تحولات منطقه

دبیر جشنواره «دیدار» به عنوان نخستین جشنواره بررسی آثار نمایش خانگی تاکید کرد این جشنوراه به صورت کاملا مستقل و حرفه ای با هدف کیفی سازی محصولات نمایش خانگی برگزار می شود.

به دنبال کیفی سازی تولیدات نمایش خانگی هستیم نه دخالت در کار ساترا
زمان مطالعه: ۶ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین به نقل از روابط عمومی جشنواره، مهدی فرجی دبیر جشنواره دیدار در جمع خبرنگاران تصریح کرد: از بهار امسال برگزاری جشنواره در دستور کار کانون قرار گرفت و از خرداد نیز نشست‌هایی با هدف تبیین اهداف برگزار شد تا  در خصوص برگزاری جشنواره به قطعیت برسیم. ابتدا این جشنواره را وسیع‌تر و فراگیرتر و در همه ساختارها پیش‌بینی کردیم، اما به تدریج برای این که یک جشنواره کاملا متنوع با شاخص‌های قابل قبول و استانداردهای هنری برگزار کنیم این ساختارها محدود شدند و در نهایت به مجموعه‌های نمایشی، رئالیتی‌شوها و برنامه‌های گفت‌وگومحور رسیدیم.

او در پاسخ به چرایی برگزاری این جشنواره‌ در حوزه شبکه نمایشی،گفت: جشن های مختلفی در کشور برگزار می شود که تعدادی برگزیده دارند اما ماهیت جشنواره ندارند و به شکل تخصصی برگزار نمی‌شوند. جشنواره دیدار تمامی آثار را در ابعاد مختلف سنجش کرده و ارزیابی می‌کند و بعد آثار برگزیده معرفی خواهند شد.

وی تاکید کرد در تلویزیون مرسوم بود که رسانه ملی نیز آثار خود را به شکل جشنواره برگزار می‌کرد و غیر از رسانه ملی سابقه چندانی در این مورد به ذهنم نمی‌رسد. به نظرم این اولین بار است که چنین اتفاقی در حوزه شبکه نمایش خانگی در حال رخ دادن است و امیدوارم در سال‌های بعدی نیز امتداد یافته و ادامه داشته باشد. مجموعه‌های نمایشی مورد علاقه مردم هستند و در سال‌هایی که در تلویزیون حضور داشتم این را بسیار دیدم گاهی برخی از آثار بالای 70 درصد مخاطب داشتند و این نشان از علاقه مخاطبان و دنبال کردن آثار دارد. امروز به فراخور وجود سکوهای نمایشی و  رونق آن‌ها، تعداد زیادی اثر تولید می‌شود که مخاطبان بسیاری دارد و به اعتقاد من برگزاری جشنواره می‌تواند یک کار مهم و موثر باشد تا بتوانیم ارزیابی کرده و به تولید بهتر آنها کمک کنیم.

دبیر جشنواره توضیح داد: برگزیدگان جشنواره در اختتامیه معرفی خواهند شد ضمن اینکه در جشنواره نمایش آثار نخواهیم داشت. با توجه به اینکه آثار در پلتفرم‌ها در دسترس هستند و مخاطب هر لحظه که بخواهد می‌تواند به آنها دسترسی داشته باشد و نمایش دوباره آن معنایی ندارد. اما در کنار این در زمان برگزاری نشست‌های نقد و بررسی خواهیم داشت و کارگاه‌هایی نیز برگزار می شود.

فرجی با اشاره به این که امروز هوش مصنوعی بسیار پرکاربرد شده است، گفت: از این رو ما یک اثر برگزیده در این بخش خواهیم داشت که از طریق هوش مصنوعی انتخاب خواهد شد.

وی در پاسخ به سوالی درباره نحوه انتخاب آثار گفت: هیات  انتخاب آثار  برگزیده را به بخش داوری معرفی می‌کنند که به زودی اسامی داوران اعلام خواهد شد که مشکل از افراد صاحب نظر و با تجربه خواهد بود، ضمن اینکه انتخاب اعضای شورای داوری با توجه به اینکه تعدادی زیادی از فعالان در تولید آثار حضور داشتند کمی سخت بود.

