تحولات منطقه

به نظر می‌رسد شاهد نوعی واگرایی در روابط میان اسلام‌آباد و واشنگتن هستیم.گرچه بررسی دقیق این واگرایی و امکان یا عدم امکان آن به فرصت زیادی نیاز دارد اما اعمال تحریم‌های بیشتر آمریکا بر برنامه‌های موشکی پاکستان، واکنش اسلام‌آباد را درپی داشته است.

واگرایی در روابط آمریکا و پاکستان؟ / دلیل عصبانی بودن واشنگتن از اسلام‌آباد چیست؟
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

قدس؛ این روزها به نظر می‌رسد شاهد نوعی واگرایی در روابط میان اسلام‌آباد و واشنگتن هستیم. اگرچه بررسی دقیق این واگرایی و امکان یا عدم امکان آن به فرصت زیادی نیاز دارد اما در پی اعمال تحریم‌های بیشتر وزارت خارجه آمریکا بر برنامه‌های موشکی پاکستان، اسلام‌آباد در روزهای اخیر واکنش نشان داده و گفته است: تحریم‌های جدید اعمال شده از سوی آمریکا جانبدارانه است، توانایی موشکی ما «برای دفاع از خود و ثبات در جنوب آسیا» است.

در راستای اعمال تحریم‌های بیشتر، «جان فاینر» معاون مشاور امنیت ملی آمریکا در اظهاراتی گفت: پاکستان به عنوان یک کشور مجهز به سلاح هسته‌ای هم‌اکنون در حال توسعه قابلیت‌های موشک‌های بالستیک دوربردی است که به‌طور بالقوه آن را قادر می‌سازد اهدافی فراتر از جنوب آسیا را هدف قرار دهد و «تهدیدی در حال ظهور» برای آمریکا باشد. چنین اظهارنظر غافلگیرکننده‌ای از سوی جان فاینر، قائم‌مقام مشاور امنیت ملی آمریکا بر این موضوع دلالت دارد که روابط نزدیک میان واشنگتن و اسلام‌آباد از زمان خروج نیروهای آمریکایی در سال ۲۰۲۱ از افغانستان تا چه اندازه بدتر شده است.

فاینر در گفت‌وگو با اندیشکده «بنیاد کارنگی برای صلح بین‌المللی» خاطرنشان کرد: «پاکستان در حال پیشبرد فناوری‌های پیشرفته‌تر موشکی از جمله سامانه‌های موشک‌های بالستیک دوربرد و تجهیزات آزمایش موتورهای راکتی بسیار بزرگ‌تر است». از سویی دیگر در فاصله زمانی کوتاهی «زلمی خلیلزاد» نماینده سابق آمریکا در افغانستان در توییتی نوشت: دولت پاکستان شایسته تحریم‌ها و فشارهای دیپلماتیک است، زیرا به‌شدت از نیروی نظامی علیه معترضان مسالمت‌آمیز استفاده کرده و حتی آنان را به قتل رسانده است. او همچنین در اظهاراتش، اسلام‌آباد را به «جنگ حقوقی» و سوءاستفاده از سیستم قضایی برای نگه داشتن عمران خان در زندان متهم کرد.

خلیلزاد با تحریک مردم پاکستان نوشت: زمان تغییر در پاکستان فرا رسیده است. مردم پاکستان خواهان آن بوده و شایسته آن‌ هستند. پیش‌تر در آبان سال جاری، بیش از ۶۰قانون‌گذار دموکرات در مجلس نمایندگان آمریکا در نامه‌ای به جو بایدن رئیس‌جمهور این کشور، خواسته بودند از نفوذ واشنگتن برای آزادی عمران‌خان نخست‌وزیر سابق پاکستان استفاده کند. عمران خان رهبر حزب «تحریک انصاف» از ماه آگوست سال گذشته میلادی به اتهاماتی ازجمله خیانت، فساد و ازدواج غیرقانونی در زندان به سر می‌برد. خان و حزب تحریک انصاف اتهامات مطرح شده را بارها رد کرده‌اند و معتقدند این اتهامات به منظور دور نگه داشتن او از عرصه سیاست ساخته شده‌اند.

به‌تازگی حامیان حزب تحریک انصاف (پی‌تی‌آی) از مناطق مختلف پاکستان برای آزادی بنیان‌گذار این حزب و نخست‌وزیر پیشین پاکستان از زندان و تعدادی از خواسته‌های دیگر، تظاهرات خویش را به سوی اسلام‌آباد آغاز کردند. رهبران این حزب گفتند پس از رسیدن به اسلام‌آباد، اعتراض شکل تحصن به خود خواهد گرفت و تا آزادی تمامی اعضای دستگیر شده حزب در دو سال گذشته ازجمله عمران‌خان ادامه خواهد داشت.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.