هادی کیادلیری اظهار کرد: امروزه کشور بسیار متاثر از بلایای طبیعی و غیرطبیعی است البته این بلایا در همه دنیا دیده می شود اما شرایط جغرافیایی خاص ایران ویژگیهای متفاوتی را رقم زده است. در بعضی چالشهای محیط زیستی به نقطه بیبازگشت یا بسیار سخت برای بازگشت رسیدهایم و به همین سبب دیگر حل این موارد با دانش سنتی امکانپذیر نیست.
او ادامه داد: محیط زیست زیربنای حیات انسان و موجودات است. توسعه به معنای برطرف ساختن نیازهای امروز نیست و باید بر الزامات آینده نیز توجه کرد. لازم است در زمینه پژوهشهای محیط زیستی به شکل پایدارتری فعالیت کنیم چرا که برای عبور از بحران و خطرات، علم تنها ابزار ماست.
معاون آموزش و مشارکت های مردمی سازمان محیط زیست آماری از منابع طبیعی ارایه کرد و گفت: در سال ۸۳ تا ۹۹ بر اساس آمار منابع طبیعی روزانه ۵۰۰ هکتار از سطح جنگلها کم شده است و در همین دوره سه میلیون و ۶۰۰ هزار هکتار اراضی باغ و کشاورزی زیاد شده است. واگذاری بر اساس روشهای سنتی به منظور توسعه اشتباه است چرا که توسعه به معنای برطرف ساختن نیاز های امروز و اتمام منابع برای فردا نیست.
او با تاکید بر لزوم توسعه برمبنای علم و فناوری و تحقیقات گفت: نتایج تحقیقات پژوهشگر برتر باید منجر به حل مسئله یا افزایش آگاهی جامعه شود.
کیادلیری در ادامه اظهارکرد: در خصوص پژوهش در زمینه محیط زیست مشکلات بسیاری وجود دارد. بودجه پژوهش سازمانهای محیط زیستی از پرسپولیس و استقلال کمتر است درحالی که سرمایه گذاری بر محیط زیست تضمین آینده است.
او تاکید کرد که پژوهشهای محیط زیستی را باید نظاممند و شکاف میان تحقیق و اجرا را پر کنیم. در این شرایط به حل مشکلات نزدیک خواهیم شد.
کیادلیری در پایان به تعطیلی بعضی پژوهشکده های محیط زیستی اشاره کرد و گفت: بعضی از پژوهشکدههای محیط زیست در حال تعطیلی است. سوال اینجاست که آیا سازمانها اشباع شدند که نیاز به کارشناس نیست یا مشکلات محیط زیستی حل شدند؟ باید گفت که علیرغم تمام مشکلات به مسایل محیط زیست و منابع طبیعی توجه جدی نشده است.
نظر شما