تحولات منطقه

انباشت نخاله‌های ساختمانی در نقاط مختلف شهر کرمانشاه از جمله معضلاتی است که به تهدیدی جدی برای بهداشت، محیط زیست و زیبایی منظر شهری این کلانشهر تبدیل شده و روز به روز هم در حال گسترش و افزایش است.

بی‌سامانی در طرح ساماندهی نخاله‌های ساختمانی
زمان مطالعه: ۴ دقیقه

در سال‌های اخیر افزایش میزان ساخت و ساز در کلانشهر کرمانشاه و تخریب بافت‌های فرسوده برای نوسازی موجب افزایش تخلیه نخاله‌های ساختمانی در حاشیه شهر و مسیرهای ورودی و خروجی و حتی بستر رودخانه و مسیل‌ها شده است؛ موضوعی که می‌تواند هنگام بارندگی و بروز سیل عواقب ناگواری برای مردم داشته باشد.  این در حالی است که کرمانشاه دارای سایت بازیافت و جمع‌آوری نخاله‌های ساختمانی است.
نامه وزیر کشور 
مدیر کل دفتر مدیریت بحران استان کرمانشاه با اذعان بر بالا بودن میزان نخاله‌های ساختمانی در استان به خصوص شهر کرمانشاه معتقد است  بخش عمده‌ای از این معضل به شهرداری برمی‌گردد چون قرار بوده شهرداری از مبدأ خاکبرداری یک سری اقدام‌های لازم را انجام دهد تا مطمئن شود این نخاله‌ها به سایت ویژه جمع‌آوری نخاله‌های ساختمانی انتقال پیدا می‌کند که متأسفانه در این بخش شهرداری کوتاهی زیادی کرده است.
افشین یگانه با اشاره به نامه اخیر وزیر کشور در مورد سیلاب‌های زمستانی می‌افزاید: یکی از بندهای این نامه ساماندهی نخاله‌های ساختمانی بود که چنانچه هر یک از مدیران دستگاه‌ها در این زمینه کوتاهی کرده که منجر به حادثه شود؛ شخص آن مدیر باید پاسخگو باشد.
وی با بیان اینکه هر مصوبه‌ای که ستاد مدیریت بحران به تصویب می‌رساند بر اساس قانون لازم‌الاجراست، ادامه می‌دهد: در این راستا یکی از مناطق خطرناک که شخص استاندار نیز به شهرداری کرمانشاه در این زمینه تذکر داد مکانی از بستر رودخانه قره‌سو در کمربندی غربی است که شهرداری در حال ساخت پل بوده و اقدام به ریختن خاک در کف رودخانه کرده‌اند که مقرر شد اگر در مدت ۱۰ روز این مشکل برطرف نشود با شهردار برخورد قانونی شود.
تهدید محیط زیست
سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان کرمانشاه نیز در این باره عنوان می‌کند: بعضی از این نخاله‌های ساختمانی از مصالح خاصی هستند که تجزیه آن‌ها در محیط زیست سال‌ها طول می‌کشد و از نظر بهداشتی نیز دارای مشکل است و می‌تواند مشکلات بهداشتی برای انسان و دیگر جانداران به وجود آورد.
سعید دزفولی‌نژاد می‌افزاید: از طرف دیگر برخی از این نخاله‌های ساختمانی که در حاشیه جاده‌ها در کنار درختان و فضاهای سبز و یا زمین‌های کشاورزی رهاسازی می‌شود، چون دارای گچ و سیمان است موجب نفوذناپذیری خاک شده و مانع رسیدن آب به ریشه درختان و گیاهان می‌شود.
سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست با اشاره به فعالیت یک مرکز بازیافت نخاله‌های ساختمانی در کرمانشاه اظهار می‌کند: معتقدیم باید نخاله‌های ساختمانی مدیریت شود و اگر هم مجوزی برای این مرکز صادر شده تنها برای این منظور بوده که نخاله‌ها در طبیعت و اطراف شهر رها نشود.
ضرب‌الاجل فرماندار 
فرماندار کرمانشاه نیز با انتقاد از وضعیت نامناسب نخاله‌های ساختمانی رها شده در کرمانشاه، خواستار پاکسازی معابر درون‌شهری و برون‌شهری از نخاله‌های ساختمانی ظرف یک ماه آینده شده است.  
محمدرضا آمویی با نامناسب دانستن وضعیت تخلیه نخاله‌های ساختمانی در کرمانشاه، اظهار می‌کند: این وضعیت هم موجب نارضایتی مردم شده و هم اعتراض‌های مختلفی از سوی عوامل راهداری و پلیس ‌راه در پی داشته است.
فرماندار کرمانشاه با بیان اینکه در شهر کرمانشاه ۱۹ شرکت حمل و نقل نخاله‌های ساختمانی فعال است، تصریح می‌کند: این شرکت‌ها قاعدتاً باید اقدام به حمل نخاله‌های ساختمانی به سایت دپو نخاله ساختمانی واقع در سراب نیلوفر کنند، اما هم اکنون برخی رانندگان این شرکت‌ها به جای تخلیه نخاله‌های ساختمانی در این سایت، آن‌ها را در حریم راه‌ها و معابر برون‌شهری و حتی معابر درون‌شهری تخلیه می‌کنند.
آمویی در ادامه با  اشاره به برگزاری جلسه‌ای با معاون دادستان کرمانشاه برای پیگیری وضعیت نخاله‌های ساختمانی در کرمانشاه، تأکید می‌کند: باید در مدت یک ماه موضوع نخاله‌های ساختمانی در کرمانشاه تعیین تکلیف شود.  
خودروهای متخلف یا به مدت یک ماه توقیف می‌شوند و یا به جای توقیف باید ۳۰ بار به صورت رایگان اقدام به جمع‌آوری نخاله‌های تخلیه شده در راه‌ها و معابر شهری و انتقال آن به سایت سراب نیلوفر کنند.
شهرداری پلیس راهور را مقصر می‌داند
معاون خدمات شهری شهرداری کرمانشاه هم توپ را در زمین راهداری انداخته و با بیان اینکه جمع‌آوری نخاله‌های ساختمانی در حریم جاده‌ها بر عهده راهداری است، خاطرنشان می‌کند: در این چرخه حتماً باید پلیس راهور پای کار باشد و تنها اجازه دهد این کامیون‌ها در مسیر سراب نیلوفر که سایت بازیافت نخاله‌های ساختمانی در آنجا قرار دارد تردد کرده و از رفت و آمد در سایر محورها جلوگیری به عمل آورد که متأسفانه هم اکنون این اقدام صورت نمی‌گیرد و در نتیجه شاهد بروز معضل زیست محیطی در اطراف شهر هستیم.
سجاد یزدانی با بیان اینکه کنترل و ساماندهی معضل نخاله‌های ساختمانی تنها مربوط به شهرداری نبوده و سایر دستگاه‌های دخیل در این امر نیز باید پای کار بیایند، ادامه می‌دهد: سازمان حمل و نقل بار شهرداری نیز بیکار ننشسته و در این زمینه خودروهای گشتی تعیین کرده که به صورت شبانه‌روزی در حال تردد و رصد کردن نحوه فعالیت کامیون‌های تخلیه نخاله ساختمانی هستند که تعدادی از آن‌ها نیز شناسایی و برای برخورد قانونی ‌به پلیس راهور معرفی شده‌اند ولی تاکنون بازخورد مناسبی از سوی پلیس راهور مشاهده نکرده‌ایم.

منبع: روزنامه قدس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.