تحولات منطقه

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: اتفاقی که هوش مصنوعی در بحث اشتغال رقم می‌زند بسیار عجیب است به طوری که حالا خود کارشناسان فناوری اطلاعات هم از این موضوع آسیب می بینند.

هوش مصنوعی حتی مشاغل فناورانه را تهدید می‌کند / اشتراک گذاری داده‌های سازمانی تکلیف قانونی است
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

 ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در نشست تخصصی تحول دیجیتال افق آینده گفت: وقتی راجع به تحول دیجیتال صحبت می‌کنیم سه ضلع افراد، فرآیندها و ابزار مورد تاکید هستند و باید این سه در کنار هم باشند تا تحول صورت گیرد. در حالی که برخی مدیران چندان با تحول دیجیتال آشنا نیستند، وضعیت بلوغ فرآیندها هم مطلوب نیست زیرا نگاه سلیقه‌ای در فرآیندها حاکم است و نمی‌دانم چرا برای تولید ابزار چنین عطشی وجود دارد و در هر دستگاهی به قدری سامانه ایجاد شده که کار را با مشکل رو به رو کرده است. 

وی افزود: با این وضعیت دولت الکترونیک هم در زندگی مردم قرار نمی‌گیرد در حالی که تحول دیجیتال بنا بر برنامه هفتم توسعه تکلیف قانونی ماست و اگر دولت الکترونیک شکل بگیرد باید در مورد هویت بخشی به افراد اقداماتی صورت بگیرد که البته سامانه‌هایی به این امر اختصاص یافته اما در موارد دیگر اقدامات مقتضی صورت نگرفته است. 

هاشمی ادامه داد: سعی ما بر این بود که مردم نیاز به حضور در ادارات برای انجام امور اداری نداشته باشند اما فرآیند گاه به قدری ضعیف است که مردم روش‌های سنتی را ترجیح می دهند. این نشان می دهد وقتی زیرساخت ها درست نباشد هر قدر بیشتر تلاش کنیم بیشتر بدهکار می شویم. 

وزیر ارتباطات تصریح کرد: اتفاقی که هوش مصنوعی در بحث اشتغال رقم می‌زند خیلی خیلی عجیب است، روزگاری فکر می کردیم این موضوع به ضرر هر کس باشد به ضرر اهالی فناوری اطلاعات نیست اما در بحث هوش مصنوعی چاقو دسته خود را هم می‌برد و مدل های خلاق هوش مصنوعی کد، برنامه و سامانه تولید می کند. 

وی در نهایت گفت: تحول یعنی بهبود مستمر و تغییر و این امر در کلام ساده و در عمل پیچیده است و انشالله در طول برنامه هفتم تحول دیجیتال را به سرانجام می رسانیم.  ‌

 هاشمی همچنین در جمع خبرنگاران گفت: دولت الکترونیک از سال های گذشته در دستور کار وزارت ارتباطات و سازمان اداری و استخدامی کشور بوده و تلاش ما در دولت چهاردهم این است که دولت الکترونیک و دولت هوشمند با شتاب بیشتری دنبال شود.

وی افزود: در برنامه هفتم توسعه برنامه های مختلفی برای دستگاه های گوناگون داریم و قانون داده های ملی هم می تواند به تحقق دولت الکترونیک کمک کند، در دولت الکترونیک بر توانمندسازی افراد تاکید داریم و همچنین بحث بازطراحی فرآیندها و رفع گلوگاه هایی که در سازمان ها وجود دارد و  یکپارچه سازی فرآیندها و سامانه ها در دستور کار قرار دارد. 

وزیر ارتباطات از اشتراک گذاری داده ها در سازمان ها به عنوان یک تکلیف قانونی یاد کرد و اظهار کرد: سازمان ها باید داده ها خود را به مجلس ارائه دهند اما برخی سازمان ها به طور کامل این کار را نمی کنند و وزارت ارتباطات این موضوع را در اولویت پیگیری قرار می دهد. 

هاشمی درباره افزایش کیفیت اینترنت گفت: ارتقای کیفیت اینترنت به عوامل مختلفی بستگی دارد، زیرساخت شبکه انتقال یکی از این عوامل است که در برخی مناطق به مرز اشباع رسیده است همچنین در برخی نقاط کشور دچار اشباع فرکانسی هستیم و  ۷۰ درصد اینترنت کشور بر شبکه سیار قرار دارد

وی در نهایت تصریح کرد: وزارتخانه ارائه برنامه دیجیتال را در دستور کار قرار داده این کار هنوز نهایی نشده اما باید در این زمینه پیشرو باشد تا چراغ راهی برای دیگر دستگاه ها باشد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha