تحولات لبنان و فلسطین

خداوکیلی‌اش را بخواهید، از پرسش مجری تلویزیون و بعد هم حرف‌های«دکتر عبدالحسین شاهوردی»خیلی جا خوردیم! نگران هم شدیم که وقتی بشود با واکسن مثلاً کرونا، ردّ «سیدحسن نصرالله» را زد و او را به شهادت رساند با بقیه آدم‌ها و زندگیشان چه کارهایی می‌توان کرد

«اما»ی مهمی که آقای دکتر نگفت!

خداوکیلی‌اش را بخواهید، ما هم هفته گذشته، از پرسش مجری تلویزیون و بعد هم حرف‌های «دکتر عبدالحسین شاهوردی» خیلی جا خوردیم! نگران هم شدیم که وقتی بشود با واکسن مثلاً کرونا، ردّ «سیدحسن نصرالله» را زد و او را به شهادت رساند با بقیه آدم‌ها و زندگیشان چه کارهایی می‌توان کرد؟ بعضی‌ها هم که از ما نگران‌تر و البته بدبین‌تر بودند، اصرار داشتند که: «نگو چه کارهایی می‌شود کرد، بگو چه کارهایی که تا امروز با واکسن‌زده‌ها نکرده‌اند!»

شاد کردن دل ضدواکسن‌ها
کار خوب را شاید یک روز بعد از ماجرا، معاون وزیر بهداشت کرد که گفت: «من از سؤال مجری صداوسیما تعجب نمی‌کنم که سؤال ضد واکسن کرونا پرسیده، تعجب من از رئیس پژوهشگاه رویان است که به عنوان یک مرجع علمی چنین پاسخی داده است... وقتی مجری تلویزیون چنین سؤالی می‌پرسد باید پاسخ داد رژیم صهیونیستی این توانایی را ندارد که بتواند فراتر از علم پیش برود، ضمن اینکه رژیم صهیونیستی اصلاً واکسن کرونا تولید نکرده است». ما هم حالا به جای هر توضیح، توجیه و هشداری و یا کل‌کل کردن با جمعیت ضدواکسن و ضد علم، عین حرف‌های تازه رئیس پژوهشگاه «رویان» که روز گذشته در گفت‌وگو با «ایرنا» زده شد را می‌آوریم: «برنامه‌ای که من در آن شرکت کردم یک برنامه علمی درباره سلول‌های بنیادی بود،‌ مسائل مختلفی ازجمله ژن‌درمانی در این برنامه مطرح شد که امروز درمان‌های جدیدی را در دنیا راه انداخته است اما یک‌باره در آخر مصاحبه مجری برنامه بحثی را مطرح کرد و من هم در جواب گفتم این ادعا می‌تواند درست باشد. این جمله من یک «اما» هم داشت که دیگر نگذاشتند بگویم، اما باید بگویم این بحث‌ها موجب می‌شود جلو رشد دانش گرفته شود... واقعاً اکنون با علم امروز چنین امری امکان‌پذیر نیست که با استفاده از واکسن کرونا بتوانند افراد را رصد کنند. هرچند در تولید واکسن ازجمله واکسن کرونا فناوری‌های جدیدی رشد کرده و علوم جدید شکل گرفته است، اما با این علوم جدید در دنیا هم امکان تولید چنین واکسنی که بتوان از طریق آن انسان‌ها را رصد کرد، وجود ندارد... کسی از آینده خبر ندارد اما امروز چنین فناوری در دنیا وجود ندارد...».
رودست خوردم
دکتر شاهوردی این را هم اضافه کرد که: «تخصص من جنین‌شناسی است و از حرف‌های من گروه‌های مختلفی سوءاستفاده کردند... متأسفانه من در دام سؤال مجری افتادم، سؤال اصلاً درست نبود. صحبت من هم تأیید سؤال مجری نبود... بالاخره برنامه زنده بود... در برنامه‌های زنده تلویزیونی این نوع اتفاق‌ها می‌افتد. به هر حال این سوژه داغ روز سبب خیر شد که من از این به بعد در مصاحبه‌ها بیشتر احتیاط و دقت کنم. تأکید می‌کنم این حرف امروز هیچ مبنای علمی ندارد. بحث من این بود که این ادعاها مثل فیلم‌های تخیلی است. با علم امروز، کسی می‌تواند مثلاً به کمک یک کپسول که وارد معده یک بیمار می‌کند دستگاه گوارشی فرد را تصویربرداری و رصد کند، اما امکان‌پذیر نیست که بتوان با یک واکسن مایع، کسی را رصد کرد... قبول دارم که از مجری رو دست خوردم و واقعاً منظور من تأیید سؤال مجری نبود».
ما هم امیدواریم تلویزیون و متولیان و مجریانش متوجه شوند که رسالتشان رودست زدن به دانشمندان یا متخصصان و بعد نگران کردن انبوه مخاطبان و بهانه دست جمعیت ضدواکسن دادن، نیست یا حداقل امیدواریم کسی در تلویزیون پیدا شود و توضیح بدهد که هدفش از طرح چنین پرسشی شفاف‌سازی بوده نه رودست زدن به رئیس «رویان»! 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.