رضا نقی زاده، مدیر کل دفتر برنامه ریزی آموزش عالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری درباره اقدامات وزارت علوم برای ایجاد رشتههای جدید اظهار کرد: ایجاد رشتههای تحصیلی جدید یا به روزرسانی عناوین و محتوای رشتههای تحصیلی مطابق با دانش روز دنیا یا نیازهای جامعه از برنامههای مستمر وزارت علوم و معاونت آموزشی میباشد.
وی افزود: برای تدوین رشتههای جدید یا بازنگری محتوا نظرات استادان و متخصصان در قالب کارگروههای تخصصی دریافت میشود.
نقی زاده در مورد نحوه تشکیل این کارگروهها نیز گفت: عمده کارگروههای تخصصی در وزارت تشکیل میشود. البته برخی کارگروههای تخصصی حوزه تحول علوم انسانی با هماهنگی شورای تحول و ارتقای علوم انسانی تشکیل میشود و همچنین در حوزه دانشگاههای حوزوی نیز کارگروه گسترش و برنامه ریزی دانشگاههای حوزوی متولی تشکیل کارگروههای تخصصی است.
مدیر کل دفتر برنامه ریزی آموزش عالی وزارت علوم ادامه داد: در یکسال گذشته ۲۴ رشته در مقطع کارشناسی پیوسته، ۶ رشته در مقطع کارشناسی و کاردانی ناپیوسته، ۸۵ رشته در مقطع کارشناسی ارشد ناپیوسته، ۲۶ رشته در مقطع دکتری تخصصی و ۷ رشته کارشناسی ارشد پیوسته ایجاد یا با توجه به نیاز تغییر عنوان داده شده است. در مجموع ۱۴۷ رشته تحصیلی در یکسال گذشته ایجاد یا تغییر عنوان داده شده است.
مدیرکل دفتر برنامه ریزی اظهار کرد: بازنگری برنامههای درسی در ۳ سال اخیر بیش از ۱۰۰ درصد رشد داشته است و نهضت بازنگری برنامههای درسی در دانشگاههای مهارتی نیز در حال تحقق است و امید است تحولی اساسی را در کیفیت برنامههای درسی شاهد باشیم.
همچنین وی از تعریف بیش از ۱۰۰۰ پودمان مهارتی در دانشگاههای مهارتی و به ویژه دانشگاه جامع علمی کاربردی خبر داد.
نقیزاده بیان کرد: اسامی رشتههای جدید وزارت علوم در سامانه آموزش عالی در دسترس است.
فهرست رشته های جدید در اینجا قابل مشاهده است.
نظر شما