تحولات منطقه

«مدارس غیردولتی» یا «مدارس حمایتی»؛ تفاوتی نمی‌کند نامش را چه بگذاریم، مهم فاجعه‌ای است که در حال رخ دادن است؛ ...

انحراف بزرگ در آموزش و پرورش / «مدارس حمایتی»؛  طرحی که به کژراهه می رود
زمان مطالعه: ۷ دقیقه

 واگذاری مدارس دولتی به مؤسسانی که به گفته فرهنگیان، از مدیران و دست‌اندرکاران آموزش و پرورش‌اند و از کنار این مدارس، بهره‌های بزرگی می‌برند. گرفتن سرانه‌های 600 هزارتومانی از دولت و پرداخت حقوق‌های 400هزارتومانی به معلمانی که از سر راه آمده‌اند و از سر ناچاری، بدون دیدن آموزش‌های لازم یکشبه معلم شده‌اند و سرانجام عایدات فراوانی که به «مؤسسان» می‌رسد، قصه پرغصه‌ای است. تمام این‌ها به بهانه کاستن از هزینه‌ها در آموزش و پرورش و در راستای «اقتصاد مقاومتی» انجام می‌شود و آموزش و پرورش تلاش می‌کند به جای سرانه دو میلیون تومانی (به تصریح وزیر) با 600هزار تومان مسأله «آموزش و پرورش» آینده‌سازان این مرز و بوم را فیصله دهد و گزارش کار بدهد که صرفه‌جویی کردیم! صرفه‌جویی به قیمت محروم شدن دانش‌آموزان مناطق محروم و حاشیه‌ای از حقوق قانونی خود و بهره‌بردن جمعی از عزیزان که افتخار «مؤسس» بودن پیدا می‌کنند! آیا این است آموزش و پرورش مورد نظر رهبر معظم انقلاب؟ آیا برای تحقق «اقتصاد مقاومتی» جایی بهتر از آموزش و پرورش برای صرفه‌جویی در هزینه‌ها یافت نمی‌شد؟

   شیوه اجرای طرح مدارس حمایتی غیرقانونی است

عضو کمیسیون آموزش مجلس به گزارشگر ما می‌گوید: مجلس اجازه داده بود یک درصد خرید خدمات در «مدارس غیر دولتی» اجرا شود، ولی اکنون شاهد این هستیم که این قانون در «مدارس دولتی» در حال اجراست و این خلاف قانون است.

محمد نگهبان سلامی اظهار می‌دارد: در تعلیم و تربیت، رکن اصلی، معلم است که باید درست تربیت شده و طی دوره‌های بلند مدت برای تدریس آماده شود،. ولی متاسفانه شاهدیم که عده‌ای تحصیلکرده که حتی ممکن است مدارک ارشد یا دکتری نیز داشته باشند، بدون داشتن مهارت و گذراندن دوره‌های لازم در مدارس هیأت امنایی به کار گرفته شده‌اند و اگر هم برای آن‌ها دوره‌هایی گذاشته شده در یک زمان محدود و دو هفته‌ای مهارت‌های تدریس و معلمی را گذرانده‌اند و ادعا می‌کنند این افراد دوره دیده‌اند که این کار نادرست و غیر اصولی است.

این نماینده مجلس می‌گوید: آثار منفی اجرای نادرست این طرح و به‌کار گیری افرادی که دوره‌های لازم را طی زمان مناسب نگذرانده‌اند و کیفیت پایین آموزش و پرورش دانش آموزان توسط این افراد در طی زمان خودش را در جامعه نشان خواهد داد. متأسفانه در این طرح فقط به جنبه مادی مسأله توجه شده و هم اکنون این عملکرد غلط مشکلاتی را در کشور ایجاد کرده و زیان‌های آن به نسل آینده وارد خواهد شد.

