به گزارش قدس آنلاین، صاحب نظران حوزه نفت و گاز اعتقاد دارند ساخت موزه نفت نخستین گام برای معرفی ظرفیت های صنعت نفت از گذشته تاکنون است .
شهرستان نفت خیز گچساران با وجود ظرفیت های مناسب در حوزه نفت و گاز ، موزه ای برای تحقیق، گردآوری ، حفاظت و نمایش گذاشتن میراث به جای مانده در بخش نفت و گاز ندارد و کارشناسان و مردم منطقه انتظار دارند با ساخت موزه نفت گامی برای توسعه گردشگری در این بخش برداشته شود.
به تصویر کشاندن نحوه اکتشاف و استخراج فرآورده های نفتی از گذشته تا کنون که با تحمل زحمت، رنج ها و جانفشانی های زیادی بوده می تواند نگرش مثبتی را در جامعه نسبت به صنعت نفت و تلاشگران این حوزه نیز ایجاد کند.
طرح مطالعاتی ،موزه نفت شهر دوگنبدان در اردیبهشت ۹۸ با بیش از سه میلیارد ریال اعتبار در جاده سلامت گچساران جانمایی شد. تاکنون مراحل مقدماتی ساخت موزه نفت این شهرستان از جمله تخصیص زمین، طرح مطالعاتی و مجوز ماده ۲۳ یا پیوست زیست محیطی آن انجام گرفته است . کلنگ زنی این طرح پس از هفت سال به دلیل نبود اعتبارات هنور انجام نشده است.
آخرین وضعیت احداث موزه گچساران به کجا رسید؟
معاون عمرانی فرماندار گچساران گفت: مراحل مقدماتی ساخت موزه نفت این شهرستان از جمله تخصیص زمین، طرح مطالعاتی و مجوز ماده ۲۳ یا پیوست زیست محیطی انجام گرفته است و کلنگ زنی این طرح نیازمند تامین اعتبار است.
فرجاله استلاحی اظهار کرد: ساخت موزه نفت میراث فرهنگی گچساران نیازمند تامین یکهزار میلیارد ریال اعتبار است.
وی با اشاره به اینکه این طرح دارای ردیف اعتبار ملی است تاکید کرد: در سال ۱۴۰۱ بیش از ۱۰۰ میلیارد ریال از محل اعتبارات مسئولیت های اجتماعی نفت برای ساخت این موزه به شرکت نفت پیشنهاد شد ولی برای تامین این اعتبار اقدامی انجام نشد.
مدیر کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کهگیلویه و بویراحمد گفت: این طرح قرار است در زمینی به مساحت ۱۰هزار مترمربع در شهر دوگنبدان اجرا می شود.
سید مجتبی امیرحسینی اظهار کرد: در صورت تامین اعتبار موزه نفت گچساران با زیربنای شش هزار متر مربع در دو طبقه ساخته می شود.
وی تاکید کرد: موزه نفت این شهرستان با توجه به سنگینی ابزارهای قابل نمایش در ۲ بخش فضای بسته و باز ساخته خواهد شد.
امیرحسینی تاکید کرد: موزه نفت میتواند در توسعه گردشگری شهرستان گچساران و جذب پژوهشگران این حوزه نقش بسزایی ایفا کند.
به گفته معاون عمرانی فرمانداری گچساران شهرستان گچساران حدود ۲۰ درصد نفت کشور را تامین میکند و این موزه با هدف به نمایش گذاشتن قدیمیترین وسایل اکتشافی نفت ساخته میشود.
ثبت آثار حوزه نفت در فهرست آثار ملی
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه شهرستان گچساران ظرفیت های زیادی در حوزه گردشگری صنعت نفت دارد گفت: شناسایی و معرفی این ظرفیت ها در جذب گردشگران کمک می کند.
علی اصغر آتش فراز تاکید کرد: پرونده ثبت ملی ۱۴ اثر فرهنگی حوزه صنعت نفت این شهرستان تشکیل شده و قرار است این آثار در فهرست آثار ملی ثبت شود.
وی اظهار کرد: ساختمان سه قلاتون، بازار سرپوشیده، بازار کارگری، مسجد جامع، پارک کاجستان و باغ گلف از جمله آثار میراث فرهنگی ثبت شده درحوزه صنعت نفت گچساران است.
پیگیری برای رفع مشکلات موزه نفت در دست اجراست
مدیر کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کهگیلویه و بویراحمد گفت: پیگیری و رایزنیهای لازم برای رفع مشکل ساخت موزه نفت گچساران هم اکنون در دستور کار این اداره کل است و تلاش می شود در سریعترین زمان ممکن این مشکل برطرف شود.
وی بیان کرد: موزههای صنعت نفت بیانگر تلاش و توانمندی دانشمندان ایرانی و رسانهای برای بازگو کردن این دستاوردها به جامعه است.
امیر حسینی بیان کرد: به تصویر کشاندن نحوه اکتشاف و استخراج فرآورده های نفتی از گذشته تا کنون که متحمل زحمات، رنج ها و جانفشانی هایی بوده، می تواند نگرش مثبتی را در جامعه نسبت به صنعت نفت و تلاشگران این حوزه فراهم نماید.
منطقه نفتخیز گچساران نخستین بار در فاصله سالهای ۱۳۰۲ و ۱۳۰۳ هجری شمسی، توسط کنسرسیوم دارسی برای اکتشاف مورد مطالعه قرار گرفت.
در سال ۱۳۱۰ عملیات حفاری برای نفت در گچساران آغاز شد و سرانجام استخراج نفت از میدان گچساران در سال ۱۳۱۸ هجری شمسی از چاه شماره ۳ گچساران آغاز شد.
شرکت بهره برداری نفت وگاز گچساران مدیریت ۱۷ میدان نفتی ، ۷۹۲ حلقه چاه، ۱۱ واحد بهره برداری، ۷ واحد نمکزدایی، ۱۲ ایستگاه شیرخانه و لخته گیر مایع بین راهی، ۸ آزمایشگاه شیمیائی، ۶ واحد آبرسانی، ۷۹ مجموعه تفکیک گر سرچاهی و ۲۷ مجموعه تفکیک و تقویت فشار سرچاهی (جمعاٌ ۱۰۶ مجموعه)، ۳ ایستگاه برق و حدود ۷۰۰۰ کیلومتر خط لوله ۴ تا ۵۲ اینچ را بر عهده دارد.
نظر شما