به گزارش قدس آنلاین، محمدحسن باقریشکیب اظهار کرد: دیمکاران استان در اسرع وقت نسبت به کشت گندم و جو اقدام کنند.
وی بر لزوم مدیریت زمان در برداشت و تحویل چغندرقند به کارخانجات قند با توجه به بارندگیهای یکشنبه و دوشنبه تاکید کرد و افزود: کشاورزان باید نسبت به تسریع در برداشت سیبزمینی و انتقال به اماکن سرپوشیده و انبارها با توجه به پیشبینی بارشها و وزش باد شدید باد طی روزهای یکشنبه و دوشنبه و همچنین ردیابی و مبارزه با آفت بید سیبزمینی در مزارع و انبارها اقدام کنند.
کارشناس اداره کل هواشناسی همدان هشدار داد: یونجهکاران به ویژه در مناطق معتدل استان در مزارعی که در شهریور و یا اوایل مهر امسال یونجه کشت کردهاند، نسبت به مقاومسازی بوته ها در برابر سرما اقدام کنند.
باقریشکیب همچنین نسبت به تسریع در آمادهسازی زمین و کشت سیر با رعایت تنظیم عمق کاشت مناسب و حداقل ۲ بار آبیاری پاییزه تا اواخر آبان جهت جلوگیری از یخزدگی زمستانه، تسریع در برداشت میوههای سردرختی همچون سیب، به و آلو بخارا، استفاده از کودهای پتاسه و ریزمغذی نظیر روی و منگنز به روش چالکود برای مقاومسازی درختان به سرما هشدار داد.
باقریشکیب همچنین درباره جابجایی کندوها از مناطق سردسیر به مناطق گرمتر، متراکمسازی کندوها، انجام تغذیه مکمل کندوهای زنبورعسل، اجتناب از استقرار کُلنیهای زنبور عسل در مسیر سیلابها و مسیلها با توجه به پیشبینی بارش باران، رعد و برق و وزش باد شدید طی روزهای یکشنبه و دوشنبه هشدار داد.
وی گفت: لازم است تا دامداران در چرای دامها در حاشیه رودخانهها و ارتفاعات با توجه به پیشبینی بارش باران، رعد و برق و وزش باد شدید و رنگآمیزی تنه درختان تا ارتفاع ۱.۵ متری با استفاده از محلول قارچکش بُردو و اُکسی کُلرور مس برای جلوگیری از سرمازدگی تششعی و سرمای زودرس پاییزه احتیاط و اقدام کنند.
آب و هوای استان همدان در نتیجه وجود کوههای مرتفع، رودخانهها و پستی و بلندیهای زیاد به شدت متغیر است و زمستانهای سرد، پر برف و باران و تابستانهای معتدل دارد.
نظر شما