   آزمایش سلامت در بدو استخدام

دکتر وثوق، روانپزشک در گفت‌وگو با خبرنگار ما با اشاره به ضرورت انجام آزمایش‌های سلامت جسمانی و تست سلامت روان هنگام استخدام و به‌کارگیری افراد برای معلمی، می‌گوید: آموزش و پرورش می‌تواند هنگام استخدام نیرو از روانپزشکان در مورد سلامت روان فرد نظر بخواهد و این کار بسیار خوب و درست است، زیرا افرادی برای تعلیم و تربیت دانش آموزان به کار گرفته می‌شوند که هم سلامت جسم و هم سلامت روان دارند، زیرا شغل معلمی بسیار مهم است، ولی من خبر ندارم که آیا چنین کاری در آموزش و پرورش انجام می‌شود یا نه.  یکی از مدیران مدارس حمایتی نیز می‌گوید: سال گذشته شماری از مدارس دولتی به «مدارس حمایتی» تبدیل شد و قرار بود آمار این مدارس تغییر نکند، ولی امسال شمار این مدارس به دو برابر افزایش یافته است. بیشتر مجوزهای این مدارس برای افرادی صادر می‌شود که پست‌های اداری و مهم در آموزش و پرورش دارند، البته سال پیش ناچار بودند از مجوز افرادی که مدارس غیردولتی دارند استفاده کنند.

   مدارس حمایتی در حاشیه شهر

این مدارس در حاشیه شهرها کار خود را شروع کرده‌اند. در این مناطق سطح آگاهی اولیا پایین است و زیاد متوجه تغییرات نیستند. حتی وقتی تابلو مدرسه عوض می‌شود کسی نمی‌پرسد چرا این اتفاق افتاده است. والدین، می‌بینند یک نفر سر کلاس روی سر فرزندشان است و فکر می‌کنند این معلم رسمی و دوره دیده است.

این مدیر مدرسه در پاسخ به پرسش گزارشگر ما در مورد جنسیت این افراد و میزان حقوق پرداختی به آن‌ها می‌گوید: حدود ۷۵ درصد آن‌ها خانم و بقیه آقا هستند، بنابراین حتی در مدارس پسرانه نیز به کار گرفته می‌شوند که این کار مناسب نیست، زیرا دانش آموزان پسر نیاز به الگوهای مردانه دارند تا نقش آینده خود را بدرستی ایفا کنند.

وی در ادامه می‌گوید: چون خانم‌ها سرپرست خانواده نیستند که خرج خانواده را بدهند، با حقوق۳۰۰ یا ۴۰۰ هزار تومان هم راضی به کار هستند. بیشتر این «شبه‌معلمان» دوره‌های لازم را با مدت کافی نگذرانده و مهارت تدریس ندارند.

   آیا معلمان مدارس حمایتی گزینش شده‌اند؟

وی همچنین در مورد اینکه آیا این افراد گزینش شده‌اند یا خیر، می‌گوید: سال گذشته ابتدا مؤسس، نیروهای خود را جذب و آن‌ها شروع به کار کردند و سپس برای گزینش آن‌ها اقدام شد و تا پایان سال حدود 30 درصد از تأییدیه‌های صادره توسط هسته گزینش از سوی آموزش و پرورش به دست من رسید و بقیه افراد بدون تأییدیه تا پایان سال مشغول کار بودند.

وی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره سرانه دریافتی هر دانش آموز و شمار دانش آموزان در این مدارس می‌گوید: بین ۳۰۰ تا ۳۷۰ هزار تومان سرانه برای هر دانش آموز برای مدارس مختلف واریز شده و جمعیت بیشتر این مدارس بین ۴۰۰ تا 1000 نفر است. امسال من به دلیل پایین بودن سطح کارایی این افراد و عدم تسلط بر روش‌ها و فنون تدریس و همچنین تجربیاتی که سال قبل به دست آوردم و مشکلات دیگری که با ایجاد این مدارس به وجود آمده، از قبول مدیریت چنین مدارسی خودداری کردم.

   معلمان ۴۰۰هزار تومانی

یکی از فرهنگیان می‌گوید: وقتی مردم می‌بینند کسی با ۴۰۰ هزار تومان به بچه‌هایشان درس می‌دهد برایشان این پرسش پیش می‌آید که اگر یک معلم دومیلیون تومان حقوق بگیرد باید به اندازه پنج نفر کار کند، در صورتی که این تفکر غیر علمی است.

محمد گلی، معلم نمونه کشوری به گزارشگر ما می‌گوید: در ابتدا توجه شما را به آیه ۷۰ سوره احزاب جلب می‌کنم؛ خداوند در این آیه می‌فرماید: «ای کسانی که ایمان آورده‌اید، تقوای الهی پیشه کنید و سخن حق بگویید...»

تصویب و اجرای طرح مدارس حمایتی برای مناطق محروم، بسیار اشتباه و نابجاست. آیا براستی این طرح به نفع گروه هدف است یا به نفع مؤسسان و افرادی که این مجوزها را صادر می‌کنند؟ این از نعمت وجود چنین معلمانی محروم شوند؟ آیا این درست است؟ آیا این معنای خدمت به دانش آموزان مناطق محروم است؟ وانگهی، قرار بود این طرح در مدارس غیرانتفاعی اجرا شود نه اینکه امکانات دولتی در اختیار برخی افراد قرار گیرد.

این نویسنده و داور مسابقات داستان‌نویسی می‌گوید: اصل ۳۰ قانون اساسی بر تعلیم و تربیت رایگان دانش آموزان تأکید دارد نه نگهداری از آن‌ها در مدارس، زیرا وقتی کسی دوره تربیت معلم را نگذرانده باشد معلم نیست، بلکه فقط از دانش آموزان نگهداری می‌کند. آیا آقای وزیر و دیگر عزیزانی که این طرح را تصویب کرده‌اند، خودشان حاضرند فرزندانشان را برای تحصیل به مدارسی بفرستند که معلمش از سر راه آمده و هیچ تجربه و دانشی ندارد؟ آیا آقای وزیر حاضر است مدیران کل و معاونان خود را از بین این افراد که ظرف یک هفته معلم شده‌اند انتخاب کند؟ پس چطور حاضرند بچه‌های مردم زیر دست این افراد، تربیت شوند؟

   بقیه سرانه دانش آموزی کجاست؟

این فرهنگی با تجربه می‌گوید: آموزش و پرورش می‌گوید ما طبق «قانون کار» به این معلمان حقوق می‌دهیم، یعنی حدود ۷۰۰ هزار تومان! در صورتی که در حدود ۴۰۰ هزار تومان و آن هم برای هشت ماه به این افراد حقوق پرداخت می‌شود. اگر برای یک مدرسه هزار نفری ۳۰ معلم در نظر بگیریم در یک سال تحصیلی حدود ۹۶ میلیون تومان برای حقوق پرداخت خواهد شد. اگر آموزش و پرورش برای هر دانش آموز ۶۰۰ هزار تومان پرداخت کند، مبلغ ۶۰۰ میلیون تومان دریافتی مؤسس است که در صورت کسر حقوق معلمان، حدود ۵۰۰ میلیون تومان آن باقی می‌ماند. مگر یک مدرسه در طی سال چقدر هزینه‌های جاری دارد؟ بقیه این پول کجا هزینه می‌شود؟

   کاهش سطح تحصیلی دانش‌آموزان

یکی از اولیا که فرزندش در پایه ششم یکی از مدارس حمایتی تحصیل می‌کند، نیز می‌گوید: تا دو سال پیش، فرزندم با رضایت به مدرسه می‌رفت و پیشرفت خوبی در درس‌هایش داشت و اولیای دیگر هم همین را می گویند، اما نمی‌دانم چرا دو سال است معلم‌ها عوض شده‌اند و سطح تدریس و برخورد با بچه‌ها افت کرده است.

وی می‌افزاید: برای هوشمندسازی مدرسه از ما ۳۵ هزار تومان خواسته‌اند و چون نداشتم که پول بدهم به مدیر مدرسه گفتم شما که می‌خواهید هفته‌ای یک بار بچه من را به کلاس هوشمند ببرید این کار را نکنید تا خودش درسش را بخواند، من پول ندارم که بدهم.

یکی دیگر از فرهنگیان نیز می‌گوید: شنیده‌ام یک مؤسس می‌تواند چند مدرسه حمایتی داشته باشد، اگر این خبر صحت داشته باشد چه اتفاقی در حال رخ دادن است؟ برای اینکه صحت و سقم برخی گفته‌ها روشن شود، خبرنگار ما از چند مدرسه دولتی که به حمایتی تبدیل شده بازدید کرد. بر سردر همه این مدارس یا هنوز تابلوی قدیمی نصب است و یا تابلویی ندارند و تابلو جدیدی مبنی بر مدارس حمایتی (غیردولتی) نصب نشده است. آیا این کار قانونی است؟

خبرنگار: یوسف خدایار

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 23
  • نظرات در صف انتشار: 7
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی طرف IR ۰۶:۱۶ - ۱۳۹۴/۰۸/۱۰
    4 7
    آقا یا خانم محترمی که این گزارش را نوشتی من نه مدرسه حمایتی دارم و سودی از این راه میبرم ولی در جریان این مدارس هستم ، موضوع اضلا اینطور نیست که شما بلغور کردید ، بهتر بود شما اول اطلاعات کافی از این موضوع میداشتید سپس این مقاله ناقص را مینوشتید
  • علی IR ۰۶:۵۷ - ۱۳۹۴/۰۸/۱۰
    5 1
    وقتی به آ موزش وپرورش به دید یک مصرف کننده نگاه کنیم وهرروز به عناوین مختلف از سروته بودجه ی ناکافی آ ن بزنیم بهتر از این نخواهد شد.
  • محمد عباس زاده IR ۰۷:۲۲ - ۱۳۹۴/۰۸/۱۰
    8 0
    روزنامه محترم قدس از چاپ گزارش تحلیلی مدارس حمایتی سپاس گزارم الحق و الانصاف به رسالت خود بعنوان چشم بینای جامعه عمل نمودید باشد که با تلاش مستمر خود در جهت رفع انحراف های بوجود آمده در آموزش و پرورش مثمر ثمر باشید.
  • سامان IR ۰۸:۰۶ - ۱۳۹۴/۰۸/۱۰
    8 0
    باسلام واقعا هم درسته بنده اموزگار منطقه محروم هستم ..اینکار خیانت به دانش اموز واینده کشور می باشد
  • دل ارامی IR ۰۹:۱۲ - ۱۳۹۴/۰۸/۱۰
    8 0
    سپاس گذاریم که به درد جامعه فرهنگی پرداختید.امیدواریم که واقعیتهای آ.پ رو منعکس کنید تامردم بفهمند چه فاجعه ایی درانتظارفرزندانشان ونسل اینده است
  • محسن IR ۱۰:۳۳ - ۱۳۹۴/۰۸/۱۰
    7 0
    سلام و خداقوت ؛دست مريزاد به خاطر دفاعى که از آينده سازان اين مرز و بوم کرديد به راستى اين قافله آموزشى ما به کجا ميرود .تا زمانى که چنين وزيرى داريم بايد انتظار بيشترى براى تبديل شدن مدارس دولتى به حمايتى داشته باشيم
  • کیومرث امیری IR ۱۱:۵۴ - ۱۳۹۴/۰۸/۱۰
    8 0
    دستمریزاد خوب نوشتی حرف دل منو زدید
  • مینو منزوی IR ۱۲:۴۹ - ۱۳۹۴/۰۸/۱۰
    7 0
    انشاالله روزی برسد که جامه وهمه ی شهروندان به دید فرهنگی به جامعه فرهنگی بنگرد
  • محمد رضا بهنام نژاد IR ۱۴:۰۴ - ۱۳۹۴/۰۸/۱۰
    3 0
    جانا سخن از دل ما میگویی از انتشار نقدی در خصوص آموزش و پرورش با عنوان " انحراف بزرگ در آموزش و پرورش " سپاسگزاریم درود بر قلم درست نویسان ممنونتون هستیم و دست مریزاد
  • موحد IR ۱۴:۴۳ - ۱۳۹۴/۰۸/۱۰
    3 0
    با سلام،متاسفانه اهمیت و نقش آموزش و پرورش هر روز کم رنگتر میشود، ضمن تشکر از نویسنده مقاله، به عنوان یک فرهنگی خواهشمند است در این مقوله بیشتر بنویسید تا آنهاییکه خودشان را به خواب غفلت زده اند شاید بیدار شده و در سیاستهایشان تجدیدنظر نمایند.
  • حسن پور IR ۱۴:۴۷ - ۱۳۹۴/۰۸/۱۰
    4 0
    باسلام تشکر توجهتان از مسئولین خواهشمندم به جای صرفه جویی در آموزش وپرورش از هزینه های بیمورد در دیگر وزراتخانه ها کم کنند دروزارت نیرو ووزارت نفت هم ریخت وپاشهای زیادی صورت میگیرد ....در نظر داشته باشید مابا آینده سازان این مرز وبوم سر.کار داریم وهر بذری امروز بکاریم ف دا درو خواهیم کرد ..بیایید بذر نابخردی در این سرزمین نپاشیم .
  • رضا IR ۱۵:۳۶ - ۱۳۹۴/۰۸/۱۰
    3 0
    جانا سخن از زبان ما می گویی مطالب کاملا صحیح است آقای بی طرف چرا نمیگی کجای مطلب ایرادداره کلا رد می کنی این منصفانه نیست
  • مهدی داودی IR ۱۶:۱۰ - ۱۳۹۴/۰۸/۱۰
    4 0
    من 40سال سابقه تدریس درآموزش وپرورش دارم وهم اکنون دردبیرستان های غیر دولتی تدریس دارم این عمل درمرکزشهر هم اتفاق می افته وهرسال شاهدپایین آمدن کیفیت آموزش درمدارس هستیم
  • علی فروتن IR ۱۸:۴۲ - ۱۳۹۴/۰۸/۱۰
    3 0
    هر دم ازین باغ بری میرسد. فاجعه ای، دردسر تازه تری میرسد آموزش وپرورش سیاسی بود فاجعه ببار آمده واکنون که به بنگاه اقتصادی،سیاسی تبدیل شده ،انهدام پایه های علمی وتربیتی را در پی خواهد داشت.باید از شر دولتمردان بی لیاقت وبی بصیرت ونادان به خدا پناه برد،وسلام.
  • پاسخ به بی طرف! IR ۲۲:۳۵ - ۱۳۹۴/۰۸/۱۰
    4 0
    دوست عزیز و مودب! 1- خود وزیر هنوز در جریان این مدارس نیست اگر بود هر روز یک حرف از وزارت بیرون نمی آمد!خوشحالم شما بیش از ایشان امور را می دانید! 2- اگر لطف کنید و شرایط این مدارس را شما توضیح دهید تمام مردم مدیون شما خواهند شد البته مشروط بر آن که واقعیت ها را بگویید و فردا هم تکذیب نشود 3- خبرنگاری جرات کرده جای چاپلوسی و تملق درد فرهنگیان و دانش آموزان را بیان کرده انصاف نیست جای حمایت به اینده کشورمان خیانت کنیم 4- قطعا شما در جریان این مدارس نیستید. کامنت های بالا را بنگرید
  • معلم IR ۱۸:۳۴ - ۱۳۹۴/۰۸/۱۱
    0 3
    این رسانه محترم روز تحسن معلمان کجا بود که حالا کری می خواند باشد دانش اموزان بالغ بر 200 کلاس هنوز تا نیمه ابان معلم ندارند اونا رو نمبینی نکنه مدرسه حمایتی تو محله شما باز شده
  • س ق IR ۲۲:۳۲ - ۱۳۹۴/۱۱/۲۹
    0 0
    جناب اقای خدایار من یکی از معلمان طرح حمایتی هستم که نزدیک 10 سال سابقه کار دارم پدرم از اولین فرهنگیان شهرمان است وباعث افتخار من و شهرم در خانواده ای فرهنگی بزرگ شده ام وبه کارم عشق میورزم و تمامی همکاران من در این طرح با تمام وجود و بدون هیچ چشم داشتی و با سابقه ی بیشتر از 2سال کار میکنند هر چند افرادی هستند که شاید سابقه ای نداشتندولی الان با گذشت 2سال تجربه کسب کرده اند حالا با توجه به توهین شما در مورد این معلمان زحمتکش میخواهم بدانم کدام یک از این معلمان که از طریق نهضت یا پیش دبستانی و شرکتی و یا حق التدریس وارد اموز ش و پرورش شده اند قبل از ورود چه دوره های خاصی را دیده اند که ما ندیده ایم? چه بسا ازمیان افراد جذب شده شرکتی امسال افرادی بودند که 5 سال پیش به عنوان شرکتی 6 ماه خدمت کردند و بعد به شغلهای دیگر ازجمله مغازه داری مشغول بودند تا ایتکه امسال تصویب کرد که به عنوان حق التدریس
