تحولات لبنان و فلسطین

موافقت چین با افزایش تحریم ها و سرسختی ها در برابر کره شمالی پس از انجام یک آزمایش هسته ای دیگر در روز جمعه اصلی ترین چالش شورای امنیت محسوب می شود.

اصلی ترین چالش شورای امنیت برای تحریم کره شمالی

به گزارش قدس آنلاین به نقل از ایرنا، اگرچه این شورا تحت فشارهای آمریکا، ژاپن و کره جنوبی به سرعت نشستی تشکیل داد و در آن این آزمایش را محکوم کرد اما هنوز مشکلاتی برای پیشبرد و تصویب برنامه های ضد کره شمالی وجود دارد و آن کشور چین به عنوان دوست دیرینه پیونگ یانگ است.
ژاپن بخصوص در نشست روز گذشته اعلام کرد که به تحریم های بیشتر علیه کره شمالی چشم دوخته است و مسئولان این کشور می گویند در معرض تهدید جدی قرار دارند.
همزمان کره جنوبی هم گفته است که با آمریکا برای سخت گیری ها و تحریم های بیشتر علیه کره شمالی به توافق رسیده اگرچه بسیاری اذعان دارند این برنامه ها باعث مهار کره شمالی نشده است.
حالا بحث اصلی بر دستیابی به توافق با چین متمرکز است که در چنین صورتی یک قطعنامه جدید حاوی تحریم های بیشتر علیه کره شمالی تصویب خواهد شد.
آنچه مسلم است اینکه چین اصلی ترین شریک تجاری کره شمالی است و بسیاری از اقلام مورد نیاز بخصوص در بخش انرژی را برای پیونگ یانگ تامین می کند.
چین اصولا با تحریم های سرسختانه علیه کره شمالی همراهی نمی کند زیرا سقوط دولت و فروپاشی آن کشور را خطری بزرگ برای مرزهای خود می داند.
وزارت امور خارجه چین هم در پی انفجار روز جمعه با الفاظی چون «به شدت با این اقدامات مخالفیم»، با مساله برخورد کرده و بلافاصله از همه جوانب ذی ربط خواسته است خویشتندار بوده و به تنش ها دامن نزنند.
تمامی این تلاش ها در حالی صورت می گیرد که آشوب در شبه جزیره کره و نابودی حکومت کره شمالی می تواند مشکلات بیشتری را در کنار منازعات دریای جنوبی و دریای شرقی برای این کشور فراهم کند.
از سوی دیگر امروز شنبه خبرگزاری یونهاپ از کره جنوبی گزارش کرد که حصول توافق با چین در باره تحریم های جدید کره شمالی نیازمند زمان بیشتری است.
این گزارش می افزاید، حتی اگر همه هم به توافق برسند باز هم صدوریک قطعنامه زمان بر خواهد بود.
در جریان آزمایش قبلی هسته ای کره شمالی که در ماه ژانویه امسال (دی ماه سال 94) صورت گرفت، 2 ماه طول کشید تا قطعنامه ۲۲۷۰ برای تحریم های جدید علیه این کشور وضع شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.