به گزارش قدس آنلاین از اصفهان،غلامرضا انصاری در نشست خبری خود با موضوع پیشگیری از وقوع جرائم انتخاباتی، تشریح و تبیین نقش مطبوعات و اصحاب رسانه، با بیان اینکه یکی از مشکلات تشکیلات قضایی در مورد جرائم به روند دادرسی مربوط میشود، اظهار کرد: یکی از معایب مجازات افراد متخلف و مجرم انتخاباتی این است که روند دادرسی به سرعت انجام نمیشود و معمولاً بعد از انتخابات تخلف و جرم انجام میشود در حالیکه باید این دادرسیها به سرعت انجام شود تا درس عبرتی برای سایرین باشد.
وی با بیان اینکه این تاخیرات اثرگذاری قانون را کاهش میدهد، افزود: اثر اجرای این احکام وقتی است که به موقع انجام شود و این یکی از مشکلات قضایی در بحث برخورد تخلفات انتخاباتی است.
مدیر کل دادگستری استان اصفهان تصریح کرد: رئیس قوه قضائیه در دوره قبل از انتخابات مجلس شورای اسلامی دستورالعملی را در مورد وظایف و تشکیلات جمهوری اسلامی و قوه قضائیه صادر کرد که ستاد پیشگیری از جرم بر اساس آن تشکیل شد.
وی ادامه داد: در این دوره هم، این ستاد بر اساس دستورالعمل ستاد مرکزی قوه قضائیه تشکیل و ستاد استانی هم توسط مجریان حکم، ناظران حکم و مسئولان نظارت قوه قضائیه تشکیل شد.
انصاری با بیان اینکه ریاست این ستاد با دادستان کل کشور و در استانها به ریاست رئیس کل دادگستری استان است، گفت: دادستان مرکز استان، دادستان ویژه روحانیت، رئیس و دادستان سازمان قضایی نیروهای مسلح، مدیر کل دفتر بازرسی استان، معاون استاندار، فرمانده نیروی انتظامی استان، مدیرکل اطلاعات، فرمانده سپاه، مدیرکل صدا و سیما، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی و دبیر هیئت نظارت شورای نگهبان عضو این ستاد هستند.
وی با اشاره به برگزاری چندین جلسه ستاد استانی در اصفهان، افزود: در این جلسات تصمیماتی اتخاذ شده و نیز اخبار ویژه جرائم و تخلفات انتخاباتی توسط اعضاء گزارش میشود.
مدیر کل دادگستری استان اصفهان اضافه کرد: در حوزه قضایی نیز مسائل قومی در برخی از شهرستانها وجود دارد که حوزههای حساس و نیز نیمه حساس شناسایی و نظر اعضاء و نیروهای امنیتی و انتظامی در حوزههای حساس اخذ و راهکارهایی اتخاذ شده است.
وی اظهار کرد: در این جلسات نیز اهم اخبار و گزارشات مربوط به فعالیتهای زود هنگام انتخاباتی، سفرهای انتخاباتی، همایشهای استانی با اهداف انتخابات و مصاحبههای انتخاباتی، فعالیتهای رسانهای و ستاد انتخاباتی غیر مجاز، جلسات انتخاباتی با عنوان سمینار علمی، ایثارگری و بهرهگیری غیر قانونی و غیر مجاز از امکانات دولتی توسط برخی از داوطلبان احتمالی انتخابات ریاست جمهوری و شورای اسلامی شهر مطرح شده است.
انصاری تصریح کرد: جرائم و تخلفاتی از قبیل سیاه نمایی، تخریب چهره نظام، بهرهگیری ابزاری از اقوام و دادن وعده و وعید غیر قابل تحقق، استفاده مستقیم و آشکارا از بیتالمال دولتی و نیمهدولتی و توهین و افترا به کاندیدای رقیب در اولویت پیگیری جرائم انتخاباتی است.
وی همچنین تاکید کرد: استقبال و همراهی برخی کاندیداهای احتمالی قبل از آغاز رسمی تبلیغات انتخابات توسط مدیران استانی و نیز شائبه جانبداری مدیران و عزم در ایجاد و صرف امکانات دولتی برای انتخابات در استان از دیگر تخلفات انتخاباتی ابلاغ شده است.
مدیر کل دادگستری استان اصفهان تاکید کرد: هرگونه تبلیغات انتخاباتی قبل از زمان قانونی تحت هر عنوانی توسط شهرداری و نیز نیروی انتظامی استان اصفهان پیگیری میشود.
وی با اشاره به یکی از مصوبات ستاد استانی افزود: شهرداری و نیروی انتظامی موظف است از صدور مجوز نصب هر گونه پلاکارد و بیلبورد در معابر عمومی خودداری و نسبت به جمعآوری آن اقدام کند.
انصاری ادامه داد: همچنین شعب ویژهای که رسیدگی به جرائم و تخلفات دادرسی را کوتاه کند در دادسرای عمومی و انقلاب استان و دادسرای ویژه روحانیت تشکیل و برای تخلفات دادسرای نظامی نیز شعبه ویژهای اختصاص پیدا کرده است.
۱ اردیبهشت ۱۳۹۲ - ۱۳:۲۵
کد خبر: 116479
قدس آنلاین:مدیر کل دادگستری استان اصفهان با اعلام تشکیل شعبه دادرسی ویژه جرائم و تخلفات انتخاباتی در اصفهان گفت: کاندیداهای ریاست جمهوری و نیز شوراهای اسلامی شهر تا زمان ثبت نام مجوز نصب هیچ گونه پلاکارد و بیلبورد در معابر عمومی را ندارند.
نظر شما