حجت الاسلام والمسلمین عباس مذهب جعفری معاون تبلیغ و امور فرهنگی مرکز مدیریت حوزه علمیه استان تهران در خصوص برنامه ها و فعالیت های معاونت تبلیغ به ارائه جزئیاتی از این برنامه ها پرداخته است.
ابتدا بفرمایید در حال حاضر چه طرح هایی در معاونت تبلیغ در حال اجرا می باشد؟
قبل از توضیح طرح های تبلیغی، باید ابتدا یکی از وظایف حوزه های علمیه را که بررسی و ارائه راه حل در خصوص آسیب های اجتماعی و محیط های پیرامونی جامعه می باشد توضیحی ارائه دهم. این مسئله خیلی مهم است که بدانیم در شرایط امروزی یک مبلغ نمی تواند به صورت عمومی بر همه مسائل و موضوعات مطرح در جامعه اثر گذار باشد. با توجه پیچیده بودن مسائل روز، دیگر نمی توان به صورت عمومی مسائل مختلف جامعه را حل کرد.
وی تاکید داشت: مسائل خیلی پیچیده تر از قبل شده است. یعنی مسئله اعتیاد و مسئله جمعیتی مسئله فوق العاده جدی و تخصصی است. در علم پزشکی تخصص های مختلفی در یک رشته مشخص وجود دارد ولی در گذشته یک پزشک همه موارد بیماری ها را مورد بررسی قرار می داد. ولی امروزه بصورت تخصصی بدن انسان را مورد بررسی قرار می دهند. در بحث تبلیغ نیز اینگونه است که با این شرایط طبیعتا مبلغی می تواند موفق و اثر گذار باشد که بصورت تخصصی در مورد مسائل برخورد داشته باشد.
طلاب مبلغ در چه زمینه هایی آموزش می بینند و حمایت های شما از طلاب به چه نحوی است؟
سعی شده است حمایت های مرکز مدیریت شامل آموزش های تبلیغ بصورت کاربردی برای طلاب باشد. در واقع در دو بخش فعالیت داریم. یکی از این بخش ها حمایت ها از آموزش طلاب در برخورد با آسیبهای اجتماعی مثل اعتیاد، طلاق، جمعیت و مفاسد اخلاقی، و دیگری خدمات به دستگاههای مختلف و مدارس علمیه می باشد. طرحهای مختلفی مانند بینات، طرح امین، طرح هجرت، و نسیم رحمت برنامه ریزی و تدوین شده است که هر کدام در زمینههای خاصی به مبلغین آموزش و خدمات ارائه داده می شود.
در خصوص طرح "نسیم رحمت" که با چه انگیزه و هدفی تدوین شده است؟
این طرح به این صورت است که مبلغین به صورت تخصصی در مورد آسیبهای اجتماعی آموزش و فعالیت می کنند. یکی از اهداف این طرح ساماندهی مبلغین در کمپهای اعتیاد است، زیرا بسیاری از کسانی که گرفتار اعتیاد شدهاند، افراد بدی نیستند. این افراد معمولاً به خاطر شرایط خانوادگی یا فشارهای روحی و روانی گرفتار مواد مخدر شدهاند. حضور طلاب مبلغ در کمپ های ترک اعتیاد بسیار کارآمد ومفید است. همچنین در مسئله طلاق هم، طلبههایی که در زمینه مشاوره خانواده فعالیت میکنند، اگر ساماندهی شوند، میتوانند موثر باشند.
طرح بینات به چه نحو و با چه هدفی ایجاد شده است؟
طرح بینات که برای طلاب پایه های چهار تا شش تدوین و برنامه ریزی شده است. طلاب با حضور در مدارس و یا مساجد به فعالیت تبلغی خود می پردازند و از حمایت حداقلی مرکز مدیریت استان بهرهمند می شوند. بخش دیگری که در نظر گرفته ایم بخش خدماتی است که بیشتر ناظر به دستگاه های مختلف در سطح استان تهران می باشد. در حاضر همکاری با وزارت نیرو، آموزش و پرورش و مدارس غیر انتفاعی برای برگزاری دوره هایی برای کارمندان این نهاد ها در نظر گرفته شده است. خدمات دیگر به مدرسه علمیه ای است که اگر مایل باشند در زمینه آموزش های مهارتی و کاربردی خدمات ارائه می دهیم.
آیا این طرحهایی که بیان شد موفق آمیز بوده است؟
بله، تعداد زیادی از طلاب را در این طرحها آموزش دیده اند و در حال حاضر در مدارس، مساجد و کمپهای اعتیاد به کار گیری شده اند. همچنان نیز تلاش داریم تا با حمایتهای بیشتر و برنامهریزی دقیقتر، اثرگذاری این طرحها را افزایش دهیم. معاون تبلیغ مرکز مدیریت حوزه علمیه استان تهران تاکید داشت: در مسئله ساماندهی طلاب مبلغ در کمپ های ترک اعتیاد به شدت نیاز به طلاب و روحانیون است و استقبال خوبی نیز در این امر صورت گرفته است. خیلی از افرادی که گرفتار اعتیاد به مواد مخدر شده اند آدم های بدی نیستند بلکه این افراد به خاطر شرایط خانوادگی یا جامعه یا فشارهای روحی و روانی که در سطح جامعه است گرفتار مواد مخدر شدند. طبیعتا آنجا یک طلبه روحانی فوق العاده میتونه کارآمد و اثر گذار باشد.
وی ادامه داد: در مسئله طلاق نیز به همین شکل است. یعنی آنچه که متاسفانه بعضی روانشناسی های غربی در بحث اختلاف های خانوادگی جواز طلاق را صادر می کنند و به جای حل مشکل صورت مسئله را پاک می کنند. به قول آقای قرائتی تاکسی گرفتن در غرب سخت تر از طلاق دادن زن و شوهر است.
حجت الاسلام والمسلمین مذهب جعفری در خصوص مراکز مشاوره در سطح شهر تهران گفت: در سطح شهر تهران حدود سه هزار مرکز مشاوره حوزوی داریم این اقبال مردم به مشاورین حوزوی و با همه هجمه هایی که بر علیه حوزه علمیه است استقبال از این مراکز روز به روز بیشتر می شود.
نظر شما