تحولات منطقه

سه کشور اروپایی آلمان، انگلیس و فرانسه در جدیدترین موضعگیریهای جهتدار علیه پرونده هسته‌ای کشورمان، افزایش ظرفیت غنی‌سازی اورانیوم را مایه نگرانی خوانده و خواستار بازگرداندن اقدامات صورت گرفته به روال قبل شدند.

دور تازه تهدیدات تروئیکا علیه برنامه هسته‌ای ایران
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

قدس آنلاین: سه کشور اروپایی آلمان، انگلیس و فرانسه در جدیدترین موضعگیریهای جهتدار علیه پرونده هسته‌ای کشورمان، افزایش ظرفیت غنی‌سازی اورانیوم را مایه نگرانی خوانده و خواستار بازگرداندن اقدامات صورت گرفته به روال قبل شدند. در همین راستا، این سه کشور در بیانیه‌ای اعلام کردند: «ما از دانستن این که ایران تعداد سانتریفیوژهای مورد استفاده را افزایش داده و عملیات نصب زیرساخت‌های غنی‌سازی را آغاز کرده، به شدت نگرانیم. نگرانیم این کار ظرفیت غنی‌سازی ایران را افزایش می‌دهد.»

اما این ادعاها درحالی است که تصمیم ایران به آغاز غنی‌سازی ۶۰ درصد در پاسخ به قطعنامه سیاسی و ضد ایرانی آژانس شورای حکام و محکومیت کشورمان در این باره صورت گرفت.

از سوی دیگر، طرح اتهامات با هدف بسترسازی برای تشدید فشارها علیه برنامه هسته‌ای کشورمان و تسریع روند یکسویه در راستای ملزم ساختن ایران به اجرای خواسته‌های آژانس بین المللی انرژی اتمی و دولتهای اروپایی است. بر همین اساس، امیر سعید ایروانی، سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد، در نامه‌ای به دبیرکل و رئیس شورای امنیت سازمان ملل متحد به اتهامات و تهدیدات مطرح شده توسط کشورهای اروپایی علیه جمهوری اسلامی ایران از طریق قطنامه ۲۲۳۱ و مکانیسم ماشه واکنش نشان داده و بار دیگر مواضع صریح ایران را مطرح کرد.

واکنش قاطع به هرگونه تهدید درباره اجرای مکانیسم ماشه

در این نامه آمده است: «ریشه وضعیت کنونی برجام، خروج یک‌جانبه ایالات متحده در مه ۲۰۱۸ و ناتوانی متعاقب تروئیکاو اتحادیه اروپا در عمل به تعهدات خود تحت برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت است. تروئیکا در حالی که ادعای پایبندی به تعهدات خود را دارد، در اتخاذ اقدامات مؤثر برای کاهش اثرات این تحریم‌های غیرقانونی و تضمین بهره‌مندی ایران از منافع تضمین‌شده ذیل این توافق، ناکام مانده است.»

همچنین در نامه تصریح شده: « هرگونه تهدید به اجرای «مکانیسم ماشه» نه تنها سازنده نیست، بلکه با واکنش قاطع ایران مواجه خواهد شد.»

موضعگیری دولتهای اروپایی در حالی صورت میگیرد که به نظر میرسد رافائل گروسی مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی تلاش میکند فضای گفتگو و مذاکره آژانس و ایران همچنان برقرار باشد و شرایط موجود به پیچیده‌تر شدن وضعیت پرونده هسته‌ای ایران منجر نشود.

چنانکه گروسی درپی تماس تلفنی با عراقچی وزیر امور خارجه ایران، در پیامی نوشت: «گفت‌وگوی ضروری بین ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ادامه دارد.»

راهبرد همکاری با آژانس به موازات پاسخ قاطع به زیاده خواهی‌ها

باوجود جنجال آفرینی‌ها و اتهام‌زنی‌های دولتهای اروپایی در مسیر پرونده هسته‌ای ایران، اما جمهوری اسلامی ایران همواره راهبرد همکاری با آژانس بین المللی انرژی اتمی را به موازات پیگیری حقوق هسته‌ای خود دنبال میکند. موضوعی که وزیر خارجه کشورمان نیز در گفتگو با مدیرکل آژانس ضمن بیان انتقادات نسبت به قطعنامه شورای حکام، تاکید کرد: «جمهوری اسلامی ایران همانطور که در پاسخ قاطع به این قبیل اقدامات هیچ درنگی از خود نشان نداد، کماکان برای همکاری سازنده با آژانس در چارچوب تعریف شده فنی آمادگی و اراده دارد.»

همسویی محور غربی- عبری ضد برنامه هسته‌ای ایران

اما موضع ریاکارانه و خصمانه دولتهای اروپایی علیه ایران به اینجا ختم نمیشود و همزمان با اتهام‌زنی اخیر آنها، «کایا کالاس» مسئول جدید سیاست خارجی اتحادیه اروپا با «گیدئون ساعر» وزیر خارجه رژیم موقت تروریست صهیونیستی، درباره برنامه هسته‌ای کشورمان گفتگو و دیدار داشته‌اند. وزیر خارجه صهونیستی در این باره گفته است: «ما همچنین درباره ایران صحبت کردیم و بر خطری که برنامه هسته‌ای آن برای منطقه و جهان دارد تاکید کردم.»

بدین ترتیب همزمانی دیدارهای مقامات اسراییل و اروپا و طرح دوباره اتهامات علیه پرونده هسته‌ای ایران، به خوبی گویای همسویی و هم‌افزایی گسترده محور غربی- عبری علیه جمهوری اسلامی ایران و برنامه هسته‌ای آن است. 

 انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.