تحولات منطقه

۸ اسفند ۱۳۹۲ - ۰۱:۰۲
کد خبر: ۱۹۳۶۳۴

یکی از راه های مشورت با خداوند، بی شک استخاره می باشد، به نحوی که این امر از سوی ائمه اطهار (ع) نیز در مواقعی که انسان در انتخاب خود دچار سردرگمی می گردد بسیار سفارش شده است، اما باید دانست این عمل دارای شیوه و زمانی مخصوص می باشد.

نحوه و ساعات سعد برای استخاره با قرآن
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

در روایتی آمده است که چون خواستی استخاره نمایی نماز جعفر طیار را بخوان، بعد دعای پس از نماز را بخوان و قرآن را به دست گیر، و فرج آل محمد (ص) را مقصود خود قرار ده و بگو:
«خداوندا، اگر در قضاء و قدر توانستی که در کار ولی و حجت خود در این سال و این ماه فرج کنی آیه ای را بیاور که بتوانم از آن بر این مطلب استدلال کنم».
بعد قرآن را بگشا و هفت ورق بزن و سپس ده سطر از پشت ورق هفتم بشمار و ببین در سطر یازدهم چه نوشته، بعد همین کار را برای کار خود انجام ده که مقصود تو را بیان خواهد کرد.
راوی گوید به حضرت صادق (ع) گفتم: من گاهی (در هر زمانی) برای انجام کار خود استخاره می کنم، جایز است یا نه(و چه زمانی بهتر است)؟
حضرت فرمودند: انسان وقتی به نماز می ایستد شیطان از او بسیار دور است، در آن موقع ببین چه تصمیم و نظری در تو پیدا می شود به همان عمل کن و قرآن را بگشا و اول آیه آن را بخوان و به همان عمل کن.

ساعات استخاره
بر اساس روایات ساعات زیر بهترین زمان ها برای استخاره می باشد:
روز شنبه تا ظهر و از ظهر تا عصر؛
روز یکشنبه از صبح تا به ظهر و از عصر تا مغرب؛
روز دوشنبه تا طلوع آفتاب و از ظهر تا عشاء؛
روز سه شنبه از ظهر تا عصر و از عصر تا عشاء؛
روز چهارشنبه تا ظهر و از عصر تا عشاء؛
روز پنجشنبه تا طلوع آفتاب و از ظهر تا عشاء؛
روز جمعه تا طلوع آفتاب و از ظهر تا عصر نیک است.

منابع:
۱- قمی. کلیات مفاتیح الجنان: ۴۰۷.
۲- طبرسی. مکارم الاخلاق: ۳۲۴.
۳- عزیزی. نمازهای مستحبی: ۱۶۹، ۱۷۶.

نویسنده: مصطفی لعل شاطری

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.