تحولات لبنان و فلسطین

رهبر معظم انقلاب فرمود: یک نفر مورد علاقه شماست، رأی می‌آورد و یک نفر مورد علاقه دیگری است، رأی نمی‌آورد. این طبیعی است. این نباید موجب نقار و موجب اختلاف و شکاف و جدایی شود. «تِلْکَ الْأَیَّامُ نُدَاوِلُهَا بَیْنَ النَّاسِ»؛ این امتحان است.

رهبر معظم انقلاب در مراسم تنفیذ رئیس جمهور به کدام آیه اشاره کردند؟

رهبر معظم انقلاب در بخشی از بیانات‌شان در مراسم تنفیذ حکم ریاست جمهوری که صبح امروز با حضور مقامات لشکری و کشوری و نیز مهمانان و سفرای خارجی در حسینیه امام خمینی (ره) برگزار شد،‌ ضمن تأکید بر پرهیز از مجالات و مباحثاتی که ممکن است پس از ماجرای انتخابات رخ دهد، فرمود:

«خاصیت انتخابات این است. یکی رأی می‌آورد و یکی رأی نمی‌آورد. انتخابات یعنی همین. یک نفر مورد علاقه شماست، رأی می‌آورد و یک نفر مورد علاقه دیگری است، رأی نمی‌آورد. این طبیعی است. این نباید موجب نقار شود. نباید موجب اختلاف و شکاف و جدایی شود.  «تِلْکَ الْأَیَّامُ نُدَاوِلُهَا بَیْنَ النَّاسِ»؛ این امتحان است. در تمام این انتخابات‌هایی که اتفاق افتاده، ملت ایران پیروز شده. ما شسکت‌خورده نداریم ... بنابراین آن حالت نقار یا دلخوری که دلتنگی که ممکن است در اثنای مجادلات و مباحثات انتخاباتی اتفاق افتاده، نباید تداوم یابد. نه آن کسی که نامزد او رأی آورده است، باید احساس اعتلا (برتری) کند و نه آن کسی که نامزدش رأی نیاورده، احساس شکست کند.»

رهبر معظم انقلاب در این بیانات، عرصه‌ای مثل انتخابات دولت را در حکم آزمونی الهی بر شمردند و این حقیقت را متصل به آیات 140 و 141 سوره آل‌عمران کردند. در این آیه می‌خوانیم «وَ لَا تَهِنُوا وَ لَا تَحْزَنُوا وَ أَنْتُمُ الْأَعْلَوْنَ إِنْ کُنْتُمْ مُؤْمِنِینَ»؛ «إِنْ یَمْسَسْکُمْ قَرْحٌ فَقَدْ مَسَّ الْقَوْمَ قَرْحٌ مِثْلُهُ ۚ وَ تِلْکَ الْأَیَّامُ نُدَاوِلُهَا بَیْنَ النَّاسِ وَ لِیَعْلَمَ اللَّهُ الَّذِینَ آمَنُوا وَ یَتَّخِذَ مِنْکُمْ شُهَدَاءَ ۗ وَ اللَّهُ لَا یُحِبُّ الظَّالِمِینَ»؛ «وَ لِیُمَحِّصَ اللَّهُ الَّذِینَ آمَنُوا وَ یَمْحَقَ الْکَافِرِینَ».

«و سستی نکنید و [از پیش آمدها و حوادث و سختی‌هایی که به شما می‌رسد] اندوهگین نشوید که شما اگر مؤمن باشید، برترید.»؛ « اگر به شما آسیب و جراحتی رسید، آن گروه را نیز آسیب و جراحتی مانند آن رسید. و ما این روزها [یِ پیروزی و ناکامی] را [به عنوان امتحان] در میان مردم می‌گردانیم [تا عبرت گیرند] و خدا کسانی را که [از روی حقیقت و خلوص] ایمان آورده اند، مشخص کند و از میان شما گواهانی [نسبت به پیروزی ها که نتیجه طاعت و تقواست، و شکست‌ها که محصول نافرمانی و بی تقوایی است] بگیرد؛ و خدا ستمکاران را [که با سستی و بی تقوایی بر خود ستم می کنند] دوست ندارد.»؛ «و [نیز این پیروزی ها و ناکامی‌ها] برای آن است که کسانی را که [از روی حقیقت] ایمان آورده‌اند [از عیوب و آلودگی ها] تصفیه و پاک کند و کافران را نابود کند.»

رهبر معظم انقلاب در بیانات خویش اشاره به این فراز از آیه کردند: «وَ تِلْکَ الْأَیَّامُ نُدَاوِلُهَا بَیْنَ النَّاسِ»؛ یعنی این ایامی است که بین مردم می‌گردانیم. «نُدَاوِلُ» از ریشه «دَوَلَ» است که به معنی گردش و تعویض است. در این آیه، به این معناست که روزهای پیروزی و شکست در میان مردم می‌گردد و این از سنت‌های الهی است که روزگار تغییر می‌کند و همیشه به یک حالت نمی‌ماند. کلمه «دولت» هم از همین ریشه گرفته شده است، چرا که در هر زمانی عده‌ای روی کار می‌آیند و به حکمرانی می‌پردازند.

اما اینکه رهبر معظم انقلاب این رفتار را فعل خداوندی دانستند که سبب آزمون انسان است، همان اشاره خداوند در ادامه آیه است که فرمود «وَ لِیَعْلَمَ اللَّهُ الَّذِینَ آمَنُوا وَ یَتَّخِذَ مِنْکُمْ شُهَدَاءَ؛ [و خدا کسانی را که [از روی حقیقت و خلوص] ایمان آورده اند، مشخص کند (رقم بزند) و از میان شما گواهانی [نسبت به پیروزی ها که نتیجه طاعت و تقواست، و شکست‌ها که محصول نافرمانی و بی تقوایی است] بگیرد.»

در هر صورت چه در صحنه شکست و چه صحنه پیروزی، برتری همواره با مؤمنان است، همچنان که خداوند در آیه قبل یعنی در مقدمه بحث فرمود: «وَ لَا تَهِنُوا وَ لَا تَحْزَنُوا وَ أَنْتُمُ الْأَعْلَوْنَ إِنْ کُنْتُمْ مُؤْمِنِینَ»؛ یعنی سست و محزون نشوید، در حالی که برتری با شماست اگر مؤمن باشید. در عرصه انتخابات آن کسانی که شکست خوردند و مفتضح شدند، همان امپراطوری رسانه‌ایِ دشمن بود که انتظار مشارکت پایین در انتخابات را می‌کشیدند.

منبع: خبرگزاری تسنیم

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.