دبیر جشنواره با اشاره به این که اختلاف نظرهایی میان سکوهای نمایشی با نهادهای ناظر درنحوه مدیریت آثار وجود دارد اما ربطی به جشنواره ندارد اظهار کرد: همه تلاش ما این است که آثار را براساس سنجه‌های درست ارزیابی کنیم و داورانی اعلام می منند چه آثاری قابلیت ارزیابی نهایی را دارند.

فرجی همچنین در خصوص نقش این جشنواره میان پلتفرم ها و ساترا گفت: جشنواره دیدار  قصد و ماموریتی برای دخالت در کار ساترا ندارد وظیفه جشنواره داوری و معرفی آثار برگزیده است چرا که این مهم به افزایش کیفیت آثار کمک می کند.

فرجی درباره جزییات جشنواره دیدار نیز توضیح داد: جشنواره دی ماه در برج میلاد برگزار خواهد شد و بازه زمانی بررسی آثار نیز از فروردین  1398 تا پایان فروردین 1403 است. ساختاری که در نظر گرفتیم بهترین سریال بیش از 10 قسمت، بهترین سریال کمتر از 10 قسمت، بهترین سریال تاریخی، بهترین بازیگر زن و مرد، بهترین بازیگر مکمل زن و مرد، بهترین کارگردانی، فیلمنامه، طراحی صحنه و لباس، موسیقی، دستاورد فنی است و همانطور که اشاره شد جایزه ویژه آثار نمایشی که توسط هوش مصنوعی داوری می‌شود نیز به برگزیدگان اهدا خواهد شد. در بخش رئالیتی‌شو و مسابقه نیز بهترین مجموعه، بهترین اجرا، کارگردانی، ایده پردازی و نویسندگی و بهترین دستاورد فنی. در بخش مسابقه گفتگومحور نیز بهترین برنامه، کارشناس مجری، دستاورد فنی و بهترین تهیه کنندگی را خواهیم داشت. در این بخش ممکن است جایزه بهترین برنامه به کارگردان کار اهدا شود.

وی همچنین در پاسخ به این سوال که آرا مردمی نیز در این میان جایی دارد یا نه، بیان کرد: جایزه ویژه ما جایزه مردمی است که حتما به بهترین شیوه انجام خواهد شد تا خدشه‌دار نشود. ما آثار را قضاوت نمی‌کنیم و به هیات داوری این امر خطیر را واگذار کرده‌ایم و کسی دخالتی در انتخاب آرا داوران نخواهد داشت.

فرجی در ادامه با اشاره به مشخص شدن نقاط قوت و ضعف سکوهای نمایشی در تولیدآثار و تاثیر برگزاری جشنواره در این خصوص گفت: من نه سیاست‌گذار تولیدات نمایش خانگی هستم و نه استراتژی برای آن تعیین می‌کنم. به عنوان رئیس هیات مدیره کانون تهیه‌کنندگان رسانه‌های دیداری به این نتیجه رسیدیم که الان بخش وسیعی از تولیدات نمایشی و غیرنمایشی در حال انجام است و خوب است ارزیابی و داوری در این زمینه صورت گیرد.

وی ادامه داد: هیات داورانی که مجموعه آثار را می‌بینند و قضاوت درست‌تری می‌کنند ممکن است در بیانیه خود به نکاتی اشاره کنند که نقاط قوت سکوهای نمایشی ویا آسیب‌های تولیدات را نیز تعیین کند. همه به دنبال تقویت نقاط قوت و بررسی آسیب‌ها هستند و این در انتهای جشنواره مشخص خواهد شد. اما از ابتدا ما نمی‌گوییم راهبرد ما کم کردن آسیب‌ها و خشونت‌هاست چون همه آثار را به صورت دقیق ندیده‌ایم و نمی‌توانیم قضاوت کنیم که نقاط ضعف و قوت کدام یک بر دیگری چیرگی دارد. چنین ذهنیتی نداریم و قرار هم نیست داشته باشیم بنابراین بدون هرگونه قضاوت و پیش فرضی آثار داوری می‌شوند.

