به گزارش قدس آنلاین، احمد اسماعیل زاده در گفتوگویی افزود: میوه ها شامل سیب، پرتقال، نارنگی، لیمو، گریپ فروت و هویج حاوی پکتین بوده که برای کاهش خطرات آلودگی هوا مناسب است و توصیه می شود روزانه مصرف شود.
وی با بیان اینکه دریافت سلنیوم برای مقابله با آلودگی هوا ضروریست و در ماهی، گوشت قرمز، غلات، حبوبات و تخم مرغ وجود دارد، اظهار داشت: منیزیم در هوای آلوده موجب کاهش جذب فلزات سنگین مانند کادمیوم شده و دفع سرب را بالا میبرد و تماس این ترکیبات زیان بار را در بدن به حداقل می رساند، بنابراین مصرف انواع سبزی ها با رنگ سبز تیره که از این ماده مغذی غنی هستند، به همه افراد توصیه می شود.
به گفته مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، منابع غذایی شامل انجیر، لیمو، گریپ فروت، ذرت، بادام، گردو، پسته، مغزها، آجیل، اسفناج، جعفری، کاهو و برگ چغندر حاوی منیزیم بوده و مصرف ماهی که سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ است، می تواند در کاهش تنگی نفس و اثرات زیان بار ترکیبات التهاب آور مفید باشد.
اسماعیل زاده مصرف روزانه شیر و سایر لبنیات را در کاهش عوارض ناشی از آلودگی هوا بر دستگاه گوارش مفید دانست و افزود: کلسیم موجود در شیر، منجر به کاهش جذب سرب و همه فلزات سنگین موجود در هوای آلوده شود.
وی توصیه کرد: در شرایط آلودگی هوا از شیر کم چرب استفاده شود زیرا دریافت اسیدهای چرب اشباع موجود در مواد لبنی پرچرب میتواند در کاهش کارایی سیستم ایمنی دخالت کرده و موجب گسترش بیماریهای ریوی در هوای آلوده شود.
نظر شما