تحولات منطقه

مراسم تجلیل از مدال‌آوران المپیادهای علمی جهانی امروز شنبه اول دی با حضور رئیس جمهور برگزار و ۳۳ دانش‌آموز نخبه در رشته‌های مختلف تقدیر شدند.

تجلیل از ۳۳ دانش‌آموز مدال‌آور در المپیادهای علمی
زمان مطالعه: ۴ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، دانش آموزان المپیادی یک درصد از جامعه ۱.۵ درصدی دانش‌آموزان تیزهوش در کشور را تشکیل می‌دهند و سالانه با تلاش‌های بسیار خود برای کشور افتخار آفرینی می‌کنند و اکنون ۱۴ رشته المپیادی در شورای عالی انقلاب فرهنگی برای رقابت دانش آموزان مصوب شده است.

ریاضی، فیزیک، شیمی، رایانه، زیست‌شناسی، اخترشناسی (نجوم) از مهمترین المپیادهای علمی در جهان به شمار می‌روند که همه ساله دانش‌آموزان کشورهای مختلف تلاش می‌کنند نه تنها در این رقابت‌ها حضور یابند بلکه با کسب نشان‌های رنگارنگ نام و پرچم کشور خود را بر قله‌های علمی جهان افراشته نگه دارند.

این دانش‌آموزان نخبه در ۲ سال اخیر ۳۲ مدال جهانی المپیاد علمی کسب کردند که از این میان امسال در ۵ المپیاد اصلی یعنی نجوم و اختر فیزیک، شیمی، ریاضی، زیست شناسی و کامپیوتر توانستند رتبه سوم در دنیا را کسب کنند البته در این محاسبه، نتایج المپیاد فیزیک به دلیل اینکه ایران میزبانی این دوره از المپیاد را برعهده داشت، در نظر گرفته نشده است.

در راستای تقدیر از افتخارآفرینی جوانان نخبه ایرانی، مراسم تجلیل از مدال آوران المپیادهای علمی جهانی هر سال با حضور رئیس‌جمهور برگزار می‌شود که امسال ۳۳ دانش آموز نخبه تقدیر شدند.

صهبا انصاری دارنده مدال نقره المپیاد اقتصاد، ابوالفضل مدیرروستا دارنده مدال برنز اقتصاد، ایلیا یزدانی ورزی دارنده مدال نقره ریاضی، سپهر علی پور دارنده مدال نقره ریاضی، امیرحسین محمدزاده دارنده مدال نقره ریاضی، پوریا نوری نیارکی دارنده مدال طلا زیست شناسی، آرش صمدی دارنده مدال طلا زیست شناسی، سپهر چاچی دارنده مدال نقره زیست شناسی، محمدرضا یزدخواستی دارنده مدال نقره زیست شناسی، رامتین مرادی مظهری دارنده مدال طلا شیمی، البرز رضایی دارنده مدال نقره شیمی، امیرکیا سلیمی دارنده مدال نقره شیمی و محمدیاسین صالحی مرزیجرانی دارنده مدال نقره شیمی از جمله دانش آموزان نخبه‌ای هستند که در مراسم امروز از آنان تقدیر شد.

سید امیر علی هاشمی نژاد دارنده مدال نقره علوم زمین، فاطمه حقانی مبارکه دارنده مدال برنز علوم زمین، محمد امین حق جو دارنده مدال طلا فیزیک، ابوالفضل شیری دارنده مدال نقره فیزیک، سیدمحمد حسینی دارنده مدال نقره فیزیک، بهراد محمدیان دارنده مدال نقره فیزیک، سارا موسائی دارنده مدال نقره فیزیک، امیرعلی عسگری دارنده مدال طلا کامپیوتر، امیرحسین فرخنده فر دارنده مدال نقره کامپیوتر، امیررضا درستی دارنده مدال نقره کامپیوتر و پارسا فرج‌پور سرابی دارنده مدال برنز کامپیوتر از دیگر مدال آوران المپیادهای علمی جهانی مورد تجلیل در مراسم امروز هستند.

