به گزارش قدس آنلاین، راضیه تقیزاده سروستانی فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان و عضو هیئتعلمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در یک برنامه تلویزیونی در رابطه با اختلال بیشفعالی و کمتوجهی در کودکان اظهار کرد: اختلال نقص توجه یا همان ADHD شایعترین بیماری اختلال رفتاری و عصبی است که بهصورت مزمن در کودکان مدرسهای دیده میشود.
وی به میزان شیوع این بیماری اشاره کرد و ادامه داد: شیوع بیماری اختلال نقص توجه در کشورهای مختلف متفاوت است؛ اما بهطور متوسط حدود ۵ تا ۱۰ درصد در نظر گرفتهشده است. به عنوان مثال کودکی که نمیتواند بهصورت مداوم ۳۰ دقیقه بنشیند و تلویزیون تماشا کند یا برای نوشتن تکالیف خود تمرکز ندارد و با کوچکترین صدا حواسش پرت میشود دچاراختلال کمتوجهی یا بیشفعالی است.
فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان افزود: کاهش توجه بیشتر در دختران و داشتن فعالیت بیشازحد در پسران شایعتر است. البته شیوع بیماری اختلال بیتوجهی با افزایش سن کمتر میشود طوری که اگر فردی در کودکی ۱۰۰ درصد این اختلال را داشته باشد، این عدد در دوران نوجوانی به ۶۰ تا ۸۰ درصد کاهش مییابد. البته اگر این بیماری زودتر تشخیص داده شود، در دوران بزرگسالی عواقب کمتری خواهد داشت.
تقیزاده سروستانی نقش ژنتیک را در ابتلا به این اختلال مهم دانست و گفت: در اختلال بیشفعالی یا کمتوجهی عوامل محیطی و عوامل ژنتیکی دخیل هستند. باید توجه داشت که دوران بارداری یک مادر بسیار مهم است؛ زیرا مسمومیت یا افسردگی در دوران بارداری یک مادر میتواند احتمال ابتلا به بیشفعالی کودک را بیشتر کند. همچنین نوزادانی که پس از تولد در معرض مستقیم دود سیگار و قلیان هستند بیشتر به اختلال ADHD مبتلا میشوند. از سوی دیگر احتمال ابتلا به بیشفعالی در کودکانی که والدین آنها از یکدیگر جداشده یا بهصورت مداوم تماشاگر بحث پدر و مادر خود هستند نیز دوچندان است.
عضو هیئتعلمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در پاسخ به این سؤال که آیا دیابت بارداری موجب ایجاد اختلال بیشفعالی میشود گفت: دیابت دوران بارداری، تأثیر زیادی در ایجاد این اختلال ندارد. چاقی یا کموزن بودن نوزاد در هنگام تولد، دیابت مادر و نارس بودن نوزاد از ریسک فاکتورهای بیشفعالی محسوب نمیشود.
نظر شما