در حالی چندین مرحله گروههای پرندگان مهاجر زمستان گذران وارد مازندران شدند که طی ۱۷ سال گذشته تغییر کاربری آب بندانهای این خطه از شمال کشور موجب از بین رفتن زیستگاه این پرندگان شده که این مسئله زمینهساز کاهش ۷۰ درصدی پرندگان مهاجر به این خطه شده است.
با وجود آنکه صاحبنظران دلایل مختلفی را برای کاهش حضور پرندگان مهاجر در مازندران برشمردند که پسروی پی در پی آب خزر، خشکسالیها به همراه کشت دوم برنج از جمله این علتها است، اما کارشناسان بر این باورند تغییر کاربری آب بندانهای این خطه از شمال یکی از مهمترین دلایل کاهش پرندگان مهاجر در این استان است.
مدیرکل حفاظت محیطزیست مازندران گفت: پرندگان مهاجر هزاران کیلومتر دورتر وارد طبیعت استان مازندران میشوند و باید با آنان مهربان باشیم.
عطاءالله کاویان، اظهار کرد: در این ایام از سال مهاجرت پرندگان به سطح تالابها و آببندانهای استان شروع و با پرندگانی که هزاران کیلومتر دورتر وارد طبیعت استان مازندران میشوند باید مهربان باشیم این استان مامن خوبی باشند تا بتوانند زمستانگذرانی را پشت سر میگذارند.
مدیرکل حفاظت محیطزیست مازندران با اعلام اینکه بازار فروش و عرضه غیرقانونی بعد از چهار دهه متوقف شده است، به ایرنا گفت: در برخی شهرهای پیرامون نیز ازجمله بابلسر، سرخرود و محمودآباد نیز نظارت داریم تا شاهد فعالیت بازار فروش پرندگان نباشیم.
کاویان افزود: اکنون ۲۷۰ نیروی محیطبان در ۷۰ پاسگاه محیطبانی برای حفاظت از عرصههای زیستی مشغول حفاظت و مقابله با تخلفات صید و شکار هستند.
به گفته وی این استان ۸۰۰ قطعه آببندان به مساحت ۱۷ هزار هکتار دارد و همه ساله در فصل زمستان ۱۰۰ گونه پرنده مهاجر زمستان گذران با جمعیتی حدود ۳۰۰ هزار بال به مازندران مهاجرت میکنند.
نظر شما