اجتماعی نخبگانی با عنوان در وضعیت مرگ و زندگی جبهه حق و باطل، ناگفتههای جبهه مقاومت با حضور جمعی از فعالان جبهه فرهنگی و اجتماعی در مشهد برگزار شد. در این اجتماع از میدان مقاومت در لبنان روایت شد و آخرین وضعیت مهاجران لبنانی درسوریه و چالشهای پیش روی آنها مورد بحث و بررسی قرارگرفت.
حجتالاسلام محمدتقی وکیل پور در این نشست از شرایط فعلی جبهه مقاومت در لبنان روایت کرد.
وی با بیان اینکه شب قبل از شهادت سید حسن نصرالله وارد بیروت شدم و با شهری مواجه شدم که لحظه به لحظه موشک باران میشد گفت: این در حالی بود که بعد از شهادت شهید نصرالله از نزدیک قدرت حزب الله را دیدیم به زعم دشمن رأس سیستم از میان برداشته شده بود و عملا باید حزب الله از هم میپاشید اما این گونه که نشد هیچ، الان میبینید شرایط چگونه است و حزب الله چگونه قدرتش را به رخ رژیم صهیونیستی و حامیانش میکشد.
تاثیرروانی حضور ایرانیها در کنار لبنانیها
وکیل پور ادامه داد: نکته اول اینکه آنچه من در 18 روز حضورم درلبنان دیدیم این بود که خیلی اثرات و واقعیات ایران در لبنان نمود داشت ما میدیدیم وقتی درعملیات وعده صادق 2 اسرائیل موشک باران شد و از نزدیک شاهد آن بودیم همه لبنانیها از شوق گریه میکردند از یک طرف باران موشک بود و از طرف دیگری باران رحمت الهی همزمان میبارید در همین حین بود که یکی از دوستان لبنانی که با ما بود تلفن همراهش زنگ خورد و از پشت خط یک فرد مسیحی لبنانی با شور خاصی داشت تبریک میگفت و از به موقع بودن عملیات وعده صادق 2 ابراز خوشحالی ی کرد.
وی افزود: نکته دوم و با اهمیت، روز نماز جمعه و در جریان نماز جمعه نصر عیان شد که یکی از امنیتیترین روزهای تاریخ جهوری اسلامی بود و حتی مردم احتمال حمله از طرف دشمن را میدادند اما اثر این نماز جمعه را همه ما دیدیم و لمس کردیم.
نکته بعدی و اتفاق سوم حضور مقامات ایرانی از جمله آقایان قالیباف و عراقچی در قلب جبهه مقاومت بود که حضور آنها اثرات بسیاری از خود بجا گذاشت. به نظر آنهایی که قدرت خدمترسانی زیادی دارند و میتوانند آورده داشته باشند و همچنین قدرت روایت بالایی دارند وجودشان در کف میدان بسیار تاثیرگذار است. همچنان که قدرت امید بخشی در این شرایط میتواند بسیار موثر باشد.
وکیل پور یادآور شد: ما در این چند روز جاهایی رفتیم و وقتی وارد آنجا میشدیم از آنها میخواستیم که مایحتاجشان را اعلام کنند خیلی جالب بود که میگفتند ما هیچ چیزی از شما نمیخواهیم خودتان را میخواهیم که در کنارمان باشید ایرانیها که میآیند رحمت با خودشان میآروند وقتی شما میآید انگار حاج قاسم اینجاست.
این فعال بینالملل بیان کرد: شهید سیدحسن نصرالله از خودش عبورکرده بود و من این را آنجا دیدم و به این نکته رسیدم که این مهم را به تک تک نیرویهای حزب الله نیز منتقل کرده بود. شهید نصرالله میگفت من خودم فدا شوم و یک تیر به سمت جمهوری اسلامی شلیک نشود.
راههای برآورده کردن نیازهای مهاجران لبنانی
در این نشست محمدعلی جهانشاهی از فعالان بینالمللی در حوزه کار مردمی نیز در خصوص آخرین وضعیت مهاجران لبنانی در سوریه و چالشهای موجود گفت: در حال حاضر 125هزار آواره و مهاجر لبنانی داریم که در سوریه هستند و از این تعداد 87هزارنفر از آنها به مراکز حزبالله مراجعه کرده و درخواست اسکان دادند. با این حال اکنون اکثر آنها در خانههای مردم ساکن شدند ملت سوریه باوجود مشکلات و آوارگیهایی که دارند خانههای خودشان را در اختیار این مهاجران گذاشتند به برآورد خیلی از کارشناسان، جنگ فعلی به بلند مدت خواهد رسید و هر کمک و یاری که قرار است به این مهاجران بشود باید حداقل برای یکسال آینده و به صورت مستمر باشد هرچند مقدار آن کم باشد.
وی ادامه داد: هزینههای هر خانوار با کمترین ارقام شامل 200 دلار هزینه اجاره محل اسکانی است که باید داشته باشند برای این کار 200 خانه توانستهایم در شهر مرزی محل حضور آنها شناسایی کنیم که این در برابر 20هزار خانوارمهاجر قابل قیاس نیست. برای تکمیل و راهاندازی خانههای بلااستفاده سوریها تامین 2000 دلار برای هر خانه مورد نیاز است و مساله سوم تامین سوخت مورد نیاز خانوارهاست که برآورد برای هر خانواده در 4 ماه سرد سال 400 دلار است.
جهانشاهی بیان کرد: مساله مهم دیگر که باید مد نظر قرار بگیرد این است که همین که در ایام اربعین میزبانان عراقیها هستند در مورد مهاجران لبنانی اعتقاد ما این است که سوریها میزبانان اصلی مهاجران لبنانی هستند و باید آنها را در این زمینه توانمند سازیم و دست آنها را برای خدمترسانی پر کنیم. طبق برآوردها هزینههای زندگی به طور حداقلی برای یک خانواده مهاجر بدون اجاره مسکن 100 دلار درماه است ایده و نظر این است که هر گروه جهادی یا موسسه حداقل در ماه هزینه یک خانواده لبنانی را متقبل شود با این ایده، کار ساده میشود و حتی میتوان منطقه به منطقه محل زندگی مهاجران لبنانی بلوکبندی شود و مجموعههایی که گستردهتر فعالیت میکنند یک بلوک را مشخص و به آنها به صورت مداوم کمکرسانی کنند.
این فعال بینالملل تاکید کرد: نکته مهمتر اینکه عراقیها کمکهایشان بیشتر به صورت موکبی و با همان سبک مراسم اربعین با پخت غذای گرم به دست مهاجران میرسد باید آنها را با گفتمان چهره به چهره توجیه کنیم تا به جای غذای گرم، جیره غذایی در اختیار مهاجران لبنانی قراردهند تا خودشان برای خودشان با سلیقهای که دوست دارند غذای مورد نیازشان را پخت کنند.
نظر شما