دبیر جشنواره دیدار همچنین با اشاره به این که سریال‌هایی می‌توانند حضور داشته باشند که به شکل کامل پخش شده و در نیمه راه رها نشده‌اند، بیان کرد: ما این امکان را گذاشتیم تا کسانی که اثر دارند، اثرشان را به ما معرفی کنند. فرایند داوری هنوز آغاز نشده است و به محض آغاز اسامی هیات داوران مشخص خواهد شد و بعد قضاوت‌ها شکل می‌گیرد و نامزدها برای هر بخش معرفی شده و در اختتامیه برگزیدگان معرفی خواهند شد. سریال‌هایی می‌توانند شرکت کنند که پایان داشته باشند و این شامل سریال‌هایی که در نیمه راه رها شده‌اند نمی‌شود.

فرجی در پاسخ به این سوال که اکثر آثاری که از سکوها در حال پخش هستند همراه خشونت هستند، آیا امکان نفی خشونت در مباحث کارگاه‌ها وجود دارد یا خیر تاکید کرد: در پنج روز انتهایی جشنواره نشست‌های نقد و بررسی برگزار و علاوه بر آن کارگاه‌های آموزشی نیز خواهیم داشت. در جلسات نقد و بررسی نیز از سازندگان و منتقدان دعوت خواهیم کرد تا در حضور خودشان آثار بررسی شوند.

او با اشاره به سیاست‌های جشنواره در حوزه نمایش خانگی یا تولیدات تلویزیونی گفت: ما به تولیدات رسانه ملی و حتی فیلم کوتاه و مستند و ... نیز فکر کردیم اما هرکدام از اینها جشنواره‌های تخصصی خود را دارند و قصد نداشتیم تا در کار دوستان دخالتی داشته باشیم از این رو صرفا به تولیدات شبکه نمایش خانگی پرداختیم.

فرجی در ادامه درباره مشارکت سکوهای نمایشی در برگزاری جشنواره دیدار اظهار کرد: ما نشست‌هایی با پلتفرها داشتیم و درباره مشارکت آنها صحبت شد. اما از طرف خود سکوهای نمایشی و انجمن صنفی شرکت های نمایشی ویدویی برخط این امر رد شد تا جلوی هرگونه شایعه و شائبه‌ای گرفته شود. تلاش ما حفظ استقلال جشنواره است که تلاش می کنیم این رویه در همه مراحل لحاظ شود.

فرجی تاکید کرد یکی از راه‌های بهبود کیفیت ایجاد رقابت است و ما این انگیزه را با جوایز ایجاد خواهیم کرد. در برگزاری اختتامیه سطح افرادی که درگیر می‌کنیم افراد بسیار شناخته شده‌ای هستند.

دبیر جشنواره دیدار در پایان صحبت‌های خود تاکید کرد: جشنواره‌ها در تمام دنیا سیاست‌های خاص خود را دنبال می‌کنند و راهبردهایی دارند. هیچ جشنواره‌ای بدون راهبرد نیست، برخی راهبردشان در انتخاب هیات داوری است و جنس آثار از این طریق مشخص می‌شود و برخی دیگر از ابتدا می‌گویند. ما تلاشمان این بود که کاملا به شکل مستقل عمل کنیم خودمان قبل از برگزاری وارد قضاوت و داوری نشویم و آنچه که به عنوان نقاط ضعف و قوت در آثار ما وجود دارد در داوری‌ها خود را نشان دهد و افراد با تجربه از آرا خود بتوانند دفاع کنند. سعی کردیم تعداد داوری را در بخش نمایشی فراتر ببینیم.

گفتنی است اختتامیه نخستین جشنواره  آثار شبکه نمایش خانگی «دیدار» 17 دی ماه 1403 در برج میلاد برگزار خواهد شد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.