وزیر نیرو در آیین کلنگ زنی و آغاز عملیات اجرایی این طرح اظهار کرد: منابع کافی در کشور وجود دارد اما متاسفانه درست مصرف نمی کنیم.
عباس علی آبادی افزود: اولویت مدیریت منابع، مدیریت مصرف این منابع و پرهیز از اتلاف آن است.
وزیر نیرو ابراز امیدواری کرد که اجرای طرح آبرسانی از منطقه سرانی به شهرهای خراسان شمالی براساس زمانبندی انجام شده پیشرفت داشته باشد و بتواند گامی بزرگ در تامین پایدار منابع آب شرب این استان باشد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی نیز در آیین آغاز اجرای این طرح گفت: طرح انتقال آب زیرزمینی از منطقه سرانی به شهرهای این استان با هدف رفع کمبود آب شرب شهرهای بزرگ استان تا افق سال ۱۴۲۵ اجرا می شود.
سیدعقیل مرتضوی افزود: در طرح انتقال آب زیرزمینی از سرانی در خراسان شمالی، حدود ۲۳۰ کیلومتر خط انتقال و ایستگاههای متعدد پمپاژ و پستهای برق به منظور انتقال سالانه ۴۰ میلیون متر مکعب آب به شهرهای استان ایجاد خواهد شد.
وی ادامه داد: اعتبار مورد نیاز برای اجرای این طرح حدود ۹۰ هزار میلیارد ریال برآورد شده است و با اجرای آن بیش از ۶۰۰ هزار نفر در خراسان شمالی زیر پوشش تامین آب شرب خواهند بود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان شمالی گفت: امکان سنجی و مطالعات طرح انتقال آب از منطقه سرانی در اوایل دهه ۱۳۹۰ آغاز شد و با حفر چاه های متعدد کار مطالعات آن تکمیل شده است.
مرتضوی خاطرنشان کرد: این طرح که مصوبه لازم از سازمان برنامه و بودجه کشور را دریافت کرده به لحاظ حجم تخصیص منابع آب زیرزمینی برای تامین آب شرب در کشور بینظیر است.
روستای سرانی در فاصلهی ۷۹ کیلومتری شمال شیروان قرار دارد که درهای پرآب و درخت را شامل می شود و منطقه گلیل و سرانی شیروان با مساحت ۱۸ هزار هکتار در سال ۱۳۵۰ حفاظت شده اعلام شد.
بررسی ها نشان می دهد که استحصال آب زیرزمینی با حفر چاه در منطقه سرانی و انتقال آن به مناطق کم آب مشکل بی آبی این خطه از شمالشرق کشور را برطرف می کند.
نظر شما