حنانه خرم دشتی دارنده مدال طلا نجوم و اختر فیزیک، آروین رسول‌زاده دارنده مدال طلا نجوم و اخترفیزیک، محمدمهدی کشاورزی دارنده مدال طلا المپیاد نجوم و اخترفیزیک، آریا فاتح کرداری دارنده مدال طلا المپیاد نجوم و اختر فیزیک، علی نادری لردجانی دارنده مدال طلا المپیاد نجوم و اختر فیزیک، محمدصدرا کوهستانی، علیرضا رحیمی یزدی و پارسا صادقی و امیرحسین زارعی دارنده برنز تیمی هوش مصنوعی امروز تقدیر شدند.

مسعود پزشکیان رئیس جمهور در این مراسم با بیان اینکه علم و دانش را باید برای خدمت به مردم بخواهیم نه برای مسائل مادی و دنیوی، گفت: خدمت به مردم باید دغدغه اصلی همه ما باشد و این کشور نیازمند کسانی است که درد مردم را داشته باشند و علم، دانش و همه وجود خود را برای حل مشکلات مردم هدیه کنند.

درخواست المپیادی‌ها از رئیس جمهور

در مراسم امروز برخی از این دانش‌آموزان المپیادی درخواست‌ها و پیشنهاداتی را که می‌تواند در آینده برای جامعه نخبگانی راهگشا باشد؛ با رئیس جمهور در میان گذشتند و از ایشان درخواست کمک کردند.

«صهبا انصاری» مدال آورنده نقره رشته اقتصاد در این مراسم در خواست خود از رئیس جمهور را اینگونه بیان کرد: تفاوت نگاه شورای عالی انقلاب فرهنگی میان المپیادی‌های نوظهور و قدیمی باعث شده است تا این افتخارآفرینان و آینده‌سازان نتوانند همه تمرکز خود را برای موفقیت بین‌المللی بگذارند.

وی افزود: برای مثال، تیم المپیاد جهانی اقتصاد کشور تا لحظات آخر پیش از اعزام به مسابقات جهانی درگیر آزمون‌های نهایی و کنکور سراسری بودند و این در حالی بود که رقبا سال‌ها برای این آزمون بین‌المللی مهم آماده می‌شدند؛ عجیب‌تر اینکه به عنوان مدال آورنده نقره رشته اقتصاد امکان تحصیل در اکثر دانشگاه‌های کشورهای دیگر را دارم اما از تحصیل در رشته اقتصاد دانشگاه کشور خود محرومم.

انصاری یادآور شد: پیمودن و درخشش در مسیر دشوار شرکت در مسابقات جهانی المپیادهای نوظهور نیازمند توجه مسئولان و رفع مشکلات است؛ همانطور که این تصمیم برای المپیادهای قدیمی گرفته شده و کشور را در مسیر شکوفایی استعدادها قرار داده است؛ بنابراین از رئیس جمهور درخواست دارم تسری در تصویب رشته‌های المپیادی توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی، تخصیص امتیاز ویژه به مدال‌آوران المپیادی در رشته‌های نوظهور همانند دیگر المپیادی‌ها، رفع مسئله امتحانات نهایی مدال‌آوران با توجه به ریزش شدید تعداد شرکت‌کنندگان المپیادی مورد توجه قرار گیرد.

مدال آور نقره رشته اقتصاد خطاب به رئیس جمهور گفت:‌ اجازه دهیم نخبگان به استعداد خود تمرکز کنند و در میان هزارتوی تصمیم‌گیری اداری و مسئولان خسته نشوند و آینده شایسته را برای ایران به ارمغان آورند.

تغییرات در تاثیر معدل می‌تواند از مشکلات المپیادی‌ها بکاهد

همچنین «حنانه خرم دشتی» دارنده مدال طلا نجوم و اختر فیزیک در این مراسم اظهار داشت: حذف تاثیر معدل پایه دهم، تاثیر مثبت تنها دروس عمومی پایه یازدهم، تاثیر قطعی نمرات پایه دوازدهم در کنار آزمون کنکور سراسری می‌تواند از مشکلات فعلی بکاهد.

وی افزود: با این تغییرات، دروس تخصصی هر سه پایه در کنکور سراسری و آزمون نهایی پایه دوازدهم سنجیده می‌شود و دروس عمومی نیز در آزمون‌های نهایی سال یازدهم و دوازدهم مورد تاکید قرار می‌گیرد و فشار دوساله از روی خانواده و دانش‌آموزان برداشته می‌شود.

منبع: خبرگزاری ایرنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.