تحولات منطقه

کشتارگاه ایلام به دلیل واگذاری اشتباه سال ها است که در تعطیلی به سر می برد و بازگشایی آن همچنان با اما و اگر مواجه شده است.

جان مردم با یک واگذاری اشتباه به بازی گرفته شد/ دام‌های ایلام در انتظار کشتارگاه بهداشتی
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

استان ایلام هم از این قضیه مستثنا نبوده و به دلیل واگذاری اشتباه کشتارگاه ایلام سال‌هاست قفل تعطیلی بر تار و پود این مکان خودنمایی می‌کند اگرچه به تازگی عنوان شده قرار است این کشتارگاه به مدت سه سال به شهرداری ایلام واگذار شود اما تا عملیاتی نشود نمی‌توان به آن خوشبین بود. 
کشتار غیرمجاز دام‌ها در مبادی اصلی تردد شهرها و آویزان بودن لاشه و مواردی همچون ریختن خونابه و فضولات حاصل از کشتار دام‌ها از جمله معضلاتی است که سال‌ها دامنگیر استان ایلام شده و پیامدهای منفی متعددی به همراه داشته است.
یک کارشناس بهداشتی با بیان اینکه کشتار غیرمجاز دام یکی از پدیده‌های غیربهداشتی است که معمولاً در بعضی از شهرهای استان ایلام اتفاق می‌افتد، اظهار می‌کند: برخی افراد سودجو به دلیل منفعت‌طلبی در نقاط و حاشیه شهرهای استان از جمله منطقه مهدی‌آباد وشباب در کنار معابر و خیابان‌ها و محیط‌های باز نسبت به کشتار اقدام می‌کنند که همین مهم موجب شده کشتار غیرمجاز دام به یک مشکل جدی در استان تبدیل شود و پیامدهای بسیاری به همراه داشته باشد.
مسعود رحمانی با بیان اینکه رفع معضل کشتار غیرمجاز دام علاوه بر فرهنگ‌سازی نیازمند عزم و اراده جدی برای راه‌اندازی کشتارگاه در استان است، می‌افزاید: متأسفانه کشتار غیرمجاز دام به معضلی بهداشتی تبدیل شود و سبب ایجاد انواع خطر و نابسامانی نظیر شیوع انواع بیماری‌، آلودگی محیط، تجمع حیوانات، حشرات و جوندگان، آسیب روان‌شناسی، نازیبایی مبلمان شهری و انتقال عوامل بیماری‌ها به مناطق دیگر می‌شود.

نبود کشتارگاه دام در۱۲ شهر ایلام


مدیرکل دامپزشکی استان ایلام نیز با بیان اینکه عموماً ذبح و کشتار دام به صورت سنتی در استان انجام می‌شود که این موضوع عموماً سبب انتقال بیماری‌های مشترک خطرناک و واگیردار مانند تب کریمه کنگو می‌شود، اظهار می‌کند: کشتار غیرمجاز دام در استان ایلام به یک معضل جدی تبدیل شده است. 
یونس احمدی با بیان اینکه بیش از ۵۰ درصد کشتار دام در استان ایلام به صورت غیرمجاز است، ادامه می‌دهد: علاوه بر نظارت و جلوگیری از کشتار غیرمجاز دام در استان، ساخت کشتارگاه یکی دیگر از راهکارهای اساسی برای رفع این معضل و جلوگیری از بروز بیماری‌های دامی است؛ چرا که در کشتارگاه برخلاف دامداری‌های غیرمجاز، دام‌ها تحت نظر دامپزشکی و با حضور ناظر شرعی ذبح می‌شوند.
وی می‌افزاید: وقتی کشتارگاه تعطیل است، عملاً دامپزشکی روی کشتارهای غیرمجاز نظارتی ندارد و همین مسئله سبب افزایش بیماری مشترک در استان مثل تب مالت شده است که بر پایه آمار مبتلایان آن در ایلام در سال‌های گذشته افزایش ۱۰۰ درصدی داشته‌اند.
وی عنوان می‌کند: علاوه بر تعطیلی کشتارگاه دام ایلام، از ۲۲ نقطه شهری در استان در ۱۲ نقطه اصلاً کشتارگاهی وجود ندارد و در ۱۰ نقطه دیگر کشتارگاه با حداقل تجهیزات وجود دارد و طبق بررسی‌های صورت گرفته برای تجهیز و نوسازی کشتارگاه‌های ایلام بیش از ۵۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است.

پس گرفتن کشتارگاه از بخش خصوصی
استاندار ایلام نیز در تازه‌ترین اظهار نظر به خلع ید مالک کشتارگاه دام ایلام اشاره و عنوان می‌کند: سال ۹۶ کشتارگاهی را که آن زمان ارزش میلیاردی داشت با ۱۲ میلیارد تومان و اقساط سالیانه‌ ۵۰۰ میلیون تومان به شخصی واگذار کردند که اصلاً اهلیت این کار را نداشته و از شخصی که قرار بوده مابقی هزینه‌ کشتارگاه را به ‌صورت قسطی پرداخت کند از آن زمان تاکنون هیچ مبلغی وصول نشده است.
حسن بهرام‌نیا با اشاره به اینکه نهایت تعامل و همکاری با مدیریت کشتارگاه به عمل آمد و با وجود مهلت داده شده هیچ اقدامی از سوی عوامل کشتارگاه صورت نگرفت، بیان می‌کند: چرخه اقتصاد استان باید بچرخد و از طرفی نباید به خاطر منافع چند نفر منافع ۶۰۰ هزار نفر به خطر بیفتد و منافع مردم ارجحیت دارد، از این رو کشتارگاه از دست این شخص خارج و این مجموعه دوباره به دامن بیت‌المال بازگشت.

کشتارگاه فعالیت خود را از سر می‌گیرد 
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار ایلام نیز با اشاره به اینکه کشتارگاه صنعتی ایلام که به بخش خصوصی واگذار شده بود نتوانست انتظارات را برآورده کند به همین دلیل کشتارگاه ایلام تعطیل شده و نیاز بود تعیین تکلیف شود، اظهار می‌کند: علاوه بر عدم تحقق انتظارات از سوی متولی کشتارگاه، در مدتی که این کشتارگاه تعطیل بود کارکنان آن نیز بیکار شده بودند که به همین دلیل در خصوص تعیین تکلیف آن تصمیماتی اتخاذ شد.
عباسی ادامه می‌دهد: کشتارگاه ایلام نقش مهمی در سلامت و تأمین نیازهای مردم داشته و به همین دلیل نیاز است این کشتارگاه به‌صورت مرتب و منظم کار خودش را انجام داده و بازار گوشت استان ایلام را تأمین کند.
وی تصریح می‌کند: کشتارگاه صنعتی ایلام برای مدت سه سال با نظارت دستگاه‌های اجرایی در اختیار شهرداری ایلام قرار می‌گیرد و پانزدهم آبان سال جاری روز آغاز فعالیت کشتارگاه در دوره جدید مصوب شده است و در صورت رضایت دستگاه‌های نظارتی و پشتیبانی دام به‌صورت دائم در اختیار شهرداری قرار خواهد گرفت.

 

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.