تحولات لبنان و فلسطین

۱۴ آبان ۱۴۰۳ - ۰۹:۴۳
کد خبر: 1025042

انتخابات ریاست‌جمهوری ایالات متحده به آخرین روز خود نزدیک‌تر می‌شود و در دو روز آینده نتیجه رقابتی دو ساله میان نامزدها مشخص خواهد شد.نگاهی به نتایج نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که از نظر رأی‌دهندگان آمریکایی اوضاع کشورشان گل و بلبل نیست.

اقتصاد، مهم‌ترین مسئله ینگه دنیا

قدس؛ در انتخابات ۲۰۲۴ اگرچه جمهوری‌خواهان در سایه سنگین ترامپ ناگزیر شدند از همان ابتدا او را انتخاب کنند اما دموکرات‌ها دچار پوست‌اندازی شدند و در میانه راه تخم‌مرغ‌هایشان را از سبد بایدن به سبد کامالا هریس منتقل کردند.


نگاهی به انتخاب‌های پیشین نشان می‌دهد معمولاً ۶۰ تا ۶۵ درصد از واجدان شرایط در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا شرکت می‌کنند و انتظار می‌رود امسال هم میزان مشارکت مشابهی را شاهد باشیم. انتخابات سال ۲۰۲۴ با وجود چالش‌های اقتصادی و اجتماعی خاص خود، به دلیل تنش‌های سیاسی و تفاوت شدید دیدگاه‌های دو نامزد بسیار حساس است.
نگاهی به وضعیت موجود و نظرسنجی‌های انجام شده توسط مؤسسه‌های مطرح مثل پیو و سیویک ساینس، نشان می‌دهد پنج موضوع اصلی برای رأی‌دهندگان آمریکا در انتخابات ۲۰۲۴ عبارت‌اند از اقتصاد، بهداشت و درمان، مهاجرت، سقط جنین و امنیت ملی.

اقتصاد
اقتصاد اصلی‌ترین مسئله برای رأی‌دهندگان در سال۲۰۲۴ است. براساس نظرسنجی مؤسسه پیو، حدود ۷۰درصد رأی‌دهندگان این موضوع را به عنوان اولویت نخست خود مطرح کرده‌اند. از میان موضوعات اقتصادی هم مهم‌ترین مسئله برای رأی‌دهندگان آمریکایی، وضعیت اقتصادی و مسئله تورم است. افزایش هزینه‌های زندگی و کاهش قدرت خرید در کنار نگرانی درزمینه ثبات بازار کار، بخش بزرگی از توجه رأی‌دهندگان را به خود جلب کرده است. براساس گزارش‌های منتشر شده، نزدیک به ۳۰درصد رأی‌دهندگان مسائل اقتصادی را مهم‌ترین اولویت خود می‌دانند، چرا که تورم بالا و کاهش ارزش دلار فشار زیادی به طبقه متوسط وارد کرده است.
کامالا هریس برنامه‌هایی برای کاهش مالیات برای طبقه متوسط و کاهش هزینه‌های ضروری مانند مسکن، بهداشت و درمان و خواربار ارائه داده است. او هدف اصلی خود را ایجاد اقتصادی عادلانه‌تر اعلام کرده و برای تحقق این هدف، خواهان افزایش مالیات بر ثروتمندان و شرکت‌هاست تا بتواند بودجه طرح‌های اجتماعی خود را تأمین کند. در همین حال دونالد ترامپ هم به سیاست‌های کاهش مالیات و کاهش مقررات اقتصادی اعتقاد دارد. او از طرح‌های خود برای افزایش اشتغال و کاهش هزینه‌ها برای کسب‌وکارها دفاع کرده و معتقد است کاهش مالیات می‌تواند به رشد اقتصادی منجر شود. ترامپ همچنین پیشنهاد داده برای تقویت تولید داخلی، تعرفه‌های بیشتری بر واردات وضع شود.

بهداشت و درمان 
حدود ۶۰درصد از رأی‌دهندگان معتقدند هزینه‌های بالای بهداشت و درمان و دسترسی به خدمات بهداشتی یکی از اولویت‌های اصلی است. به گزارش پایگاه سیویک ساینس، مشکلاتی مانند دسترسی به بیمه درمانی، هزینه‌های بالای خدمات بهداشتی و کیفیت مراقبت‌های پزشکی سبب شده این موضوع همچنان در رأس توجه قرار داشته باشد. نیاز به اصلاحات در نظام بهداشتی و دسترسی همگانی به خدمات، خواسته بسیاری از رأی‌دهندگان است.مروری بر مواضع نامزدها در این حوزه نشان می‌دهد هریس از سیاست‌های گسترش  بیمه سلامت و کاهش قیمت داروها حمایت می‌کند. او به دنبال تقویت برنامه‌هایی با عنوان Medicaid و برنامه‌های مرتبط با بهداشت مادران و فرزندان است و بهبود خدمات بهداشتی را بخشی از حقوق اولیه شهروندان می‌داند. ترامپ هم معتقد است باید بازار آزاد و رقابت را در حوزه خدمات بهداشتی تقویت کرد. ترامپ به دنبال حذف قانون بیمه مقرون‌به‌صرفه (اِی‌سی‌اِی) بوده و بر این باور است با کاهش مقررات دولتی، می‌توان هزینه‌های بهداشتی را کنترل کرد.

مهاجرت
براساس گزارش پایگاه داده‌هایی برای بررسی، از نظر ۵۳درصد رأی‌دهندگان آمریکایی، مسئله مهاجرت به‌ویژه در مرزهای جنوبی آمریکا همچنان یکی از مسائل داغ و مهم است. جمعیت انبوهی که از مناطق مختلف آمریکای لاتین یا حتی دیگر مناطق دنیا به سمت آمریکا روانه هستند همچنان به عنوان یک معضل اساسی در ایالت‌های جنوبی این کشور خودنمایی می‌کند. نگرانی از افزایش مهاجران غیرقانونی و مشکلات امنیتی ناشی از آن، سبب شده این موضوع به یکی از دغدغه‌های اصلی تبدیل شود.کامالا هریس که خودش هم والدینی مهاجر دارد در زمینه حل این معضل رویکردی میانه به امنیت مرزها و مهاجرت قانونی دارد و از طرحی دوحزبی برای تقویت امنیت مرزها و مبارزه با قاچاق انسان و مواد مخدر حمایت می‌کند. هریس همچنین معتقد است باید به بررسی ریشه‌ای دلایل مهاجرت از کشورهای آمریکای مرکزی توجه و راه‌حل موضوع را در این مناطق جست‌وجو کرد.
اما ترامپ که هنوز هم بازداشتگاه‌های مرزی او در ذهن خیلی از آمریکایی‌ها مانده و به همین دلیل او را ستایش می‌کنند، خواهان اعمال محدودیت‌های شدیدتر مهاجرتی است. او برنامه‌هایی برای اخراج گسترده مهاجران غیرقانونی و بازگرداندن ممنوعیت‌های مسافرتی برای برخی کشورهای مسلمان‌نشین ارائه داده و خواستار اعزام نیروهای نظامی به مرزهای جنوبی است. همچنین طرح دیوار مرزی ترامپ همچنان پابرجاست و از آن کوتاه نمی‌آید.

سقط جنین
پس از لغو قانون «روو در برابر وید» در دادگاه عالی، مسئله حقوق سقط جنین به یکی از بحث‌برانگیزترین موضوعات تبدیل شده است. به گزارش مرکز افکارسنجی پیو، این موضوع برای حدود ۶۷درصد از دموکرات‌ها بسیار مهم تلقی می‌شود که نشان از رویکردهای لیبرال و اومانیستی این عده دارد. در مقابل اما به واسطه آموزه‌های مذهبی و نگاه‌های فرهنگی‌تر، فقط حدود ۳۵درصد جمهوری‌خواهان به این موضوع توجه دارند. حقوق زنان و آزادی در تصمیم‌گیری‌های شخصی از مسائل مورد تأکید بسیاری از رأی‌دهندگان است که به‌ویژه در میان جوانان و زنان دموکرات پررنگ‌تر است.
کامالا هریس از بازگشت حق سقط جنین در سطح ملی و حمایت از حقوق تولید مثلی زنان دفاع می‌کند و می‌خواهد قانونی تصویب کند که حق تصمیم‌گیری در این زمینه را از ایالت‌ها بازپس گیرد. به‌طور کلی دموکرات‌ها بر این اعتقادند این حق مادر است درباره جنینی که در شکم دارد تصمیم‌گیری کند و بخواهد او را سقط کند یا زنده نگه دارد. باتوجه به حجم انبوه بارداری‌های ناخواسته در آمریکا بسیاری از زنان و دختران به این رویکرد هریس تمایل بیشتری پیدا کرده‌اند.
در برابر هریس، ترامپ اما از لغو قانون «روو در برابر وید» حمایت کرده و بر این باور است ایالت‌ها باید بتوانند در این مورد تصمیم بگیرند. ترامپ در طول دوره ریاست‌جمهوری خود با انتصاب سه قاضی جمهوری‌خواه، در لغو این قانون مؤثر بوده است. از نگاه جمهوری‌خواهان مسئله سقط جنین امری نیست که تصمیم‌گیری درباره آن به عهده مادر باشد. اعضای این حزب که رویکردهای مذهبی‌تر دارند البته به موضوعاتی مانند پیشگیری در حاملگی و همچنین سقط به‌واسطه مسائل پزشکی اعتقاد دارند اما جنین را دارای زندگی مستقل می‌دانند که نباید دستخوش تصمیمات احساسی و عجولانه قرار گیرد.

