به گزارش قدس خراسان، علیرضا قادری روز شنبه در جلسه کمیته فنی و زیربنایی شهرستان تربتحیدریه افزود: برای مرمت و احیا این قناتها چهار هزار و ۵۰۰ متر لایروبی و کولگذاری صورت گرفت.
وی بیان کرد: اجرای این گونه طرحها به تنهایی با اعتبارات دولتی امکانپذیر نبوده و لازم است کشاورزان و ذینفعان نیز در اجرای آن مشارکت داشته باشند.
مدیر جهاد کشاورزی تربتحیدریه ادامه داد: این شهرستان به دلیل تبعات خشکسالیهای چند ساله اخیر و افت شدید سطح آبهای زیرزمینی، برای تداوم کشاورزی سنتی با مشکل روبرو است و کشاورزان باید با آبیاری نوین و روشهای علمی در بهرهوری آب، تلاش مضاعف داشته باشند.
وی با اشاره به آسیبپذیر بودن قناتها نسبت به چاههای عمیق در مقابل سیل و زلزله گفت: بیتوجهی به مرمت آنها موجب خشک شدن شان میشود و امروز با توجه به بروز خشکسالیهای اخیر، احیای قناتها میتواند روشی مقرون به صرفه و راهبردی برای تامین آب باشد.
قادری خاطرنشان کرد: اجرای طرحهای بازسازی و مرمت قناتها و لایروبی آنها موجب جلوگیری از تخریب قنات، احیای دوباره آن، استفاده بهینه از آب، کاهش هدر رفت و انتقال صحیح آب میشود.
وی افزود: نزدیک به ۱۸.۳ درصد آب استحصالی منابع آبی شهرستان تربت حیدریه از قنات تامین و این خطه با ۵۲۹ رشته قنات، حدود ۷.۶ درصد از قناتهای استان را در خود جای داده است.
نظر شما