موج عملیات روانی سازمان یافته دشمنان از بیرون مرزها علیه کشورمان، با بهره بردای از تحولات منطقه دیگر عملا به سیل و سونامی تمام عیاری تبدیل شده که نحوه مواجه با آن الزامات خاص خود را طلب می کند.
کار تا جایی بالا گرفته که در نهایت دستیار اجتماعی رئیسجمهور را مجبور به واکنش کرد. علی ربیعی روز یکشنبه در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس با اشاره به برجسته کردن ماجرای خودساخته استعفای مسعود پزشکیان در رسانه های خارجی، نوشت: این روزها مطلبی راجع به استعفا، هرچند کماثر و محدود در فضای مجازی دیدم. چنین مواضعی در داخل و انتشار آن به این سرعت برایم غریب بود. در صحبتی که با چند کارشناس فضای مجازی داشتم، با پیگیری اولین توییت دریافتیم سرنخ اولیه موضوع استعفای رئیسجمهور و دولت، از سوی گروههای خارجنشین منتشر شده و با یک هدف عملیات روانی در داخل دنبال شده است. به نظر میرسد این روزها، جریانسازیهایی از این نوع در اشکال مختلف را میتوان شاهد بود.
آتش بیاران معرکه
اشاره ربیعی به موج خبر پراکنی های منفی در فضای رسانه ای و اجتماعی کشورمان که از خارج خط می گیرند نکته مهم است. تحولات مذکور از یک توطئه پشت پرده پیچیده و برنامه ریزی شده از سوی آمریکا، رژیم صهیونیستی و دیگر متحدان علیه جمهوری اسلامی ایران حکایت دارد. آنها با هدف جدایی انداختن میان مردم و نظام، هر روز موضوعی را علم کرده و در نهایت می کوشند ملت را تحریک کرده و اهداف خود را پیش ببرند.
همانگونه که در بالا اشاره شد، اخرین نمونه از این دست برجسته کردن شایعه استعفای رئیس جمهور بود. مسعود پزشکیان، هنوز از سفر مصر بازنگشته است که شبهخبری در فضای مجازی مبنی بر کناره گیری او منتشر میشود. این شایعه انعکاس گستردهای در شبکههای اجتماعی داشت و گروهی از اکانتهای عموما بدون شناسنامه آتش بیار این معرکه می شوند. عناصر وابسته به گروهک منافقین، سلطنت طالبان و دیگر مخالفان در خارج از ایران، موضوعاتی مانند عدم تحقق وعده رفع فلیترینگ توسط آقای پزشکیان و نیز جهش نرخ دلار را برجسته کرده و می کوشند میان طیف های مختلف مردم اختلاف بیندازند. در این فضا مجری تلویزیون سازمان مجاهدین مریم رجوی به خود اجازه می دهد برای ما تعیین تکلیف کرده و با زل زدن به دوربین خطاب به بینندگان می گوید: «اگر پزشکیان ذرهای راست میگوید بلادرنگ باید استعفا دهد.» محمد رهبری، جامعهشناس و پژوهشگر شبکههای اجتماعی االبته در پاسخ به این پرسش که پشتپرده شایعه خبر استعفای مسعود پزشکیان در فضای مچازی چیست؟ برداشت جالبی دارد: هدف کمپینهای برکناری و استعفای رئیسجمهور، پالسی برای تشدید فشارهاست!
جنگ روانی و شناختی تمام عیار
جنگ روانی و شناختی تمام عیار علیه کشورمان چند ماهی می شود که کلید خورده است. آنها می خواهند از هر نمدی کلاهی برای خود بسازند و در این آشفته بازار منطقه کلاه گشادی سر مردم ایران بگذارند؛ زهی خیال باطل. نمونه زیر را داشته باشید: ماجرای خروج و سرقت ۴۲ میلیون دلار از پول های ایران در سوریه چیست؟ این تیتر در هنگامه ورود شورشیان به دمشق و فروپاشی نظام سوریه بطور گسترده از سوی رسانه های خارجی مطرح شد، خبری که از سوی سفیر ایران در سوریه رد شده و حسین اکبری این مسئله را شایعه سازی منافقین عنوان کرد. وی افزود: اینها همان هایی هستند که گفتند آقای امانی سفیر ما در لبنان (که در عملیات پیجری زخمی شد) جاسوس است و گرای حزبالله را به اسرائیل داده است!
البته به حاشیه سازی ها در مورد رابطه تهران با نظام بشار اسد ادعای رسانه رادیو فردا درباره دست یابی به یک سند که نشان میدهد ایران ۵۰ میلیارد دلار در جنگ سوریه هزینه کرده، یا ادعای بی بی سی در باره اینکه جمهوری اسلامی به طور میانگین سالانه حدود شش میلیارد دلار در این کشور هزینه کرده را هم باید افزود. برجسته کردن مسئله ناترازی انرژی، بالا و پایین شدن قیمت دلار و حتی باز پخش ویدئوهایی از ایام اغتشاشات که با هدف تحریک افکار عمومی صورت می گیرد را نیز در این پازل بازی ضد ایرانی رسانه های آنور آبی می شود تفسیر کرد.
الزامات مقابله با دشمن
موضوعات گفته شده لزوم برنامه ریزی جدی توسط تصمیم سازان برای مقابله با توطئه دشمنان و البته از بین بردن زمینه هایی که نارضایتی مردم را به دنبال داشته ضروری می کند. مدیریت مسائلی مانند تثبیت قیمت دلار، جلوگیری از رژه رفتن مدام قیمت خودرو و برخی دیگر گرانی ها روی اعصاب مردم، قطعی مکرر برق و ... که به نوعی بازی با اعصاب مردم تبدیل شده بسیار مهم است. در این میان رسالتی بزرگ بر عهده دولت و مجلس است. به نظر می رسد این روزها این دو نهاد مهم به جای دغدغه داشتن در زمینه معیشت مردم و حل مسائل مهم کشور درگیر مسائلی حاشیه ای مانند فیلترینک یا انتصاب شدن یا نشدن محمدجواد ظربف به سمت معاونی رئیس جمهور شده اند. می طلبد که قوای مقننه و اجراییه با درک اوضاع اینگونه مسائل حاشیه ای را در اتاق های فکر و محافل خصوصی حل کرده و مسائل مهم را در اولویت قرار دهند.
نکته دیگر مدیریت فضای مجاری است. این فضای گله گشاد مانند اسب افسار گسیخته می تواند شهروندان و بویژه جوانان و نوجوانان ما را به هر سمت و سوی بکشانند و لذا سازماندهی آن برای مقابله با نقشه های دشمن از نان روز هم واجب تر است. مقابله با افرادی که در این فضا کاری جز یاس افکنی و هراس افکنی بین مردم ندارند هم کاری بسیار مهم است. رهبر معظم انقلاب اسلامی ۲۱ آذر ماه و تنها چند روز پس از سقوط دمشق و در حالی که تبلیغات دشمن علیه جمهوری اسلامی به اوج خود رسیده بود در بیاناتی بر لزوم تقویت روحیه مردم و جلوگیری از ترویج ناامیدی تأکید کرده و فرمودند: “عدهای در تلاش هستند تا با خالی کردن دل مردم، ترس و ناامیدی را در جامعه القا کنند. برخی از این اقدامات از خارج انجام میشود؛ تلویزیونها، رادیوها و روزنامههای خارجی؛ اما در داخل کشور، هیچکس نباید چنین کاری انجام دهد. اگر کسی با تحلیلها یا بیانهایی سخن بگوید که نتیجهاش خالی کردن دل مردم باشد، این کار یک جرم است و باید مورد پیگیری قرار گیرد.”
موضوع مورد تاکید رهبر معظم انقلاب رسالت بزرگی بر عهده نهادهای امنیتی در مواجه با توطئه های طراحی شده دشمن و خنثی سازی آن قرار می دهد. البته اقدام اخیر یک پیش زمینه مهم دارد و آن هم لزوم تبیین تحولات جاری و آگاهی بخشی به مردم درباره حقایقی است که در منطقه می گذرد. برای بیان این ضرورت هم به بیانات رهبر معظم انقلاب استناد می کنیم. حضرت آیت الله خامنه ای روز یکشنبه در دیدار مداحان اهل بیت تبیین را مسئله ای ضروری خوانده و فرمودند: امروز شبهه افکنی کار اساسی دشمن است و برای آن برنامه دارند و پول خرج میکنند و شما باید پاسخ دهید. اگر دنبال جهاد هستید با هراسافکنی دشمن مقابله کنید، یعنی تبیین کنید.
نظر شما