تحولات منطقه

جانشین مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: مشهد و خراسان رضوی، چهارراه ارتباط فرهنگی کشورهای حوزه زبان فارسی است.

خراسان رضوی، چهارراه ارتباط فرهنگی کشورهای حوزه زبان فارسی است 
زمان مطالعه: ۸ دقیقه

به گزارش قدس خراسان، یوسف امینی در مراسم تکریم و معارفه مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی در سالن اصلی تئاتر شهر مشهد با اشاره به سخنان اخیر رهبری در دیدار با برگزارکنندگان کنگره شهدای آستانه پارس گفت: تمدن ایرانی، تلفیق دین حماسه و هنر است و این سه عنصر ویژگی شاخص و خاص تمدن ایرانی‌ است، اگر ما به هنر از این زاویه و تاثیرگذاری و اهمیتی که می تواند در یک بازه زمانی چند هزار ساله برای تمدن سازی داشته باشد توجه کنیم، بیشتر به اهمیت و جایگاه خدمت در سنگر فرهنگ و هنر پی می‌بریم.
وی با بیان اینکه خدمتگزاری در عرصه فرهنگ و هنر به ویژه در خراسان، اهمیت به‌سزایی دارد، افزود: فضای حاکم بر خراسان به معنای عام و خراسان بزرگ و باز خاص‌تر خراسان رضوی و مشهد مقدس، فضایی فرهنگیست و خدمت در این عرصه با وجود مضجع شریف حضرت رضا (ع) ویژگی خاصی دارد و برکاتی که در حوزه فرهنگ و هنر از این جایگاه ساطع می‌شود فراوان است.
جانشین مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به وجود دو عنصر فرهنگی حوزه علمیه و دانشگاه ادامه داد: کمتر در استان‌های کشور پیش می‌آید که هم حوزه علمیه شاخصی در سطح کشور داشته باشند و هم از سطح دانشگاهی بالا برخوردار باشد، وجود کتابخانه‌های قدیمی از گذشته‌های دور مثل کتابخانه مسجد دانشگاه که مرکزی فرهنگی است و فعالیت‌هایی که در حوزه کتاب از سال‌های گذشته در مشهد وجود داشته و مرکزیت و حلقه ارتباطی که خراسان رضوی در حوزه زبان فارسی دارد همگی نشاندهنده اینست که خراسان رضوی و مشهد، به نوعی چهارراه ارتباط فرهنگی کشورهای حوزه زبان فارسی، است.
امینی با اشاره به وجود مفاخر استان تاکید کرد: استان ما چهار روز ملی در حوزه مفاخر دارد، روز بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی و زبان فارسی، روز ملی بزرگداشت عطار نیشابوری، روز بزرگداشت ملی حکیم عمر خیام و روز ملی بزرگداشت بیهقی که اخیرا تصویب شد و باعث شده که خراسان در حوزه فرهنگی نسبت به سایر استان‌ها، ویژگی‌های خاصی داشته باشد که همگی نشان دهنده جایگاه حوزه فرهنگ و هنر در این استان است و اهمیت کسب جایگاهی که قرار است به این بخش خدمت رسانی کند.

سعی کردیم فرهنگ و ارشاد اسلامی را به جایگاه رهبری زیست بوم فرهنگ هنر رسانه و قرآن نزدیک کنیم

مدیرکل سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی نیز در این مراسم گفت: سه سال پیش در همین مکان گفتم که برای اسلام، ایران و خانواده ایرانی کنار هم بایستیم و در دفاع از آن، هم عهد و هم پیمان شویم، حالا نیز می‌گویم از اینکه برای این آرمانها کنار هم ماندیم و عشق کردیم، سپاسگزارم و از همراهی خوب همکارانم در وزارت و اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی و مجموعه مدیران استانی که کنار اداره ما ایستادند، تشکر می کنم.
محمد حسین زاده ادامه داد: بی هیچ اغراقی اگر جایی موفقیتی بوده است نقش همکارانم در ارشاد پر رنگ است و اگر نقصی بوده، شخص بنده مقصر هستم که نتوانستم توان و استعدادهای انسانی اجتماعی و قانونی را پای کار حل مسئله بیاورم پس اگر موفقیتی است نتیجه جمع ماست.
وی افزود: در این سه سال تلاش کردیم، سراغ فعالان فرهنگی رفته و آنها را تشویق و ترغیب به تشکیل موسسات و گسترش فعالیت کنیم، همچنین سعی در بارکردن گره از پای فعالان فرهنگی هنری شهر و تسهیل گری برای فعالیت هایشان باشیم. ارتباط بین سازمان‌های فرهنگی و هنری را با تشکل ها و جامعه فرهنگی هنری استان تصحیح کرده و مصرف کالاهای فرهنگی در حوزه کتاب، سینما، نمایش و موسیقی را در استان گسترش دهیم و سبد تولیدات تاریخ شفاهی قهرمانان وطن را سنگین‌تر کنیم.
مدیرکل سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی ادامه داد: همچنین تلاش کردیم فردوسی این حکیم شاعر شیعی حماسه سرا را از حصار محدود جلسات روشنفکری به آغوش مردمان ایران ببریم و نشان فردوسی را به رستم های زمان برسانیم، سفره فرهنگی را هرچند کم ولی به لطف نگاه رئیس جمهور شهید تا کوچکترین و دورترین شهرهای استان ببریم و حق همجواری با امام رئوف را به جا بیاوریم و مشهد را میزبان و مهیای رویدادهای ملی و بین المللی فرهنگی هنری رسانه‌ای کشور بکنیم.
حسین زاده، با بیان اینکه تلاش کردیم گفتگو کرده و کلمه را جایگزین جدل کنیم، افزود: فعالان صنایع خلاق و نوآور را هم کلام اهالی فرهنگ و هنر کرده و سعی داشتیم اگر جایی دستمان تنگ بود در گره گشایی روی ما گشاده و آبروی مان گره گشا باشد.
وی با اشاره به تلاش برای آشتی بخش خصوصی با هنر، گفت: سعی کردیم بخش دولتی را به توجه بیشتر ترغیب کنیم و همه این اتفاقات برای این بود که اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی را نزدیک به جایگاه رهبری زیست بوم فرهنگ، هنر، رسانه و قرآن خراسان رضوی کنیم.مجموعه پیشنهاداتی را در زمینه فرهنگ و ارشاد اسلامی خدمت وزیر محترم ارسال کردم، عذرخواهی می کنم اگر محدودیت فکر و توان نگذاشت کارهایی بیشتر و قدم‌هایی بلندتر بردارم، خصوصاً آنکه شاید تماسی را پاسخ نداده باشم پیامکی را بی جواب گذاشته باشم و درخواست جلسه‌ای را نتوانستم اجابت کنم.

هرگاه در حوزه‌های سیاسی و روابط بین‌المللی مشکل داشتیم، حوزه فرهنگ بود که به کمک ما آمد

