تحولات منطقه

سرپرست مرکز ملی هوا و سازمان حفاظت محیط زیست گفت: کاهش مصرف ۵۰ میلیون متر مکعبی گاز در روز علاوه بر کمک به مردم برای استفاده بهتر و مطمئن‌تر از گاز، می‌تواند به افزایش کیفیت هوای کلانشهرها کمک کند.

کاهش مصرف ۵۰ میلیون متر مکعب گاز در روز چه نتیجه ای دارد؟
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

در پی کاهش دما ۲۲ آذر مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور کشورمان با انتشار پیامی از مردم درخواست کرد برای کمک به تداوم سوخت‌رسانی به تمام کشور در روزهای سرد کنونی، ۲ درجه دمای محیط منازل خود را کاهش دهند. در پی این درخواست پویش «دو درجه کمتر» آغاز شد. به گفته سرپرست مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم کاهش مصرف گاز علاوه بر تامین سوخت موجب انتشار کمتر آلاینده‌ها و برخورداری از هوایی مطلوب‌تر می‌شود.

احمد طاهری افزود: طبق اعلام وزارت نفت به ازای هر یک درجه کاهش دما معادل ۲۵ میلیون مترمکعب در مصرف گاز صرفه‌جویی می‌کنیم. در نتیجه ۲ درجه کاهش دما، معادل صرفه‌جویی ۵۰ میلیون متر مکعب گاز در روز است بنابراین این کار کمک بزرگی به کاهش مشکل ناترازی سوخت کشور به‌ویژه در فصول سرد سال می‌کند.

وی درباره تاثیر کاهش مصرف گاز بر کیفیت هوا اظهارکرد: بر اساس سیاهه انتشار آلودگی هوای کلانشهرها، کاهش دو درجه‌ای دما و کاهش مصرف روزانه ۵۰ متر مکعب گاز منجر به کاهش  ۱۱۶ تنی انتشار آلاینده‌ها می‌شود که بیشتر آن‌ها مربوط به دی اکسید نیتروژن است.

طاهری با بیان اینکه این آلاینده در فصول سرد می‌تواند موجب ایجاد ذرات معلق شود، گفت: کاهش مصرف ۵۰ میلیون متر مکعبی گاز در روز علاوه بر کمک به مردم برای استفاده بهتر و مطمئن‌تر از گاز به‌ویژه در نیمه شمالی کشور که سردتر است، می‌تواند به افزایش کیفیت هوای کلانشهرهایی مثل تهران، مشهد و اصفهان - که با آلودگی بالای ناشی از غلطت ذرات معلق در فصول سرد سال مواجه هستند - کمک کند.

به گفته سرپرست مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم با کاهش مصرف گاز خانگی امکان توزیع گاز بین منابع دیگر وجود دارد. در نتیجه میزان مصرف سوخت مایع در نیروگاه‌ها و در نتیجه انتشار آلاینده‌ها کمتر می‌شود.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا کاهش مصرف سوخت در نیروگاه‌ها و صنایع اثر بیشتری بر مدیریت مصرف انرژی ندارد؟ تصریح کرد: در فصل سرد سال بیشتر گاز توزیعی در کشور در بخش خانگی و تجاری مصرف می‌شود، به‌ویژه در بخش خانگی. بر اساس اطلاعات شرکت گاز بالای ۶۰۰ میلیون متر مکعب از بیش از ۸۴۰ میلیون مترمکعب گاز تولیدی در کشور در بخش خانگی مصرف می‌شود که به عنوان خط قرمز دولت و شرکت ملی گاز در نظر گرفته شده است.

طاهری در پایان گفت: در نتیجه در حال حاضر سهم بیشتر مصرف گاز مربوط به بخش خانگی است و کاهش دو درجه‌ای دما می‌تواند تاثیر قابل ملاحظه‌ای هم بر کاستن از مشکل ناترازی انرژی و هم توزیع گاز در دیگر منابع کشور داشته باشد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.