تحولات لبنان و فلسطین

دارالقرآن الکریم حرم مطهر رضوی، نامی آشنا برای فعالان عرصه قرآن، جایی که در آن می‌توان شکوه همنشینی قرآن و عترت، این دو یادگار ارزشمند رسول مهربانی‌ها را به نظاره نشست.

بهره‌مندی میلیون‌ها زائر و مجاور از برنامه‌های قرآنی حرم مطهر رضوی
هر چند حرم مطهر رضوی از همان ابتدا محلی برای نشر علوم و معارف قرآنی بوده؛ ولی با اختصاص ساختمان قدیمی مدرسه علمیه دو دربِ صحن جمهوری اسلامی در اوایل سال ۱۳۸۱ به فعالیت‌های قرآنی حرم مطهر رضوی و نامگذاری این مکان به نام دارالقرآن الکریم، فعالیت‌های قرآنی این آستان مقدس جان تازه‌ای گرفت.

اداره دارالقرآن الکریم حرم مطهر رضوی اقدامات گسترده‌ای در زمینه کشف و پرورش استعدادهای قرآنی انجام داده و نتیجه آن درخشش فراگیران این اداره در مسابقات کشوری و بین‌المللی است.
 

از اجتماع عظیم اسوه حسنه تا برگزاری محافل اُنس

محمد مقومی، رئیس اداره دارالقرآن الکریم حرم مطهر رضوی با تشریح فعالیت‌های این اداره قرآنی در ۶ماهه نخست سال جاری، ابراز کرد:در۶ماهه نخست سال جاری ۹۳۹ جلسه انس با نهج‌البلاغه، صحیفه سجادیه و شرح عیون اخبار الرِّضا(ع) برای رده‌های سنی مختلف در رواق‌ها و اماکن متبرکه حرم مطهر رضوی برگزار شده است.
وی افزود: برگزاری آزمون‌های انتخابی قاری و حافظ نمایندگان آستان مقدس رضوی در مسابقات بین‌المللی جایزه کربلا، راه‌اندازی جلسه تلاوت قرآن موقوفه گوهرشاد و برگزاری ۹۳ جلسه از آن، برگزاری ۱۵۶ کارگاه هنری در اماکن متبرکه و اهدای بیش از ۱۱ هزار و ۱۲۰ اثر خوشنویسی به زائران و مجاوران از دیگر اقدامات اداره دارالقرآن الکریم در این مدت بود.
مقومی به برگزاری آئین اجتماع عظیم «در سوگ اسوه حسنه» هم زمان با شب رحلت پیامبر رحمت(ص) اشاره کرد و گفت: این اجتماع با حضور جمع قابل‌توجهی از اعضای جامعه قاریان و چهره‌های نام‌آشنای قرآنی مشهدالرضا(ع)، برگزار شد.
وی خاطرنشان کرد: در ۶ماهه نخست سال جاری، برای اولین‌بار گروه‌های همخوانی امام رضا(ع) خواهران در حرم مطهر شکل گرفت و اولین دوره جشنواره قرآنی امام رضا(ع) ویژه زائران این حریم ملکوتی با عنوان «رایحه رضوان» نیز در ایام دهه کرامت برگزار شد که بیش از دو هزار نفر در این جشنواره، شرکت کردند.
 

برگزاری بیش از ۲۷۰ محفل انس با قرآن

وی در ادامه به بهره‌مندی بیش از ۲۰۰ هزار نفر از کارگاه‌های تصحیح قرائت نماز و کارگاه‌های تفسیر و حدیث اشاره و بیان کرد: در این مدت همچنین ۲۴ هزار و۶۹۲ نفر زائران و مجاوران در ۱۲ هزار و ۷۵۹ طرح ختم تلاوت نور شرکت کردند و ۳۳ هزار و ۲۴۲ زائر کودک از خدمات کارگاه‌های قرآنی حرم مطهر رضوی، بهره‌مند شدند.
مقومی افزود: برگزاری دو جلسه کارگاه اذان فاخر با حضور اساتید برجسته قرآنی و موسیقی، برگزاری بیش از ۲۷۰ محفل کرسی تلاوت قرآن ویژه عموم زائران و محفل قرآنی ام‌ابیها ویژه بانوان، بهره‌مندی یک میلیون و ۳۱۸ نفر از مراسم ترتیل‌خوانی ماه رمضان و برگزاری بیش از ۹۰ جلسه محفل قرآنی ویژه کودک و نوجوان، از دیگر فعالیت‌هایی است که در این بازه زمانی،به ثبت رسیده است.
 

برگزاری جلسات سنتی آموزش قرآن

برگزاری ۱۰ جلسه سنتی آموزش قرآن دانش‌آموزی در ایام دهه کرامت، راه اندازی ۲ جلسه سنتی قرآن هفتگی ویژه خواهران، برگزاری ۳۳۰ جلسه سنتی قرآن کریم ویژه براداران، برگزاری دوره آموزشی شهر قرآن و شهر نماز با همکاری مرکز امور قرآنی و راه‌اندازی جلسه مستمر ارتقای خطبه‌های قرآنی در ۸ جلسه، از دیگر فعالیت‌های اداره دارالقرآن کریم بود که مقومی به آن اشاره کرد.
وی همچنین از اجرای زنده هزار و ۲۴۸ تلاوت قرآن و اذان در افق‌های شرعی صبح، ظهر و مغرب، ۵۸۲ نوبت اجرای بیان معارف قرآن اذانگاهی، و تلاوت ۳۱۰ صفحه قرآن کریم به صورت ترتیل بعد از اقامه نمازهای عصر و عشاء در این مدت خبر داد.
 

پخش زنده بیش از ۱۶ هزار ساعت برنامه قرآنی 

رئیس اداره دارالقرآن الکریم حرم مطهر رضوی همچنین خاطرنشان کرد: شرکت در نمایشگاه بین‌المللی قرآن تهران، برگزاری بیش از ۴۰۰ جلسه کرسی و نشست تفسیری، برگزاری ۱۸۰ جلسه تلاوت سوره مبارکه یس هر روز صبح و پخش زنده ۱۶ هزار و ۸۰ دقیقه برنامه‌های قرآنی از رسانه ملی در ماه مبارک رمضان نیز از جمله برنامه‌های قرآنی حرم مطهر رضوی در۶ ماهه نخست سال بود.َ

منبع: آستان نیوز

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.