تحولات منطقه

رئیس اداره گنجینه‌های موزه آستان قدس رضوی گفت: ۲۸ هزار و ۷۸۴ زائر غیرایرانی و گردشگر خارجی از موزه‌های زیرمجموعه معاونت موزه‌ها و گنجینه‌های فرهنگی این آستان مقدس در مشهدمقدس، از فروردین تا آخر آذر ماه سال جاری، بازدید کردند.

بازدید ۲۸ هزار و ۷۸۴ زائر غیرایرانی از موزه‌های آستان قدس رضوی
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

عبدالحسین ملک‌جعفریان با اعلام اظهار کرد: این زائران غیرایرانی و گردشگران خارجی از کشورهای هند، پاکستان، افغانستان، عراق، ترکیه، اندونزی، چین و همچنین کشورهای اروپایی،بودند. 
وی ادامه داد: موزه‌های تاریخ حرم رضوی، قرآن و هدایای مقام معظم رهبری، از جمله پرمخاطب‌ترین موزه‌های آستان قدس رضوی برای بازدیدکنندگان غیرایرانی، است. 
ملک‌جعفریان دراین‌خصوص عنوان کرد: از آنجایی‌که بیشتر این بازدیدکنندگان غیرایرانی، مسلمان هستند، اشتیاق خاصی به بازدید از موزه تاریخ حرم رضوی دارند؛ چراکه در این موزه آثاری به نمایش درآمده که روزگاری توسط علاقه‌مندان و زائران مخلص حضرت رضا(ع) برای استفاده در حرم مطهر رضوی وقف یا نذر شده و اکنون به دلیل گذشت زمان، نفاست پیدا کرده و به اصطلاح موزه‌نشین شده‌ است‌ و این امر،ارزش ویژه‌ای برای این گروه از بازدیدکنندگان موزه دارد.  
رئیس اداره گنجینه‌های موزه آستان قدس رضوی ادامه داد: موزه قرآن حرم مطهر رضوی نیز به‌دلیل نمایش نسخه‌های خطی بسیار نفیس قرآنی، از قرن اول هجری تا عصر حاضر، مورد استقبال بسیاری از گردشگران خارجی،قرار دارد. 
وی افزود: موزه هدایای مقام معظم رهبری نیز به لحاظ تنوع آثار اهدایی از سوی شخصیت‌های داخلی و سران کشورهای مختلف خارجی به معظم له و همچنین نمایش هنر و صنایع‌دستی ملل گوناگون، مورد توجه بازدیدکنندگان قرار دارد. 
 

اقدامات منتخب یک سال اخیر و پیش‌رو

در ادامه، عادل مطوری حسین، رئیس اداره ارزیابی، مستندنگاری و معرفی آثار معاونت موزه‌ها و گنجینه‌های فرهنگی آستان قدس رضوی نیز اظهار کرد: این اداره در راستای تعامل و همکاری با موزه‌های خارج از کشور و ارتقای خدمات موزه‌ای به زائران غیرایرانی، اقداماتی را در یک سال اخیر انجام داده و یا در حال پیگیری است. 
وی دراین‌خصوص گفت: تدوین متن پیش‌نویس و تنظیم تفاهم‌نامه جهت برقراری تعامل و همکاری با موزه‌های ملل شرق روسیه و آرمیتاژ سن پترزبورگ و تدوین متن تفاهم‌نامه جهت همکاری و عقد قرارداد با موزه ملی مسکو روسیه،برای افتتاح بخش آثار ایرانی و رضوی در این موزه، از جمله اقدامات این اداره به شمار می‌آید. 
مطوری حسین افزود: همچنین می‌توان به تهیه بروشورهای استاندارد به سه زبان (فارسی، عربی و انگلیسی) برای گنجینه قرآن و موزه آرایه‌های معماری، ویرایش متن و تهیه محتوای علمی معرفی موزه آستان قدس رضوی در ویکی پدیا و معرفی گنجینه‌های موزه آستان قدس رضوی در وب‌سایت این موزه به زبان انگلیسی، اشاره کرد.  
وی ادامه داد: دراین‌میان، رویدادهای متنوع و جذابی همچون اجرای روایتگری، نقالی، نمایش کودک، برپایی نمایشگاه، نشست علمی، کارگاه آموزشی، کارگاه هنری و... که در مناسبت‌های گوناگون مذهبی و ملی در موزه‌های آستان قدس رضوی انجام می‌شود، در شبکه‌های اجتماعی بین‌المللی موزه، منعکس می‌شود. 
رئیس اداره ارزیابی، مستندنگاری و معرفی آثار معاونت موزه‌ها و گنجینه‌های فرهنگی آستان قدس رضوی درباره برنامه‌های آینده این اداره در حوزه بین‌الملل نیز گفت: ترجمه صفحه فارسی معرفی موزه آستان قدس رضوی به زبان‌های زنده دنیا در ویکی‌پدیا، تهیه مولاژ از آثار منتخب جهت استفاده در برگزاری نمایشگاه‌ در کشورهای خارجی، ترجمه کتاب‌های مربوط به معرفی موزه آستان قدس رضوی به زبان‌های زنده دنیا و...، از جمله این برنامه‌ها است.

منبع: آستان نیوز

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha