تحولات منطقه

در حاشیه نمایشگاه هفته پژوهش و فناوری، در مراسمی، نشست معرفی کتاب "منابع الکافی بازیابی و اعتبار سنجی"، به همت بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی، برگزار شد.

کتاب "منابع الکافی، بازیابی و اعتبار سنجی" معرفی شد
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

 این مراسم عصر امروز ۱۸ آذرماه در محل نمایشگاه بین‌المللی مشهد سالن فردوسی، با حضور مولف این اثر دکتر محمود ملکی، مدیر وپژوهشگر پژوهشکده علوم اسلامی رضوی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی، صورت گرفت.
مولف در این اثر می‌کوشد، منابع مفید ثقة الاسلام کلینی را در کتاب الکافی در بخش اصول بشناساند، این تحقیق در یک مقدمه و ۴ فصل به سامان رسیده است.
در مقدمه، ابتدا کلیات و مفاهیم پژوهش و در فصل اول ۱۵ قاعده بازیابی منابع الکافی با ذکر نمونه‌هایی معرفی شده است.
 در فصل دوم و سوم، کتاب های اساتید کلینی ذکر شده‌اند. در فصل چهارم نیز منابعی که میان دو یا چند نفر مردد بوده بیان شده است.  
نویسنده معتقد است، بازیابی منابع الکافی می‌تواند نتایج پرباری به دنبال داشته باشد.  
آنچه به این مهم ضرورت بخشیده، ابهام هایی است که درباره کتاب الکافی و تاریخ حدیث شیعه وجود دارد.  
در واقع این پژوهش برای پاسخ به سوالات و روشن کردن ابهامات و نادانسته‌هایی است که از جمله آن می‌توان به این موارد اشاره کرد.
نخست با بازپژوهی منبع، بخش مفقود آن شناخته شده و با کامل کردن دیگر بخش‌های آن منبع، هویتی مستقل به خود خواهد گرفت و نیز با بررسی اسناد، محتوا و قرائت و شواهد می‌توان اعتبار آن منبع را، سنجید.
از دیگر ابهاماتی که این کتاب به آن پاسخ داده این است که با شناخته شدن منابع کافی از منابع بازیابی شده شناختی دقیق تر و جامع تر به دست می‌آوریم.
 همچنین با شناسایی منبع مفقود و مورد اعتماد، می‌توان احادیث آن منبع را بر احادیث سایر منابع ترجیح داد. این امر اختلاف نسخه ها و حتی اختلاف فتاوا را، کم خواهد کرد.
شایان ذکر است، این اثر به قلم محمود ملکی با ویراستاری مهدی انواری نسب نگاشته شده و در شمارگان ۳۰۰ نسخه و قطع وزیری به چاپ رسیده است.

منبع: آستان نیوز

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.