به گزارش قدس آنلاین به نقل از خبرگزاری فارس، آنگلیکا شاپ، نماینده صلیب سرخ جهانی در برنامه اسلام و حقوق بشر دوستانه و هیأت همراه با هماهنگی دبیرخانه حقوق بشر دوستانه جمیعت هلال احمر ایران ضمن حضور در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با حجتالاسلام محمدمهدی تسخیری، رئیس مرکز بینالمللی گفتوگوی ادیان این سازمان، دیدار و گفتوگو کردند.
شاپ طی سخنانی، ضمن تشریح اقدامات برنامه صلیب سرخ جهانی برای حمایت از قربانیان در جریان درگیریها و خصومتهای حاصل از فعالیت گروههای تروریستی در منطقه غرب آسیا چون عراق، سوریه، یمن و افغانستان به ترویج حقوق بشر دوستانه و یادآوری مسئولیت دولتها در حفظ و رعایت حقوق انسانها، اشاره کرد.
نماینده صلیب سرخ جهانی با ذکر وجود آموزههای والا در اسلام پیرامون حقوق انسانها، آشنایی و بهرهمندی صلیب سرخ از این آموزهها را بسیار مهم تلقی کرد و خواستار افزایش تعامل با علمای اسلام و اندیشمندان مسلمان از مذاهب مختلف برای دفاع و حمایت از قربانیان جنگها و درگیریها شد.
وی در سخنان خود، با اشاره به ارتباط طولانیمدت کمیته برنامهریزی اسلام و حقوق بشر دوستانه صلیب سرخ با علمای اهل تسنن در کشورهای دیگر، بر لزوم افزایش این گونه ارتباطات سازنده با علمای شیعه توصیه و در مجموع بر نقش مهم علما و رهبران دینی در ادیان مختلف برای حفظ و حمایت از حقوق جوامع و ملتها در قالب قواعد و حقوق بشردوستانه، تأکید کرد.
گفتوگوی بین ادیان سرمایهای ارزشمند است
تسخیری در سخنان آغازین خود، به سیاست انسان دوستانه ایران در طول سالهای پس از انقلاب اشاره کرد و گفت: این سیاست برخاسته از فرهنگ و آموزههای اصیل اسلامی است.
رئیس مرکز بینالمللی گفتوگوی ادیان سازمان فرهنگ با اشاره به ظلم و تعدی گروههای تروریستی و نیز، قدرتهای بزرگ و ایادی آن علیه ملت ایران، تأکید کرد و گفت: علیرغم همه این ظلمها و جنایات، هیچگاه دولت و ملت ایران از دایره اصول و قواعد حقوق بشری خارج نشد و بر رعایت حقوق بشردوستانه تأکید داشته و دارد.
وی ادامه داد: متأسفانه این قواعد خوب حقوق بشردوستانه بعضاً با دخالت قدرتهای بزرگ خوب اجرا نمیشود و ملتها شاهد تبعیضات ناروا در بحث حقوق بشر هستند که باعث دلسردی و تردید آنها نسبت به سازمانهای بینالمللی میشود.
تسخیری، سازمان صلیب سرخ جهانی را صاحب دستاوردهای ارزشمندی در دفاع از حقوق قربانیان در جنگها دانست و خواستار اهتمام بیشتر این سازمان در شناخت درست اسلام و تعامل با علما و اندیشمندان راستین اسلامی از مذاهب مختلف شد.
وی همچنین، ضمن توجه به آلام شدید روحی و جسمی بشر به ویژه در سالهای اخیر که ماحصل توطئه قدرتهای بزرگ و گروههای افراطی و منحرف از اصول و آموزههای راستین ادیان الهی خاصه اسلام است، بر نقش مهم صلیب سرخ در کاهش آلام بشری فارغ از دین و رنگ و جغرافیا تأکید کرد.
تسخیری با اشاره به نقش گفتوگو بین رهبران دینی در افزایش شناخت و انس و الفت و همزیستی مسالمتآمیز ابنای بشر، به تشریح سیاستها و برنامههای مرکز گفتوگوی ادیان مبنی بر گسترش گفتوگوهای دینی با رهبران ادیان مختلف ابراهیمی و غیر ابراهیمی پرداخت.
وی در ادامه، آمادگی مرکز را برای همکاری با کمیته برنامه ریزی اسلام و حقوق بشردوستانه صلیب سرخ اعلام کرد و ترویج گفتوگوی بین ادیان را در راستای دفاع از حقوق قربانیان جنگها یک سرمایهگذاری ارزشمند دانست، چراکه میتواند چنانچه عادلانه و صادقانه تبلیغ و اجرا شود در کاهش درگیریها و جنگها هم مؤثر باشد.
رئیس مرکز بینالمللی گفتوگوی ادیان سازمان فرهنگ افزود: ماهیت دین، مبتنی بر اعتدال و حب و دوستی و زندگی مسالمتآمیز است و انسانها فطرتاً خداجو و خواهان صلح و زندگی مسالمتآمیز هستند.
وی یادآور شد: امروز، عدهای گمراه و دست نشانده برخی قدرتها به نام دین علیه مردم از ادیان مختلف ظلم و جنایت میکنند و تلاش دارند چهره رحمانی دین الهی را مخدوش کنند؛ بنابراین همکاری مشترک رهبران ادیان مختلف با یکدیگر و نیز، تعامل صلیب سرخ جهانی با علماء از ادیان مختلف میتواند در جلوگیری از این ظلمها راهگشا و مؤثر باشد.
نظر شما