تحولات منطقه

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مهاجرت نخبگان را یک خسارت برای کشور توصیف کرد و گفت: باید با بکارگیری مناسب و به موقع فارغ التحصیلان جلوی مهاجرت آنها را بگیریم.

بکارگیری به موقع فارغ‌التحصیلان، جلوی مهاجرت نخبگان را می‌گیرد
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

محمدرضا ظفرقندی روز شنبه در آیین تکریم و معارفه معاونان تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت که در محل این وزارتخانه برگزار شد، اظهار داشت: تعداد مقاله‌های علمی منتشره تنها یکی از شاخص‌های توسعه کشورهاست و همه آن نیست.

وی اظهار داشت: اگرچه علم به خودی خود ارزشمند است اما آنچه علم را به توسعه تبدیل می کند، تلفیق آن با اخلاق است.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تبدیل علم به عمل و همچنین مفید واقع شدن علم برای عموم مردم را از دیگر مولفه های توسعه علمی برشمرد و گفت:‌ اگر علم مشکلات و گرفتاری های مردم را حل کرد، مفهوم توسعه و پیشرفت تحقق پیدا می کند.

ظفرقندی به موضوع مهاجرت نخبگان نیز اشاره کرد و افزود: برای یک معلم هیچ چیز دردناک تر از آن نیست که شاگرد و محصول عمرش مهاجرت کند؛ این وظیفه ما است که علل و راهکارهای مقابله با این مهاجرت ها را پژوهش کنیم.

وی به آمار تلفات جاده‌ای و ضرورت پژوهش در این زمینه نیز پرداخت و ادامه داد: در سال ۱۳۷۸ آمار مرگ و میر جاده‌ای در کشور ۲۸ هزار نفر بود که با پژوهش‌های مختلفی که منجر به مداخله در این موضوع شد، این رقم به ۲۰ هزار نفر در سال رسید.

ظفرقندی یکی از مشکلات کشور را حرکت به سمت سالمندی در سال های آینده دانست و گفت: در حقیقت کشور در حال پیر شدن است و با این درصد رشد جمعیت، در آینده به یک کشور پیر غیرمولد تبدیل خواهیم شد.

وزیر بهداشت مهاجرت نخبگان را دیگر مشکل کشور دانست و با بیان اینکه این مهاجرت یک خسارت برای کشور است، خواستار انجام پژوهش و تحقیقات علمی برای یافتن راههای جذب و نگهداشت جوانان در کشور شد.

وی گفت: باید با به کارگیری مناسب و به موقع فارغ التحصیلان جلوی مهاجرت آنها را بگیریم.

ظفرقندی بر ضرورت تکریم علم و عالمان و مراکز پژوهشی با هدف توسعه علمی کشور تاکید کرد و گفت: هرگاه عالمان تکریم شدند، تعداد مقالات علمی کشور نیز در مراجع بین المللی رشد کرد و هر وقت خلاف این عمل شد، پژوهش و مقاله نیز سقوط کرد.

منبع: خبرگزاری ایرنا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.