امنیت ملی و سیاست خارجی
امنیت ملی و نحوه مدیریت تهدیدات خارجی یکی دیگر از موضوعات حساس برای رأی‌دهندگان است. حدود ۴۵درصد از رأی‌دهندگان، به‌ویژه افراد با گرایش‌های جمهوری‌خواه، مسائل مرتبط با امنیت ملی و سیاست‌های خارجی را از اولویت‌های خود می‌دانند. افزایش تهدیدات تروریستی و خطرات بین‌المللی سبب شده این موضوع همچنان مورد توجه باشد.نگاهی به برنامه‌های نامزدهای انتخابات آمریکا نشان می‌دهد هریس به حفظ همکاری‌های بین‌المللی و تقویت پیمان‌هایی مانند ناتو اعتقاد دارد. در بحث خاورمیانه، هریس خواستار حمایت از راه‌حل دو دولتی برای مناقشه اسرائیل و فلسطین و توقف خشونت‌هاست.
ترامپ اما به سیاست داخلی بیشتر اهمیت می‌دهد و معتقد به کاهش نقش آمریکا در درگیری‌های خارجی و افزایش توجه به مسائل داخلی است. او به کاهش تعهدات نظامی در خارج از کشور اعتقاد دارد و بر امنیت مرزهای خود آمریکا تأکید می‌کند. از نظر او آمریکا نباید هزینه بیشتری از دیگر اعضای ناتو بپردازد و اگر کشورهای عضو ناتو دوست دارند امنیتشان تأمین شود باید هزینه این امنیت را بپردازند. به‌طور کلی ترامپ به پیمان‌های بین‌المللی که آمریکا پیش از این در آن‌ها عضویت داشته است خوشبین نیست و در دوره پیشین هم از برخی از آن‌ها مانند پیمان آب‌وهوایی پاریس بیرون رفت.
با وجود این، نکته مشترک در مواضع هر دو نامزد، حمایت آن‌ها از رژیم صهیونیستی است. از نظر ترامپ و هریس، رژیم اشغالگر صهیونیستی باید به هر قیمت حفظ و امنیتش تأمین شود.

چه کسی برنده می‌شود؟
در نهایت باید گفت ترامپ به دلیل تمرکز بر اقتصاد بازار آزاد، مالیات پایین و سیاست‌های سختگیرانه در مهاجرت می‌تواند رأی‌دهندگان محافظه‌کار و بخشی از طبقه کارگر را به خود جذب کند. در مقابل، هریس با تمرکز بر برابری اقتصادی، بهداشت و درمان گسترده و حقوق زنان، از حمایت رأی‌دهندگان لیبرال و طبقه متوسط برخوردار خواهد بود.
هرچند بازهم پیش‌بینی دقیق اینکه چه کسی برنده انتخابات خواهد شد دشوار است، زیرا نتیجه به ترکیب آرای الکترال و ایالت‌های کلیدی بستگی دارد. با این حال، با توجه به تمرکز بیشتر رأی‌دهندگان بر اقتصاد، احتمال می‌رود ترامپ در صورت مدیریت مؤثر کمپین خود در ایالت‌های رقابتی، از شانس بیشتری برخوردار باشد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • ۱۵:۰۶ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۴
    0 0
    مردم امرریکا بسوزند اوضاع کشور ما که گل وبلبله