تحولات منطقه

۱۹ آذر ۱۴۰۳ - ۰۹:۲۲
کد خبر: ۱۰۳۳۳۵۲

پانزدهمین پویش ملی اطلاع‌رسانی تغذیه سالم با هدف افزایش آگاهی عمومی و اصلاح باورهای نادرست درباره روغن‌ها و چربی‌ها، از ۱۷ آذر آغاز شده و تا ۳۰ آذر در سراسر کشور ادامه خواهد داشت.

برای سلامت قلبمان چه روغنی مصرف کنیم؟
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، سال‌هاست که نتایج تحقیقات مختلف علمی نشان داده است که جمعیت‌هایی که رژیم‌های غذایی سرشار از اسیدهای چرب اشباع مصرف می‌کنند، سطوح نسبتاً بالایی از کلسترول سرم را دارند و شیوع بالایی از بیماری عروق کرونر قلب در آن جامعه وجود دارد. بر اساس شواهد مطالعات مختلف انجام شده، سطوح بالای کلسترول سرم، به ویژه کلسترول بد خون یا همان LDL، باعث ایجاد آترواسکلروز یا بیماری عروق کرونر قلب می شود.

همچنین دریافت چربی‌های ترانس LDL را افزایش، HDL مفید را کاهش و درنتیجه نسبت LDL/HDL کاهش می دهند که تمام این عوامل منجر به گرفتگی عروق می شود و همین امر منجر به افزایش سکته های قلبی و مغزی در افراد می شود.

بنابراین باید مراقب دریافت میزان کلسترول بود. منابع دریافت کلسترول شامل موادغذایی حیوانی مثل انواع گوشت قرمز، امعا و احشا، لبنیات، کره، روغن حیوانی است.

اسید چرب ترانس یکی دیگر از فاکتورهای خطر در رژیم غذایی روزانه ما است که اثرات منحصر به فردی بر سطح لیپیدهای سرم دارد. طبق نتایج مطالعات دریافت چربی اشباع شده و ترانس اثرات مشابهی بر LDL دارند. با این حال، در مقایسه با چربی های اشباع یا غیر اشباع، اسید چرب ترانس باعث کاهش HDL و افزایش نسبت کلسترول تام به HDL شد. مصرف ترانس همچنین سطوح تری گلیسیرید سرم را افزایش می دهد که در نهایت منجر به افزایش خطر ابتلا به بیماری عروقی می شود.

منابع غذایی حاوی اسید چرب ترانس شامل تمامی شیرینی های خشک و تر، روغن نیمه جامد و حیوانی، دونات، برخی از بیسکویت ها و کیک ها، شکلات و تافی ها است.

بنابر اعلام وزارت بهداشت، بنابراین باید مصرف موادغذایی حاوی چربی ترانس را برای حفظ سلامت خود محدود کنید. همچنین شما می توانید با جایگزین کردن غذاهای سالم‌تر چربی اشباع شده که منجر به افزایش کلسترول می شوند را کاهش دهید. چند روز در هفته گوشت قرمز را با مرغ یا ماهی بدون پوست جایگزین کنید. به جای کره و سایر چربی های جامد از روغن کانولا یا زیتون استفاده کنید. لبنیات پرچرب را با شیر، ماست و پنیر کم چرب یا بدون چربی جایگزین کنید. میوه ها، سبزیجات، غلات کامل و سایر مواد غذایی با چربی اشباع کم یا بدون چربی بیشتر بخورید.

منبع: خبرگزاری ایسنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha