تحولات منطقه

نایب رئیس کمیته آموزش عالی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس مسمومیت های غذایی اخیر برخی دانشجویان را ناشی از سوء مدیریت و عدم نظارت دانست و گفت: افرادی که مسئولیت دارند، تسلط کافی بر مدیریت ندارند.

مسمومیت غذایی برخی دانشجویان ناشی از سوء مدیریت و عدم نظارت بود
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

سید ابوالحسن مصطفوی، نایب رئیس کمیته آموزش عالی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس درباره پیگیری های مجلس از مسئولان درباره مسمومیت های غذایی برخی دانشجویان که به معضلی پرتکرار تبدیل شده است، گفت: واقعیت این است که مجلس مدتی است که تمرکزش را بر روی مسئله بودجه گذاشته است و در کمیسیون تلفیق مشغول به کار بوده است. تقریباً سه یا چهار هفته است که کمیسیون به آن شکل تشکیل نشده و کمیسیون تلفیق اولویت داشته و جلسات سایر کمیسیون‌ها و از جمله کمیسیون آموزش تشکیل نشده است. مجلس به طور کلی درگیر بودجه است، اما واقعیت این است که این مسأله سال‌های قبل هم وجود داشته است. این‌ها همگی به خاطر سوء مدیریت است.

وی خاطرنشان کرد: افرادی که مسئولیت دارند، تسلط کافی بر مدیریت ندارند. بخشی از قصور از سوی نیروی انسانی و افرادی که به آشپزخانه و تدارکات مربوط هستند، اتفاق می‌افتد، بخشی از واقعه هم به این دلیل است که نظارت کافی نیز از سوی مسئولان وجود ندارد.

مصطفوی در تشریح علت این وضعیت افزود: متأسفانه روسا و مدیران به جای اینکه مساله را بررسی و  نظارت کنند، در پی این هستند که آیا خودشان ابقا می‌شوند یا نه؟ یعنی آن مدیری که عوض نشده، فقط فکر و ذکرش این است، تا آخرین روز باید مدیریت کند، اما این کار را نمی‌کند. فقط به این فکر است که خودش ابقا شود یا می‌خواهد برود، دیگر کار را رها کرده است.

وی یادآور شد: متأسفانه اگر یادتان باشد، تابستان هم وضعیت دولت همین‌طور بود. وزارتخانه‌ها تعطیل کرده بودند و این وضعیت دو یا سه ماه طول کشید تا به ثبات رسید که این موضوع به دانشگاه‌ها هم سرایت کرد. مشکل اصلی ما همین است وگرنه کسی که آشپز است یا ناظر بهداشت، باید بداند که چرا دانشجویان مسموم می‌شوند. این اتفاق مربوط به نظارت است. نظارتی که مربوط به مدیر آن دانشگاه است، نه وزیر یا رئیس‌جمهور. وزیر و رئیس‌جمهور که بنا نیست به آشپزخانه دانشگاه‌ها نظارت کنند. افرادی که باید ناظر باشند، ناظر نیستند و به همین دلیل این اتفاقات می‌افتد.

نایب رئیس کمیته آموزش عالی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس افزود:  هفته بعد ان‌شاءالله، وزیر را به کمیسیون دعوت خواهیم کرد. همچنین درخواست می‌کنیم که معاونت دانشجویی دانشگاه هم بیاید و توضیح دهد که چرا نظارت نمی‌کند؟ چرا مدیر را به قول معروف دوگانه نگه داشته‌اند؟ اگر می‌خواهند عوض کنند، سریع این کار را انجام دهند تا دیگران نظارت کنند. اگر هم می‌خواهند ابقا کنند، زودتر ابقا کنند. این تعلل در این سه، چهار ماه مفید نبوده است. نه تنها وزارت علوم، بلکه در بسیاری از وزارتخانه‌ها هم وجود دارد. این اتفاقات متأسفانه به مردم، دانشجویان و دانش‌آموزان ضربه می زند.

او درباره انتخاب پیمانکارانی که برای تهیه غذای دانشجویان به کار گرفته می شوند، گفت:  مساله این نیست که حتماً هر پیمانکاری که گران‌تر باشد، بهتر کار می‌کند. چون وسایل و موادغذایی را دانشگاه‌ها می‌خرند و پیمانکار در ازای پخت غذا پول می‌گیرد. به طور مثال پیمانکار می‌گوید غذا به قیمت ۲۰ هزار تومان یا ۵۰ هزار تومان می پزم و همانطور که اشاره کردم تهیه اقلام غذایی هم به عهده خود دانشگاه است.

مصطفوی همچنین اضافه کرد: البته تهیه اقلام غذایی هم نیازمند بودجه است و در کمیسیون حتماً تلاش می کنیم که نیازمندی اعلام شده توسط وزارت علوم را  پیگیری کنیم، چون این دیگر اولویت آموزش عالی است. برخی مسائل عمرانی را شاید بشود موکول به آینده کرد اما تغذیه و سلامت دانشجویان را نمی‌توان موکول کرد. ان‌شاءالله ما حتماً کمک خواهیم کرد که کسری نداشته باشند.

این نماینده مجلس همچنین اضافه کرد: تنها مشکل غذا نیست. خوابگاه‌ها، خود دانشگاه و فیزیک دانشگاه نیز باید مد نظر قرار گیرد. بالاخره باید همه کمک کنند. از مردم هم باید کمک بگیریم. این‌طور نیست که دولت همه کارها را انجام دهد؛ مردم نیز باید کمک کنند. آن‌هایی که می‌توانند به دانشگاه کمک کنند، برای خدمت به مملکت و کشور خود، باید همه کمک کنند.

منبع: خبرگزاری ایلنا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.