شلوغی کار باید بگویم با توجه به تمام مشغلههایی که داشتم، امر ورزش را در اولویت برنامه هایم گذاشتم. حقیقتا از این جلسه انرژی زیادی گرفتم و امیدوارم درکنار هم با تلاش و برنامه ریزی بتوانیم نشاط اجتماعی را در سطح جامعه بوجود آوریم. ورزش اولین رکن برای ایجاد نشاط اجتماعی در جامعه است و به همین خاطر باید در اولویتهای ما باشد.
غلامحسن مظفری در ادامه افزود: جلسات این چنینی باید ادامه دار و مستمر باشد تا به نتیجه مطلوب برسد. باید در اتاق فکرهایی که با حضور شما عزیزان و دانشگاهی هاست حاضر باشیم. همه تلاشمان را میکنیم تا مدیران ارشد و میانی ما از قهرمانان ورزش همین استان و خاک باشند. به هرحال سرمایه اصلی ما در ورزش استان ورزشکاران و قهرمانان ما هستند.
وی با اشاره به فعالیتهای بخش خصوصی و صنعت در ورزش تصریح کرد: سپاهان، ذوب آهن، فولاد خراسان و … در ورزش کشور حضور دارند و این در حالی است که همگی از منابع موجود خراسان رضوی استفاده میکنند. من همین جا و به صورت جدی به این عزیزان تذکر میدهم تا حوزه فعالیتهای شان را در این خصوص به داخل ورزش استان بیاورند.
نظر شما