  • س ق IR ۲۲:۳۷ - ۱۳۹۴/۱۱/۲۹
    0 0
    به کار گرفته شوند جناب اقای خدایار اب از سرچشمه گل الود است چگونه خدمتگزار میتواند تدریس کند ولی من وامثال من نمیتوانیم شما اگر با طرح مخالفید حق توهین به من وبقیه را ندارید و جای بسی تاسف است که ابقیه اجازه دادهاند که چنین مطالبی در تمام گروهها پخش شود این عشق معلمی است که ما را به این سو کشیده است نه سر راهی بودن و 300 تومان
  • س ق IR ۲۲:۴۵ - ۱۳۹۴/۱۱/۲۹
    0 0
    لطفا دیگر با نوشتن این مقاله های بی فکرانه ذهن م ردم را مشوش نکنید اتفاقا این طرح در شهر و استان ما خیلی جواب داده و اولیا همیشه تشکر میکنند چون میدانند این معلمان دلسوزانه تر از معلمان رسمی کار میکنند پس بهتر است به مشکلات دیگر اموزش و پرورس بپردازید و دست از سر این معلمان بردارید
  • ع.ن ۱۲:۵۲ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۶
    0 0
    آقایاخانم محترم لطفااول تحقیق کن بعددرموردمعلمان صدیق وفهیم ودلسوزمدارس حمایتی حرف بزن خودمن به عنوان یکی ازهمین معلمان10سال سابقه تدریس درمدارس غیردولتی که اینقدرشماوامثال شماهزینه میکنیدراداشتم وهیچ کدام ازمعلمان بدون سابقه واردمدارس حمایتی نشده اندکلاسهاس ضمن خدمت ومهارتهای تدریس وهزاران کلاس دیگه بماند خواهران خودم که معلم رسمی هستن ازمن کمک میگیرندبرای تدریس مایک شبه معلم نشدیم بماندکه حق مارازیادمیخورندولی دلسوزانه با38شاگردسرمیکنیم بروتوبه کن وحلالیت بطلب
  • Sm ۱۰:۳۸ - ۱۳۹۸/۱۱/۱۳
    0 0
    . اغلب معلمین خرید خدمات با کوپن پارتی آمده اند. اشنای موسس یا فامیل مدیر یا اشنای کارمندان اداره هستند ! نیمی از آنها رشته مرتبط با آموزش پرورش ندارند . اگر هم کسی با پارتی نیامده باشد ، گاهی مدیر و موسس تلاش می کنند با تهمت زدن آن فرد را بر کنار و شخص مورد نظر خود را روی کار بیاورند. در کل طرح خرید خدمات زمینه ای برای سو استفاده ، تضییع حق و پارتی بازی در حد گسترده شده است. امیدوارم مدارس خرید خدمات منحل بشود . چون در آن آشنا بازی و بی عدالتی بیداد می کند!!!! معمولا موسس ها همسر و چند اشنای درجه یک خودشون را رو کار آورده اند….بعد هم اداره می گوید ؛ موسس نقش زیادی د. تعیین نیرو دارد!!!من دو نظر داده ام ؛ نظر اول برخی کلمات تایپ نشده است . پس لطفا این نظر را منتشر کنید.
  • ۱۵:۰۷ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۷
    0 0
    سلام . جناب خدایار واقعا متاسفم برای این طرز فکرتون. تمام مردم میدونند ک حتی کار کردن به عنوان یک فروشنده حقوقش خیلی بیشتر از حقوق این معلمینه.پس خیلی راحت تره کار کردن برای این معلما تو جاهای دگ ک حتما میتونن حقوق بیشتری بگیرن ولی حتما دلایل خودشون رو دارند که میتونه عسق به معلمی و مهم بودن شرافت شغلشون دلیلش باشه پس بهتره دیدتون رو نسبت ب این موضوع تغییر بدید . واین رو بدونید قطعا با نوشتن این توهین ها خودتون رو مدیون زحمات این عزیزان میکنید.
  • ۱۸:۰۳ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۴
    0 0
    معلمان مدارس حمایتی همگی با پارتی بازی جذب میشوند برون گزینش و ...