تحولات منطقه

طبق اعلام آخرین آمار توسط مرکز ملی آمار، در میان گروه خوراکی‌ها؛ شیر، پنیر و تخم‌مرغ بالاترین تورم ماهانه را از آنِ خود کرده‌اند.

شیر، پنیر و تخم‌مرغ صدرنشین تورم ماهانه در گروه خوراکی‌ها
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

به‌گزارش قدس آنلاین، مرکز آمار ایران در گزارش اخیر خود اقدام به‌انتشار تورم مصرف کننده در مهر ماه کرده است. براساس این گزارش شاخص قیمت مصرف کننده خانوارهای کشور نسبت به‌ماه قبل، ۲.۷ درصد افزایش، نسبت به ماه مشابه سال قبل، ۳۱.۶ درصد افزایش و در ۱۲ ماهه منتهی به‌ماه جاری نسبت به دوره مشابه سال قبل، ۳۳.۶ درصد افزایش داشته است.

براساس این گزارش، در مهر ماه سال جاری تورم نقطه به‌نقطه خانوارهای کشور، ۳۱.۶ درصد بوده و تورم نقطه به‌نقطه مهر ماه در مقایسه با ماه قبل، ۰.۴ واحد درصد افزایش داشته است. از طرفی در همین بازه زمانی، تورم ماهانه خانوارهای کشور برابر ۲.۷ درصد و همین تورم برای گروه‌های عمده«خوراکی‌ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات»، ۲.۳ درصد و برای گروه عمده«کالاهای غیرخوراکی و خدمات»، ۲.۹ درصد و نرخ تورم سالانه در مهر ماه هم برای خانوارهای کشور به ۳۳.۶ درصد رسیده که نسبت به‌همین اطلاع در ماه قبل، ۰.۶ واحد درصد کاهش یافته است.

طبق این گزارش شاخص قیمت کالاها و خدمات مصرفی خانوار کل کشور در شهریور ماه ۲۶۴.۷ و در مهر ماه ۲۷۱.۸ بوده که این عدد به‌ترتیب برای نقاط شهر ۲۷۱.۲ و برای نقاط روستایی ۲۷۵.۴ در مهر ماه بوده است.

افزایش تورم نقطه به‌نقطه کل کشور

بر این اساس تورم نقطه به‌نقطه کل کشور در شهریور ماه ۳۱.۲ و در مهر ماه ۳۱.۶ بوده که به‌تفکیک شهری و روستایی برای شهریور ماه ۳۱.۷ و ۲۸.۷ و برای مهر ماه به‌ترتیب ۳۲ و ۲۹.۴ شده است.

همچنین تورم ماهانه هم برای کل کشور از ۱.۷ شهریور ماه به ۲.۷ در مهر ماه رسیده که نشان از افزایش تورم ماهانه در کشور دارد. تورم ماهانه در نقاط شهری از ۱.۸ در شهریور ماه به ۲.۷ در مهر ماه و برای نقاط روستایی از ۱.۵ در شهریور ماه به ۲.۶ در مهر ماه رسیده است.

نرخ تورم سالانه کل کشور هم از ۳۴.۲ در شهریور ماه به ۳۳.۶ در مهر ماه رسیده که این عدد برای نقاط شهری در شهریور ماه ۳۴.۶ و در مهر ماه ۳۴ درصد بوده و برای نقاط روستایی هم از ۳۱.۹ در شهریور ماه به ۳۱.۲ درصد در مهر ماه رسیده است.

آموزش صدرنشین تورم ماهانه

همچنین آمار قیمت کالاها و خدمات مصرفی هم به‌ما می‌گوید که در این گروه‌ها آموزش با ۱۶.۸ درصد تورم ماهانه در این میان صدرنشین است و پس از آن کالاها و خدمات متفرقه با ۳.۶ درصد و مسکن و انرژی با تورم ماهانه ۳.۴ درصد در رتبه دوم و سوم قرار دارند.

از طرفی آمارها نشان می‌دهند که در میان خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها شیر، پنیر و تخم‌مرغ با تورم ماهانه ۴.۷ درصد صدرنشین و پس از آن سبزیجات و حبوبات با ۳.۸ و نان و غلات با ۳.۷ درصد در رتبه‌های دوم و سوم میزان تورم ماهانه در گروه خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها قرار گرفته‌اند.

تورم سالانه در این گروه هم حاکیت از این دارد که گوشت قرمز، سفید و فرآورده‌های آن همچنان با رقم ۴۸.۵ درصد صدرنشین تورم سالانه است در بخش خوراکی‌هاست و پس از آن چای، قهوه، کاکائو و نوشابه هم با تورم ۳۵.۴ درصد و شیرینی، شکلات و شکر و عسل هم با تورم ۳۴.۶ درصد در رتبه‌های دوم و سوم تورم سالانه این گروه قرار دارند.

لرستان و آذربایجان‌غربی صدرنشین تورم ماهانه

همچنین طبق آخرین آمارها شاخص قیمت کل کالاها و خدمات مصرفی خانوارهای کشور به‌تکیک استان‌ها نشان می‌دهد که اصفهان با ۳۶.۹ درصد صدرنشین نرخ تورم سالانه و سمنان با نرخ ۳۶.۴ درصد صدرنشین تورم نقطه‌به‌نطقه و لرستان و آذربایجان‌غربی با رقم ۴ درصدی صدرنشین تورم ماهانه در کل کشور هستند. همچنین آذربایجان‌غربی با تجربه تورم ماهانه ۳.۹ در بخش خوراکی‌ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات در این گروه بالاترین تورم ماهانه را تجربه کرده؛ اما در مقابل استان بوشهر با منفی دوصدم درصد تورم ماهانه در این گروه مواجه بوده است.

شاخص قیمت مصرف کننده به‌تفکیک دهک‌های هزینه‌ای هم به‌ما می‌گوید که دهک اول در گروه خوراکی‌ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات با تورم ۴۲.۳۶ درصد بیشترین تورم را در این گروه متحمل شده است و پس از آن دهک‌های دوم و سوم با ۴۲.۲۹ درصد و ۴۱.۰۹ درصد در رده‌های دوم و سوم قرار دارند.

همچنین در گروه غیرخوراکی و خدمات هم آمارها نشان می‌دهد دهک‌های دهم، نهم و هشتم بیشترین تورم را متحمل شده و سه دهه اول به‌دلیل کاهش مصرف در این گروه،  کمترین تورم را متحمل شده‌اند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.