تحولات منطقه

یک روزنامه آمریکایی تصمیم کاخ سفید برای تجهیز تسلیحاتی شورشیان سوری را ایده‌ای بد توصیف کرد و با تاکید بر اینکه چنین تصمیمی منجر به گسترش جنگ می‌شود، نوشت که آمریکا درصدد حمایت از شورشیانی است که آینده آنها مبهم است.<BR>

تجهیز مخالفان سوری به گسترش جنگ منجر می‌شود/ شورشیان آینده مبهمی دارند
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

به گزارش خبرگزاری فارس، روزنامه آمریکایی «واشنگتن پست» در مقاله‌ای به قلم «یوجین رابینسون»، به موضوع تجهیز تسلیحاتی شورشیان سوری توسط دولت واشنگتن پرداخت و چنین تصمیمی را ایده بدی توصیف کرد و نوشت که به نظر می رسد دولت «باراک اوباما» در مسیر آینده رو به عقب در حرکت است و درصدد به کار گیری طرحی قدیمی برای حمایت از کسانی (شورشیانی) است که ظاهرا میانه رو هستند اما چشم انداز آنها مبهم است.

رابینسون با اشاره به تراژدی مرگ بیش از 90 هزار نفر از مردم سوریه در جنگ خونین این کشور و آوارگی بیش از 1.5 میلیون نفر دیگر، نوشته است که: اما من هیچ ادعایی مبنی بر اینکه تصمیم رئیس جمهور اوباما برای تجهیز شورشیان می تواند قتل عام ها را متوقف و یا حتی کند کند، نشنیده ام. بر عکس، ارسال تسلیحات بیشتر به این جنگ، حداقل در کوتاه مدت احتمالا منجر به مرگ و نابودی بیشتر می شود.

رابینسون در ادامه مقاله خود با تاکید بر اینکه تصمیم تسلیح شورشیان سوری نوید مداخله بشردوستانه نیست، مدعی شده است که اگر هدف مجازت «بشار اسد» رئیس جمهوری سوریه به دلیل ادعای استفاده از تسلیحات شیمیایی است، قطعا اقداماتی از جمله حمله موشکی به فرودگاه های کوچک نظامی سوریه وجود دارد.

در ادامه این مقاله با طرح این سوال که چرا باید در شرایط فعلی تصمیم اعلام خبر تشدید حمایت های مستقیم از ژنرال «سلیم ادریس» رئیس ستاد ارتش آزاد و نیروهای شورشی او اعلام شود، آمده است که: قطعا چنین تصمیمی با توجه به اینکه ارتش سوریه در طول هفته های اخیر شورشیان را در هم کوبیده است و در شرایط فعلی نیز تهدید به باز پس گیری حلب به عنوان مرکز تجاری سوریه کرده، تصادفی نیست.

رابینسون با اشاره به وجود یک جنگ نیابتی پیچیده در سوریه و اعلام اینکه آمریکا از ادریس حمایت می کند، قطر و عربستان سعودی که از متحدان آمریکا هستند، پول و تسلیحات برای گروه های شورشی در حال جنگ در سوریه می فرستند و روسیه و ایران و حزب الله از اسد حمایت می کنند، نوشت: همانطور که گفتم، چنین چیزی نتیجه خوبی نخواهد داشت.

در این مقاله آمده است: عدم تمایل رئیس جمهور اوباما برای کشیده شدن به این باتلاق ستودنی بوده است اما در شرایط فعلی رویکرد ضد و نقیض و احتیاط اوباما به نقطه ضعف های وی تبدیل شده است. یکی از مهم ترین متحدان ایران در جهان عرب سوریه است. تنها پایگاه نظامی روسیه خارج از اتحاد جماهیر شوروی در سوریه است. آیا اوباما به اندازه ای که رهبران این کشورها مراقب این هستند که چه کسی در جنگ سوریه پیروز است، توجه داشته است؟

رابینسون در ادامه به تغییر شرایط جنگ سوریه و موضع قوی تر اسد اشاره کرد و نوشت که روسیه در شرایط فعلی تمایل بیشتری برای احضار همه به کنفرانس بین المللی صلح ژنو دارد و این در حالیست که دولت اوباما دیگر عجله ای در این زمینه ندارد.

بر اساس نوشته رابینسون، شاید تقویت شورشیان سوری بتواند حداقل منجر به خرید زمان برای مذاکره به منظور ایجاد یک راه حل سیاسی شود و این همان چیزی است که رئیس جمهور اوباما اعلام کرده است که ترجیح می دهد.

در این مقاله به فشار برای تحمیل منطقه پرواز ممنوع بر فراز سوریه به منظور ویران کردن قدرت هوایی نظام دمشق، فشارها برای مهار جنگ خارج از مرزهای سوریه و جلوگیری از بی ثباتی در ترکیه و اردن و فشار بر دولت واشنگتن برای پیروزی در جنگی نیابتی که اوباما هیچ گاه نمی خواهد وارد آن شود، اشاره و نوشته شده است که به این ترتیب است که باتلاق شروع می شود.

در پایان این مقاله آمده است: ما گاهی اوقات پیروز جنگ های نیابتی بودیم؛ برای مثال در افغانستان، جایی که سیا به فرماندهان ارتش کمک کرد تا ارتش قدرتمند شوروی را شکست دهند. با این حال، در این روند ما یک خلاء قدرت پر از هرج و مرج را ایجاد کردیم که به القاعده اجازه داد تا دست به کار شود و نهایتا حملات 11 سپتامبر را عملی کند.

رابینسون نوشت: امیدوارم که اشتباه کنم اما می ترسم که حق با من باشد. چنین چیزی نتیجه خوبی نخواهد داشت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha