تحولات لبنان و فلسطین

قدس آنلاین- مریم سادات کاظمی:‌ " سیر" به رغم اندازه کوچکش یک ماده غذایی بی نظیر محسوب می شود. سرشار از آنتی اکسیدان است که تاثیر قابل توجهی در پیشگیری از برخی سرطان ها دارد و خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را کاهش می دهد.

مصرف یک حبه از این ماده سلامتی شما را تضمین می کند
 خواص ضد سرطانی

به گزارش سرویس بهداشت و سلامت قدس آنلاین؛ گرچه از سیر به عنوان چاشنی در اکثر غذاها استفاده می شود اما بشر از قرن ها پیش خواص آن را بر سلامتی کشف کرد. تحقیقات بسیاری تایید کرده اند که سیر در پیشگیری از بعضی سرطان ها مفید است چنانکه مصرف حدود 18 گرم ( شش حبه) سیر در هفته، تا حدود 50% خطر ابتلا به سرطان معده را کاهش می دهد.
مفید برای سلامت قلب
سیر همچنین تاثیرات مثبتی بر سلامت قلب نیز دارد. از بین خوراکی های محافظ قلب می توان به گردو، سویا، حبوبات، چای و سیر اشاره کرد. در واقع سیر می تواند کلسترول خون را تنظیم کرده،‌ با کلسترول بد خون مقابله کند و مقدار تری گلیسرید و دیگر چربی های تشدید کننده بیماری های قلبی در خون را پایین آورد. این تاثیر با مصرف روزانه 2 تا 5 گرم سیر خام معادل 1 حبه حاصل می شود.
عوارض جانبی نه چندان زیاد
مصرف سیر ضرری برای سلامتی ندارد،‌ البته مشروط بر اینکه بیش از 4 گرم معادل 1 حبه در روز مصرف نشود.
- مصرف خیلی زیاد سیر در کنار مصرف بعضی داروهای ضدانعقادی می تواند خطر خونریزی را تشدید کند. از همین رو توصیه می شود از مصرف سیر پیش از عمل جراحی پرهیز شود تا خطر خونریزی طولانی مدت کاهش یابد.
- مصرف زیاد سیر همچنین می تواند مقدار قند خون را تغییر دهد. بیماران دیابتی و کسانی که داروهای کاهنده قند خون مصرف می کنند باید به این نکته توجه داشته باشند.
- سیر طعم شیر مادر را تغییر می دهد. اگر کودک شیر خوار دارید، تا زمانی که به او شیر می دهید از این ماده غذایی صرفنظر نمایید.
- اگر روغن سیر را دوست دارید، مراقب باشید! سیر حاوی نوعی باکتری است که عامل بوتولیسم محسوب می شود که می تواند در این فضای بدون اکسیژن تکثیر یابد و زمینه ساز مسمومیت های شدید غذایی شود. اگر خودتان این روغن را تهیه می کنید، آن را طی هفته مصرف کرده و همیشه در یخچال نگهداری نمایید. در صورت خرید روغن از بازار، توجه کنید که حاوی مواد نگهدارنده مانند سرکه و نمک باشد.
بهره مندی بیشتر از خواص سیر
خواص سیر خام بیشتر از سیر پخته است. برای بهره مندی از تمام خواص سیر، تنها در 20 دقیقه یا کمتر از زمان پایان پخت، سیر را به غذا بیافزایید. دراین صورت ترکیبات فعال آن حفظ می شوند.
اگر بوی نامطبوع سیر مانع از مصرف‌ آن می شود، باید بدانید که مسواک زدن هیچ فایده ای ندارد! این بو از گاز آزاد شده در زمان جویدن و سپس در لوله گوارشی طی مدت هضم ایجاد می شود که حداقل پس از 3 ساعت از بین می رود. اما اگر می خواهید از این بو رها شوید، ‌می توانید کمی جعفری، نعنا یا دانه های قهوه را بجوید. این خوراکی ها بسیار مفیدتر از مسواک زدن هستند.
اگر عطر و طعم سیر را در غذاها دوست ندارید، از روغن آن استفاده کنید. مصرف خوراکی این روغن برای پیشگیری و بهبود همه بیماری های عفونی و به خصوص رهایی از انگل های گوارشی توصیه می شود. مطمئنا این روغن نیز بوی سیر را دارد اما فقط کافی است آن را چند دقیقه تحمل کنید!
مصرف خارجی این روغن که با روغن یا کرمی خنثی رقیق شده است، می تواند به برطرف شدن پینه و زگیل کمک کند. البته توجه داشته باشید، روغن سیر نیز مانند بسیاری از روغن های مخصوص برای خانم های باردار و شیرده، کودکان و افرادی که پوست، معده یا روده های حساس دارند توصیه نمی شود.
منبع:www.Esante.fr
 

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.