تحولات لبنان و فلسطین

حجت الاسلام والمسلمین دکتر جهانگیری؛ رئیس دانشگاه علوم اسلامی رضوی در مراسم هیئت میثاق با ولایت که در مسجد میرزاجعفر واقع در حرم مطهر رضوی برگزار شد، به تبیین مقام رضایت خدا و اطاعت‌پذیری از اهل بیت(ع) پرداخت.

رئیس دانشگاه علوم اسلامی رضوی در تبیین مقام اطاعت‌پذیری در اسلام بیان کرد: جلب رضایت خداوند از طریق اهل بیت(ع)

ایشان با قرائت آیه 173 سوره آل عمران «ٱلَّذِینَ قَالَ لَهُمُ ٱلنَّاسُ إِنَّ ٱلنَّاسَ قَد جَمَعُواْ لَکُم فاخشَوهم فَزَادَهُم إِیمَن ا وَقَالُواْ حَس بُنَا ٱللَّهُ وَ نِعمَ ٱلوَکِیلُ»؛ به بررسی مفهوم اطاعت‌پذیری و اهمیت جلب رضایت خداوند پرداخت.

وی در ابتدای سخنان خود تاکید کرد که یکی از بزرگ‌ترین سرمایه‌های انسان، وقت اوست و می‌توان با صرف این سرمایه در راه جلب رضایت خداوند، سعادت دنیوی و اخروی را به دست آورد. دکتر جهانگیری افزود: چنانچه انسان تصمیم بگیرد که در مسیر جلب رضایت خداوند حرکت کند، هیچ چیزی در این دنیای فانی نمی‌تواند ارزش آن را داشته باشد که لحظه‌ای از عمر خود را بیهوده صرف کند.

راه‌های جلب رضایت خدا؛ از دیدگاه اهل بیت(ع)

رئیس دانشگاه علوم اسلامی رضوی در ادامه افزود: آیات و روایات اهل بیت(ع) همواره راهنمای انسان‌ها برای جلب رضایت خداوند هستند. اهل بیت(ع) فرمودند: "رضاالله رضانا اهل بیت"، به این معنا که جلب رضایت اهل بیت(ع) موجب جلب رضایت خداوند می‌شود. در واقع، اگر اهل بیت(ع) از انسان راضی باشند، خداوند نیز از او راضی خواهد شد.

وی با اشاره به روایات اهل بیت(ع) ادامه داد: اگر رفتار و گفتار ما موجب ناراحتی اهل بیت(ع) شود، به طور طبیعی ناراحتی خداوند را نیز به همراه خواهد داشت. برای فهم این نکته، باید در زندگی اهل بیت(ع) بررسی کنیم که چه چیزی موجب رضایت و چه چیزی موجب ناراحتی آنها بوده است و بر اساس آن عمل کنیم.

ملاک‌های اطاعت و جلب رضایت خداوند

دکتر جهانگیری در بخشی از سخنان خود به مقام بلند اهل بیت(ع) در نزد خداوند اشاره کرد و گفت: اهل بیت(ع) به مقامی رسیده‌اند که محور رضایت و غضب خداوند قرار گرفته‌اند. در این میان، حضرت فاطمه(س) با فرمودن "إن الله لیغضب لغضب فاطمة و یرضی لرضاها"، به مقام عظیمی در نزد خداوند دست یافته‌اند.

وی در ادامه اظهار داشت: برای جلب رضایت خداوند، باید از راه اطاعت و بندگی او حرکت کرد. همان‌طور که امیرالمؤمنین علی(ع) فرمودند: "رضی الله سبحانه مقرون بطاعته"، یعنی کسی که به دنبال جلب رضایت خداوند است، باید در مسیر اطاعت از او گام بردارد. اطاعت از خداوند است که رضایت او را در پی خواهد داشت و هیچ راه دیگری برای جلب رضایت خداوند وجود ندارد.

رئیس دانشگاه علوم اسلامی رضوی در ادامه به سه روش برای جبران فاصله با رضایت خداوند اشاره کرد و گفت: اگر از رضایت خدا فاصله گرفته‌ایم، اهل بیت(ع) دستورالعمل‌هایی برای جبران آن دارند. امیرالمؤمنین علی(ع) فرمودند: "ثلاث یبلغن بالعبد رضوان الله: کثرة الاستغفار، وخفض الجانب، وکثرة الصدقة"؛ سه عمل باعث رسیدن به رضایت خداوند می‌شود: زیاد استغفار کردن، تواضع و فروتنی، و کثرت صدقه دادن.

دکتر جهانگیری با اشاره به اهمیت استغفار بیان کرد: استغفار یک گنج بزرگ است و حتی پیامبر اکرم(ص) که بهترین خلق خدا بودند، روزانه ۳۶۰ مرتبه استغفار می‌کردند. این عمل نه تنها برای پاک کردن گناهان مفید است، بلکه باعث تقویت ایمان و نزدیکی به خداوند می‌شود.

وی همچنین به اهمیت تواضع در جلب رضایت خداوند پرداخت و افزود: اگر فردی موقعیت مالی و اجتماعی بالایی دارد، باید بداند که این نعمت‌ها از سوی خداوند است و باید با تواضع و فروتنی برخورد کند. خداوند از انسان‌های متکبر و غرورپرست دوری می‌کند.

دکتر جهانگیری در پایان گفت: کثرت صدقه دادن نیز یکی از روش‌های مهم برای نزدیک شدن به خداوند است. این عمل باعث کاهش فاصله با رضایت خداوند و در عین حال آبادانی دنیا و آخرت انسان می‌شود.»

در پی رضایت خدا؛ جلب محبت انسان‌ها

رئیس دانشگاه رضوی در خاتمه تأکید کرد که جلب رضایت مردم نه‌تنها به انسان کمک نمی‌کند که در مسیر رضایت خداوند گام بردارد، بلکه این رضایت موقتی و ناپایدار است. در حالی که خداوند به کسانی که به دنبال رضایت او هستند، یاری می‌رساند و هیچ‌کس قادر به مقابله با آنها نیست. وی در این خصوص اشاره کرد به آیه 173 سوره آل عمران که در آن خداوند گروه خاصی را معرفی می‌کند که تنها در پی رضایت خداوند هستند و خداوند در برابر دشمنان آنها به‌طور خاص از آنها حمایت می‌کند.

حجت الاسلام والمسلمین دکتر جهانگیری با تأکید بر اینکه در مسیر جلب رضایت خداوند نباید به دنبال رضایت مردم و دنیا بود، بلکه باید به دستورات اهل بیت(ع) عمل کرد تا در نهایت رضایت الهی حاصل شود، از حاضرین خواست که با پیروی از سیره اهل بیت(ع)، زندگی خود را در مسیر اطاعت از خداوند قرار دهند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.