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی نیز در این مراسم با بیان اینکه درحال حاضر زمانه تغییر کرده و ما باید خود را برای دوره های جدید آماده کنیم، گفت: نگاه سنتی در حوزه مدیریت فرهنگی و هنری منسوخ شده و باید به گونه دیگری رفتار کنیم.
حسین مسگرانی، با اشاره به برگزاری جشنواره فیلم فجر مشهد در گذشته، افزود: مردمی ترین شکل برگزاری جشنواره، توسط مردم و هنرمندان مشهد برگزار می‌شد و مدل برگزاری جشنواره فجر تهران باتوجه به مدل برگزاری مشهد، تغییر پیدا کرد.
وی با اشاره به شور و اشتیاق مردم مشهد به هنر و سینما ادامه داد: نگاه تمدنی به خراسان و مفاخرش همچون فردوسی، نشان‌ می‌دهد که خراسان، ایران فرهنگی است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه ما یک وظیفه داریم و آن خدمتگزاری به جامعه فرهنگی است، افزود: این اتفاق فقط با حضور و حمایت همین جامعه فرهنگی میسر می شود، در این مسیر از گزارش آقای حسین‌زاده نیز استفاده می کنیم و از ایشان می خواهم که ما را کمک و راهنمایی کنند.
مسگرانی ادامه داد: در هر شرایطی باید جامعه فرهنگی و هنری فعال باشد به این دلیل که تئاتر، هنر و فرهنگ خراسان حرف اول را می زند، با کمک جامعه فرهنگی می توان جریان های بهتر و ارزشمندتری را در سیاستگذاری فرهنگی و رشد و توسعه فرهنگی مبتنی بر منویات مقام معظم رهبری و رئیس جمهور محترم پیش‌برد.
وی افزود: هرگاه در حوزه های سیاسی و روابط بین المللی گیر می کردیم، حوزه فرهنگ بود که به کمک ما می آمد و مسائل ما را حل می کرد و فرهنگ و ارشاد خراسان می تواند در این حوزه پیشرو باشد.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان‌ها به عنوان مدیر ارشد فرهنگی است
معاون حقوقی، امور مجلس و استان‌ها وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این مراسم گفت: استان خراسان رضوی همیشه و در همه اعصار از اهمیت خاصی به‌ویژه در حوزه فرهنگ و هنر خراسان برخوردار بوده است و به دلیل مضجع شریف حضرت علی بن موسی الرضا علیه السلام نیز همیشه مورد عنایت خاص قرار گرفته است.
مهدی محمدی، افزود: در استان خراسان رضوی بزرگان، مشاهیر و مفاخر فرهنگ، هنر و ادب وجود دارد. این استان، ایران کوچکی است که از هر قومیت و نژادی در این مکان زندگی می‌کند و اگر که زندگی هم نکند به عنوان زائر و یا گردشگر در اینجا حضور پیدا می‌کند، به همین دلیل من فکر می‌کنم مدیریت فرهنگی و هنری در این استان بسیار سخت است.
وی ادامه داد: بعضا در محافل مطرح می شود که با وجود آستان قدس رضوی معمولا فعالیت های فرهنگی و هنری در این استان، تحت شعاع فعالیت‌های فرهنگی آستان قدس قرار می‌گیرد ولی با توجه به مطالعاتی که تاکنون داشتم و همچنین با توجه به اینکه در سالهای اخیر از نزدیک از فعالیتهای  هیئت مدیره بنیاد امام رضا اطلاع دارم، ما می‌بینیم درست است که آستان قدس به لحاظ فرهنگی کارهای بسیار مفصل و موسعی انجام میدهد ولیکن این فعالیتها در حوزه مسائل فرهنگی در زمینه دین و مذهب و آیین است.
معاون حقوقی، امور مجلس و استانها وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بابیان اینکه خراسان رضوی ضائقه‌های مختلف فرهنگی، رسانه‌ای و هنری دارد، افزود: یکی از وظایف فرهنگ و ارشاد اسلامی اقناع این ضائقه هاست و همین مسئله باعث می‌شود که مقداری کار اداره کل ارشاد اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی سخت بشود.
محمدی با بیان اینکه خراسان رضوی دومین شهر جهان اسلام است، خاطرنشان کرد: باتوجه به جمعیت قابل ملاحظه زائر و مجاور در این استان، باید بتوانیم برای این حضور قابل توجه، کار فرهنگی بکنیم. باید توجه داشت که علیرغم اینکه این ظرفیت به لحاظ صنعت گردشگری رونق خوبی به شهر و استان می‌دهد اما به دلیل اینکه بعضاً این فرصت ها پیوست فرهنگی ندارد ممکن است به تهدید تبدیل می‌شود.
وی با اشاره به تبدیل تهدیدها به فرصت از طریق کارهای هنری گفت: شورای فرهنگ عمومی باید به ریاست امام جمعه محترم و نایب رییسی استاندار و دبیری مدیر کل محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی در اصلاح مسائل فرهنگی و هنجارهایی که با حضور حجم بالای گردشگر و زائر در این استان به‌وجود می آید، ورود پیدا کند.
معاون حقوقی، امور مجلس و استانها وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: یک پیوست ده‌بندی در ابلاغی که وزارتخانه به مدیران کل می‌دهد وجود دارد، که بند اولش راجع به مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان‌ها به عنوان مدیر ارشد فرهنگی است. در هر استانی، همکاران و دستگاه‌های هم‌خانواده ارشاد وجود دارند که شامل سازمان اوقاف و امور خیریه، اداره کل نهاد کتابخانه‌ها، حج و زیارت، دفتر خبرگزاری ها هستند.
محمدی افزود: ما امیدواریم همانطور که در وزارتخانه شورای معاونین داریم و در خدمت روسای سازمان‌ها هستیم، این جلسات در استان‌ها نیز شکل بگیرد و در خانواده ارشاد با هم‌افزایی، همکاری و همیاری درون سازمانی بتوانیم بار سنگین فرهنگ و هنر استان را مدیریت کنیم.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha